GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 01, 2024, 18:03:16 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας)
| |-+  Χιούμορ και διασκέδαση
| | |-+  Παιχνίδια
| | | |-+  Κάνετε για chef ??
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κάνετε για chef ??  (Αναγνώστηκε 133907 φορές)
Απάντηση #135
« στις: Μάρτιος 31, 2008, 01:47:15 πμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
(χα χα ρε παιδιά, κάθησα και τα πέρασα στο γλωσσάρι μαγειρικών όρων .. έχουμε πιάσει τους 370 μαγειρικούς όρους .. δε νομίζω να υπάρχει άλλο τέτοιο site  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο. Μπράβο σας)
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #136
« στις: Μάρτιος 31, 2008, 12:26:52 μμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Αντε να τους χιλιάσουμε!!!!
Το αντικριστό το συναντάμε στην Κρήτη, είναι ψητό  αρνί ή κατσίκι κομμένο σε κομμάτια περασμένο σε ξύλινες βέργες που μπαίνουν κυκλικά πάνω από την φωτιά. Η φωτιά πρέπει να είναι δυνατή και στο κρέας βάζουμε μόνο αλάτι.
Τί είναι ο βλάχος?
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #137
« στις: Μάρτιος 31, 2008, 15:51:04 μμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Παραθέτω από τη Βικιπαίδεια....(για να μαθαίνουμε και λίγα πράγματα Κλείσιμο ματιού )

"Το ψάρι Βλάχος που λέγεται και πίγκα θεωρείται πρωτοξάδελφος του ροφού, της σφυρίδας και της στήρας αφού ανήκει στην ίδια οικογένεια των σερανιδών. Το επίσημο όνομά του είναι "επινέφελος γίγας" ή "polyprion amaricanum" αν και σε πολλά συγγράμματα υπάρχει σύγχυση με τον ροφό σαν να αγνοείται ο βλάχος.

Το μήκος του φθάνει το 1,5 μέτρο και το βάρος του τα 50 κιλά (στις ελληνικές θάλασσες φθάνει τα 30 κιλά).Το χρώμα του είναι καφέ ομοιόμορφο ή γκριζωπό με σκόρπιες βούλες κιτρινωπές που στα μικρότερης ηλικίας είναι πυκνότερες. Γενικά το σώμα του χαρακτηρίζεται χονδρό, με το κεφάλι να αποτελεί το 1/3 του μήκους του. Τα μάτια του είναι κοντά στη κορυφή του κεφαλιού και το στόμα του με το κάτω σαγόνι να προεξέχει. Τα χείλη του είναι παχειά και φέρει δόντια κοφτερά σε διπλή σειρά. Τα βραχιακά επικαλύμματά του φθάνουν πολύ πίσω από τα μάτια του. Τα λέπια του είναι πάμπολα σε σχήμα κτενοειδές. Το ραχιαίο πτερύγιο είναι μακρύ με σκληρές αγκαθωτές ακτίνες που καταλήγουν πίσω σε στρογγυλεμένες μαλακές. Το εδρικό πτερύγιο φέρει δύο σκληρές ακτίνες άνισες ενώ η ουρά του σχεδόν στρογγυλεύει.

Ο Βλάχος, σε αντίθεση με τον ροφό που είναι πετρόψαρο, ζει μοναχικό μεν αλλά σε αμμώδεις βυθούς είναι δηλαδή βυθόψαρο και σαρκοφάγο. Οι μικρότεροι κινούνται κοπαδιαστά και φθάνουν μέχρι την επιφάνεια. Οι βλάχοι όπως και όλα τα ψάρια της οικογένειας των σερανιδών θεωρούνται από κάποιους ερευνητές ως ερμαφρόδιτα, δηλαδή συμβαίνει ν΄ αυτογονιμοποιούνται και τα αυγά τους να πλέουν στην επιφάνεια."

Τι είναι το croque monsieur?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #138
« στις: Μάρτιος 31, 2008, 16:17:20 μμ »
IRINI
Επισκέπτης
To croque monsieur είναι ψωμί, βουτηγμένο στο γάλα, πασπαλισμένο με τυριά, άλλοι βάζουν κ μπεσαμέλ κ μετά γριλλάρεται

Σε τι διαφέρει το croque madame?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #139
« στις: Απρίλιος 02, 2008, 10:07:17 πμ »
athene
Επισκέπτης
(Εσανς= υποπροιον αποσταξης φυτών)

Εστραγκόν Αλλιώς δρακόντιο  Αρωματικό χόρτο από τη Σιβηρία. Είναι πιο γνωστό ως μυρωδικό μέσα σε ξύδι.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε ψάρια και αρνί, μόνο που έχει μια ιδιαίτερα έντονη γέυση και πρέπει να προσέξουμε να μη βάλουμε πολύ.

τι είναι  (Ζουλιεν)
 



το εστραγκόν ευδοκιμει στην γαλλία και την ρωσία ,πικρό βότανο,το ρωσικο είναι πιο δυνατό από το γαλλικό ,γιαυτο οι περισσότεροι chef προτιμούν το γαλλικό .το φρέσκο εστραγκόν δεν έχει καμια σχέση σε μυρωδιά και νοστιμιά με το ξηρό .
το εστραγκόν το προσθέτουμε σαν αρωματικό στην Bearnaise Sauce.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 02, 2008, 21:24:15 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #140
« στις: Απρίλιος 02, 2008, 10:41:05 πμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ

σχετικά με το croque madame  η διαφορά με το croque mousieur ειναι ότι έχει αυγό.

για διαβάστε το παρακάτω για να δείτε την ιστορία του croque :

https://www.hungry.gr/getarticle.asp?table=forum&id=1620
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #141
« στις: Απρίλιος 02, 2008, 10:54:20 πμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ

σχετικά με το croque madame  η διαφορά με το croque mousieur ειναι ότι έχει αυγό.

για διαβάστε το παρακάτω για να δείτε την ιστορία του croque :

https://www.hungry.gr/getarticle.asp?table=forum&id=1620


Καλά έκανες Μαράκι και παράθεσες το άρθρο.....κι εγώ αυτό είχα στο μυαλό μου όταν έθεσα την ερώτηση...αλλά ξέχασα να το βάλω  Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #142
« στις: Απρίλιος 02, 2008, 12:34:29 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Βρε Πειραιωτάκια τα croque τα είχα δοκιμάσει πρώτη φορά πριν παααααρα πολλά χρόνια στη la frianderie francaise στην Σωτήρος ξέρετε εκείνη που είναι κοντά στο Everest.Kάθε μα κάθε Σάββατο πρωί που μας έβγαζε η μανα μας βόλτα έπαιρνα εγω ένα croque madame και η αδερφή μου  ένα κρουασάν σπέσιαλ.
Πολλά χρόνια μετά πήγα στο Παρίσι (μεγαλεία στην Γαλλία) και δοκίμασα και εκεί το croque αλλά καμμία σχέση.Εγω είχα συνηθίσει το croque της frianderie, εκείνο το ολόπαχο με την πολύ μπεσαμέλ , το πολύ τυρί και την έντονη γέυση του βουτύρου.Οπότε καταλαβαίνετε, για μένα το croque έχει διαμορφωθεί στο μυαλό μου σαν τυπική Πειραιώτικη σπεσιαλιτε.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #143
« στις: Απρίλιος 02, 2008, 12:37:04 μμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Μα δεν είχα ιδέα ότι μπορούσα να το βρω εκεί.....μα καμμία απολύτως!!!!!
Πως φαίνονται οι καλοφαγάδες ρε παιδί μου .......... Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα

Σ ευχαριστώ πολύ πολύ για την πληροφορία....αύριο το απόγευμα που θα βγω για ψώνια...θα το τιμήσω Κλείσιμο ματιού

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #144
« στις: Απρίλιος 02, 2008, 12:43:40 μμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ε λοιπον Αγγελικούλα και γω σαν την Φλωρίτσα μας, δεν ήξερα ότι στην φριαντερι θα εβρισκα το
περιτεχνο τοστ που λεμε. Στην φριαντερι στην Σωτήρος εχω φαει εκπληκτικά πράγματα με κορυφαιο
το κρουασαν ζαμπόν - τυρι, το ωραιοτερο που εχω φαει.
Φριαντερι είχε επισης και δίπλα στα δικαστήρια Σκουζέ και Φίλωνος γωνία, τώρα βεβαια δεν εχω προσέξει
αν ειναι ακομη.

βρε τι μου θυμισες, ειδες δόξες εμεις τα Πειραιωτακια απο τους πρώτους στα κυριλέ πράγματα, χα χα !!
 
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #145
« στις: Απρίλιος 03, 2008, 13:09:10 μμ »
IRINI
Επισκέπτης
Αχ εγώ στη Frianterie έτρωγα ενα κρουασάν με κρέμα και απο πάνω αμύγδαλα και ζάχαρη αχνη.!!! Μούρλια...
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑχχχ!! να ΄ταν τα νιάτα 2 φορές.......
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #146
« στις: Απρίλιος 03, 2008, 13:20:16 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ρε κοριτσια τι λιχουδια ειναι αυτη και εμενα μου διαφευγει?ΑπορίαΑπορία?
κοντευω να σκασω απο χθες...
που αλλου εχει τετοιο μαγαζι?
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #147
« στις: Απρίλιος 03, 2008, 18:42:01 μμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Μαργαρίτα μου,
δεν ξέρω αν και που αλλού έχει...κι αυτό που λέμε στον Πειραιά, εγώ προσωπικά, το γνώριζα για το παγωτό μηχανής που έχει....βγάζει το μηχάνημα στο πεζοδρόμιο και είναι λίγο δύσκολο να μην το δεις και κυρίως να του αντισταθείς!!!
Χειμώνα-Καλοκαίρι  Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #148
« στις: Απρίλιος 19, 2008, 19:02:54 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Φλωρίτσα, έχει πάντα τέτοια μηχανή? Τρελαίνομαι για το παγωτό της! Σε ποια διεύθυνση είπατε εσείς τα Πειραιωτάκια για μας τους ...αλλοδαπούς?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #149
« στις: Ιούλιος 09, 2008, 23:29:49 μμ »
ROULLA Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 15
Μέλος από: Ιούλ, 2008

Προφίλ
Νέο παιχνιδάκι  Μεγάλο χαμόγελο

Βάζω την πρώτη ερώτηση ... Αυτός που θα απαντήσει, βάζει ερώτηση για τον επόμενο  Σαρκασμός

Πως δοκιμάζουμε αν είναι φρέσκα τα αυγά (χωρίς φυσικά να τα σπάσουμε) ??
για να δούμε αν τα αυγά είναι φρέσκο το βάζουμε σε ένα ποτήρι με νερό  όσο πιο κάτω είναι τόσο φρέσκο είναι  Έκπληξη
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 10, 2008, 00:12:19 πμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 » Πάνω