GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 13, 2024, 23:10:29 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας)
| |-+  Χιούμορ και διασκέδαση
| | |-+  Παιχνίδια
| | | |-+  Κάνετε για chef ??
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κάνετε για chef ??  (Αναγνώστηκε 134292 φορές)
Απάντηση #105
« στις: Μάρτιος 18, 2008, 13:27:15 μμ »
IRINI
Επισκέπτης
Λάνγκ ντε σά       ( Langues de chat )
Μακρόστενα βουτήματα που μοιάζουν με τη γλώσσα της γάτας, απ' όπου και η γαλλική τους ονομασία.
Σερβίρονται με τον καφέ ή το τσάι, αλλά χρησιμοποιούνται και για να διακοσμήσουν γλυκίσματα π.χ. τη σαρλότ ρυς.

Τι είναι η σαρλότ ρυς??
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #106
« στις: Μάρτιος 18, 2008, 14:32:28 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Charlotte Russe:  Είδος γλυκού που φτιάχνεται με τα Langues de chat, κρέμα και διακοσμείται με μαρασκίνο.

Τι σημαίναι a la lyonnais ( Α λα λυοναίζ)?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #107
« στις: Μάρτιος 18, 2008, 14:35:25 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Να σου πω Ρένα για τη μαγιονέζα που ηχητικά μοιάζει και ξέρω τι είναι ?

 Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #108
« στις: Μάρτιος 18, 2008, 15:23:05 μμ »
Rena
Επισκέπτης
xaxa τι lyonnais τι mayonnaise  ; Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #109
« στις: Μάρτιος 18, 2008, 15:59:47 μμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ

(a la lyonnais) Γαλλικός όρος μαγειρικής που σημαίνει την προσθήκη τηγανιτών κρεμμυδιών
 σε ένα πιάτο ή σε μια γαρνιτούρα.

τι σημαινει  ο όρος ''φαρσί''     

μην βιαστείτε να απαντήσετε, δεν είναι αυτό που μας έρχεται στο μυαλό.!!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #110
« στις: Μάρτιος 18, 2008, 16:29:56 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Γαλλική λέξη που σημαίνει γέμιση για πουλερικά, κρέατα, ψάρια και λαχανικά

Tι είναι το ταρατόρ?

Ξεχάστηκα Ειρήνη   Σαρκασμός
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 18, 2008, 17:43:02 μμ από Rena » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #111
« στις: Μάρτιος 18, 2008, 16:45:48 μμ »
IRINI
Επισκέπτης
Ρένα ερώτηση δεν έκανες?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #112
« στις: Μάρτιος 20, 2008, 10:05:38 πμ »
melina Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 219
Μέλος από: Δεκ, 2007

Προφίλ
Μια δροσιστική σούπα με βάση το αγγούρι, το σκορδο, και το γιαούρτι είναι ότι πρέπει για πρώτο πιάτο και ειδικά αν είναι ελαφριά.
Η συνταγή είναι πολύ δημοφιλής στη Βουλγαρία, την Τουρκία και τον Πόντο και η γεύση της θυμίζει τζατζίκι.


τι είναι το αν-κρουτ? Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #113
« στις: Μάρτιος 20, 2008, 11:29:32 πμ »
Rena
Επισκέπτης
 Αν κρούτ :  Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με τον οποίο το φαγητό (κρέατα και πατέ) ψήνεται τυλιγμένο μέσα σε ζύμη.

Tι σημαίνει ω μπλε?

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #114
« στις: Μάρτιος 20, 2008, 11:58:37 πμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Au bleu :

Μέθοδος μαγειρέματος πολύ φρέσκων ψαριών, π.χ. πέστροφες οι οποίες σιγοβράζονται σε νερό, μαζί με ξύδι
και χυμό λεμονιού. Αν η πέστροφα είναι πραγματικά πολύ φρέσκια, τότε το δέρμα της παίρνει μια χαρακτηριστική
μπλε απόχρωση. Το ψάρι σουρώνεται και τρώγεται με λιωμένο βούτυρο και βραστές πατάτες.


τι γνωρίζετε για το Chilli con carne ;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #115
« στις: Μάρτιος 20, 2008, 13:54:18 μμ »
melina Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 219
Μέλος από: Δεκ, 2007

Προφίλ
Τσίλι κον κάρνε (Chilli con carne). Μεξικάνικου στυλ φαγητό, με κιμά, φασόλια κίντνυ, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτες, αρωματικά, καυτερή πιπεριά και άλλα ...

τι είναι το en coccote??
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #116
« στις: Μάρτιος 20, 2008, 22:41:08 μμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Γαλλικός όρος για βαριά πυράντοχα σκεύη με σκέπασμα ειδικά για ψήσιμο στο φούρνο μαγειρευτών κρεάτων. Ο όρος έχει διαδοθεί με μια γνωστή συνταγή  με αυγά (αυγά au cocotte).

Τί είναι η αλουσιά?
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #117
« στις: Μάρτιος 21, 2008, 10:04:50 πμ »
melina Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 219
Μέλος από: Δεκ, 2007

Προφίλ
Καλημέρα χρύσα μου! Αλουσιά. Είναι βραστό νερό με μία κουταλιά στάχτη. Χρησιμοποιείται σε μερικές παραδοσιακές συνταγές ζαχαροπλαστικής.

τι είναι το αλιφώνι?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #118
« στις: Μάρτιος 21, 2008, 17:56:39 μμ »
katerinakimam Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
ΖΗΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ,ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΡΟΔΩΣΕΙ! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 111
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Αλιφώνι          Αλλη ονομασία του φυτού "σταμναγκάθι, που πολλοί ΣΕΦ χρησιμοποιούν και στις σαλάτες. Ενώ αρκετοί από μας και σε αρκετές χορτόπιτες Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού


Τι ειναι το ΤΣΟΡΙΘΟ ΑπορίαΑπορία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #119
« στις: Μάρτιος 23, 2008, 13:08:18 μμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
ειναι ειδος ισπανικου λουκανικου.το ειπα απλα,χωρις ορους σεφ Σαρκασμός. πολυ νοστιμο

ρε παιδια,τωρα ξυπνησα και ξεμεινα απο ερωτησεις... Αναποφασιστικότητα
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 » Πάνω