Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!
Αγγελική, κάπου στη μέση δεν είμαι σίγουρη ότι το έχω πιάσει. Το γράφω με δικά μου λόγια και με διορθώνεις:
Αφού τα βράσεις τα βάζεις σε βάζο συνολικής χωρητικότητας 1- 1 1/2 λίτρου και συμπληρώνεις νερό (φρέσκο ή από αυτό που έβρασαν; ) να τα σκεπάσει και μετά στραγγίζεις και κρατάς το νερό αυτό (αυτή η διαδικασία γίνεται προφανώς για να μπορείς να υπολογίσεις την απαιτούμενη ποσότητα νερού, οπότε και της άλμης).
Και τώρα απορίες:
Τα λυώνω πολύ πολύ καλά..... Συνήθως δοκιμάζω την άρμη και άμα δεν μου φανεί δυνατή ρίχνω λίγο αλάτι ακόμα διότι τα λαχανικά είναι γλυκά.
Τι λιώνεις; Μήπως εννοείς ότι ανακατεύεις για να ενωθούν καλά τα υλικά και να διαλυθεί το αλάτι; Πώς το δοκιμάζεις; Με τη γεύση (κούφανέ με τώρα...) ή κάνεις το κόλπο με το αυγό;
Βαζω στο ψυγείο και περιμένω 2-3 εβδομάδες και είναι έτοιμο.Αν το αφήσεις έξω ωριμάζει πιο γρήγορα.
Το σερβίρουμε με μπόλικο λαδάκι.
Όταν τελειώσει η διαδικασία -και είναι πετυχημένο- πού το διατηρείς; (Πάντα στην άλμη και) στο ψυγείο;
Ελπίζω να μην σε κουράζω...
Γράψε μας και για άλλα τουρσάκια στις συνταγές, εγώ τουλάχιστον πολύ θα το χαρώ.