GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 14:34:13 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  cheesecake
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: cheesecake  (Αναγνώστηκε 11112 φορές)
« στις: Ιούνιος 27, 2007, 23:42:47 μμ »
voula Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.927
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τις ωραίες συνταγές που γράφετε και τις ωραίες ιδέες σας. Μήπως έχετε συνταγή για cheesecake ?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιούνιος 28, 2007, 07:40:07 πμ »
joanna Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 387
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Λοιπον Βουλα μου εχω μια καλη συνταγη για cheesecake σοκολατα αλλα την εχω σπιτι αμα θες στην γραφω αυριο ...

Παντως στο hungry.gr εχει το cheesecake των 7 λεπτων που ειναι και ευκολο και νοστιμο ....

Οπως και να εχει , θα μπουν αργοτερα και οι πιο εμπειρες απο μενα να μας δωσουν τα φωτα τους ...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Ιούνιος 28, 2007, 08:49:05 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Kαλημέρα, Βούλα.

Μια συνταγή που φτιάχνω συχνά και μου αρέσει πολύ ,είναι το Cheesecake με Βύσσινο και κανέλλα.
Την είχε δώσει παλιά στο Ηungry ο Panais.  Tην φτιάχνω βάζοντας στη γέμιση το σιρόπι.


Cheesecake με βύσσινο  και κανέλλα

                Υλικά
•   1 πακέτo μπισκότα Mc Vitties Digestive τα οποία
                θρυμματίζεται σε μπλέντερ
•   200 γρ. βούτυρο
•   2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
•   Κανέλλα (σε ξύλα και σκόνη, η ποσότητα ανάλογα την
                προτίμηση)
•   2 πακέτα τυρί κρέμα (Philadelphia)
•   1 μικρή κρέμα γάλακτος (150 γρ.)
•   2 βανίλιες
•   1 βαζάκι γλυκό βύσσινο


        Για το σιρόπι
        Αν δεν θέλετε το παρακάτω κλασσικό σιρόπι μπορείτε να
        χρησιμοποιήσετε το σιρόπι από το γλυκό βύσσινο (½ φλιτζάνι)
•   1 ποτήρι νερό
•   1 κούπα μαύρη ζάχαρη
•   2 ξύλα κανέλλας
•   3 φέτες λεμόνι


         Εκτέλεση
   Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο,
προσθέτετε την ζάχαρη, τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά να
ενοποιηθούν.

•   Όσο είναι ζεστά τα απλώνετε σε στρογγυλή πιατέλα
(καλύτερα σε ταρτιέρα), τα πασπαλίζετε με κανέλλα και τα βάζετε
στο ψυγείο να κρυώσουν.

•   Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τις
βανίλιες και το σιρόπι από το βύσσινο.

•   Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε το κλασσικό σιρόπι,
τότε το αφήνετε να κρυώσει καλά και το προσθέτετε στο μίξερ να
ανακατευτεί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας.

•   Βγάζετε την πιατέλα από το ψυγείο, απλώνετε την κρεμά
πάνω στην βάση και  καλύπτετε την επιφάνεια την κρέμας με τα
βύσσινα.

•   Διακοσμήστε ως εξής: Βουτήξτε ένα πιρούνι στο σιρόπι
βύσσινου και κουνάτε πολύ γρήγορα δεξιά-αριστερά το χέρι σας
πάνω από το cheesecake.

•   Πασπαλίστε με λίγη κανέλλα ή απλώστε διάσπαρτα μερικά
ξύλα κανέλλας πάνω στην επιφάνεια της κρέμας.

Tips
 Εάν θέλετε να είναι πολύ σφιχτή η κρέμα διαλύστε στο σιρόπι ένα
φύλλο ζελατίνας.


Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Ιούνιος 28, 2007, 09:39:16 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Θα σου δώσω και τη δική μου κλασσική συνταγή cheesecake.

Υλικά
1 πακέτο μπιστκότα πτι μπερ
1 πακέτο philadelphia
1 κουτί ζαχαρούχο
1 βιτάμ
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
1 βάζο βύσσινο
1 κ.σ. corn flour


Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα σε σκόνη, λειώνουμε το βούτυρο και τα ενώνουμε. Το απλώνουμε σε στρογγυλό πυρέξ ή σε φόρμα με τσέρκι και το πατάμε καλά για να γίνει η βάση.
Χτυπάμε στο μίξερ το philadelphia με το ζαχαρούχο για 2-3 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το λεμόνι.
Το στρώνουμε πάνω από τα θριμματισμένα μπισκότα.
Σουρώνουμε το βύσσινο και κρατάμε το ζουμί του. Απλώνουμε τα βύσσινα πάνω από την κρέμα.
Διαλύουμε το corn flour με το ζουμί και βράζουμε μέχρι να δέσει.
Βάζουμε πάνω από τα βύσσινα το ζουμί και αφήνουμε να παγώσει. 
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Ιούνιος 28, 2007, 09:46:21 πμ »
joanna Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 387
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
μηπως πρεπει να καταχωρησετε και τις συνταγες στην βαση δεδομενων για να ειναι πιο ευκολο να τις βρουμε σε μελλοντικη αναζητηση?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Ιούνιος 28, 2007, 09:49:54 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Αφήνω ... δουλίτσα για τον admin. Χι χι χι χι  Μεγάλο χαμόγελο

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Ιούνιος 28, 2007, 10:06:30 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Όταν βγάλω φωτογραφία, θα το δημοσιεύσω.  Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Ιούνιος 28, 2007, 10:28:17 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
καλημερα βουλα και εγω ακριβως αυτο το cheesecake που λεει η λια του panai απο το hungry φτιαχβω κα ιγινεται τελειο.
κοριτσια να καταχωρησετε οπωσδηποτε τις συνταγες για να τις βρισκουμε
ευχαριστωωωω
μαργαριτα
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #8
« στις: Ιούνιος 28, 2007, 12:13:29 μμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Η συνταγή που χρησιμοποιώ κι εγώ και είναι η πιο απλή και πιο λαχταριστή από όλες που έχω δοκιμάσει είναι αυτή που έδωσε η sgr, μόνο που βάζω το σιρόπι από 2 κομπόστες βύσσινο. Το σιρόπι που το δένεις με κορν-φλάουρ του πάει πολύ, δεν είναι πολύ πηχτό ούτε πολύ ρευστό- Μούρλια!!! Στολίζεις με τα μισά βυσσινάκια, και τα υπόλοιπα... σε κέικ!  
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Ιούνιος 28, 2007, 20:08:25 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
θα τις περάσω και τις δυο
θα τις χρεώσω σε εσάς, οποτε όποτε έχετε photo θα μπορείτε να τις περάσετε εσείς
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω