elie σε τι αναλογίες κάνεις την γέμιση για το παρακάτω κις. (Υποθέτω με ζύμη brisse την φτιάχνεις, ναι?)
Καλά υποθέτεις, με brisee τη φτιάχνω συνήθως. Χθες, όμως, επειδή δεν είχα χρόνο να αφήσω την brisee να ξεκουραστεί, ακολούθησα την ωραία έμπνευση της φίλης Λαμπρινής που φτιάχνει για βάση μια ζύμη που μοιάζει με κουρού (σίγουρα θα την ξέρεις, από τα γνωστά τυροπιτάκια, αλλά χωρίς μπέικιν).
Αναλογίες για τη γέμιση, τώρα... Χονδρικά, γιατί δεν μέτρησα, υπολόγισε:
2 πράσα σοταρισμένα σε λίγο βούτυρο
1 κούπα μετσοβόνε τριμμένο (ίσως και λίγο παραπάνω)
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2+κάτι κούπα γιαούρτι
3 αυγά
για ταρτιέρα 28εκ.