Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάιος 01, 2024, 18:03:16 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας)
Χιούμορ και διασκέδαση
Παιχνίδια
Κάνετε για chef ??
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
«
1
...
7
8
9
10
11
12
13
»
Αποστολέας
Θέμα: Κάνετε για chef ?? (Αναγνώστηκε 133907 φορές)
Απάντηση #135
«
στις:
Μάρτιος 31, 2008, 01:47:15 πμ »
ArXoS
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
(χα χα ρε παιδιά, κάθησα και τα πέρασα στο γλωσσάρι μαγειρικών όρων .. έχουμε πιάσει τους 370 μαγειρικούς όρους .. δε νομίζω να υπάρχει άλλο τέτοιο site
. Μπράβο σας)
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
Απάντηση #136
«
στις:
Μάρτιος 31, 2008, 12:26:52 μμ »
xrysa
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Αντε να τους χιλιάσουμε!!!!
Το αντικριστό το συναντάμε στην Κρήτη, είναι ψητό αρνί ή κατσίκι κομμένο σε κομμάτια περασμένο σε ξύλινες βέργες που μπαίνουν κυκλικά πάνω από την φωτιά. Η φωτιά πρέπει να είναι δυνατή και στο κρέας βάζουμε μόνο αλάτι.
Τί είναι ο βλάχος?
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
Απάντηση #137
«
στις:
Μάρτιος 31, 2008, 15:51:04 μμ »
Flora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Παραθέτω από τη Βικιπαίδεια....(για να μαθαίνουμε και λίγα πράγματα
)
"Το ψάρι Βλάχος που λέγεται και πίγκα θεωρείται πρωτοξάδελφος του ροφού, της σφυρίδας και της στήρας αφού ανήκει στην ίδια οικογένεια των σερανιδών. Το επίσημο όνομά του είναι "επινέφελος γίγας" ή "polyprion amaricanum" αν και σε πολλά συγγράμματα υπάρχει σύγχυση με τον ροφό σαν να αγνοείται ο βλάχος.
Το μήκος του φθάνει το 1,5 μέτρο και το βάρος του τα 50 κιλά (στις ελληνικές θάλασσες φθάνει τα 30 κιλά).Το χρώμα του είναι καφέ ομοιόμορφο ή γκριζωπό με σκόρπιες βούλες κιτρινωπές που στα μικρότερης ηλικίας είναι πυκνότερες. Γενικά το σώμα του χαρακτηρίζεται χονδρό, με το κεφάλι να αποτελεί το 1/3 του μήκους του. Τα μάτια του είναι κοντά στη κορυφή του κεφαλιού και το στόμα του με το κάτω σαγόνι να προεξέχει. Τα χείλη του είναι παχειά και φέρει δόντια κοφτερά σε διπλή σειρά. Τα βραχιακά επικαλύμματά του φθάνουν πολύ πίσω από τα μάτια του. Τα λέπια του είναι πάμπολα σε σχήμα κτενοειδές. Το ραχιαίο πτερύγιο είναι μακρύ με σκληρές αγκαθωτές ακτίνες που καταλήγουν πίσω σε στρογγυλεμένες μαλακές. Το εδρικό πτερύγιο φέρει δύο σκληρές ακτίνες άνισες ενώ η ουρά του σχεδόν στρογγυλεύει.
Ο Βλάχος, σε αντίθεση με τον ροφό που είναι πετρόψαρο, ζει μοναχικό μεν αλλά σε αμμώδεις βυθούς είναι δηλαδή βυθόψαρο και σαρκοφάγο. Οι μικρότεροι κινούνται κοπαδιαστά και φθάνουν μέχρι την επιφάνεια. Οι βλάχοι όπως και όλα τα ψάρια της οικογένειας των σερανιδών θεωρούνται από κάποιους ερευνητές ως ερμαφρόδιτα, δηλαδή συμβαίνει ν΄ αυτογονιμοποιούνται και τα αυγά τους να πλέουν στην επιφάνεια."
Τι είναι το croque monsieur?
Καταγράφηκε
Απάντηση #138
«
στις:
Μάρτιος 31, 2008, 16:17:20 μμ »
IRINI
Επισκέπτης
Απ: Κάνετε για chef ??
To croque monsieur είναι ψωμί, βουτηγμένο στο γάλα, πασπαλισμένο με τυριά, άλλοι βάζουν κ μπεσαμέλ κ μετά γριλλάρεται
Σε τι διαφέρει το croque madame?
Καταγράφηκε
Απάντηση #139
«
στις:
Απρίλιος 02, 2008, 10:07:17 πμ »
athene
Επισκέπτης
Απ: Κάνετε για chef ??
Παράθεση από: MANOLIA στις Φεβρουάριος 25, 2008, 14:35:51 μμ
(Εσανς= υποπροιον αποσταξης φυτών)
Εστραγκόν Αλλιώς δρακόντιο Αρωματικό χόρτο από τη Σιβηρία. Είναι πιο γνωστό ως μυρωδικό μέσα σε ξύδι.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε ψάρια και αρνί, μόνο που έχει μια ιδιαίτερα έντονη γέυση και πρέπει να προσέξουμε να μη βάλουμε πολύ.
τι είναι (Ζουλιεν)
το εστραγκόν ευδοκιμει στην γαλλία και την ρωσία ,πικρό βότανο,το ρωσικο είναι πιο δυνατό από το γαλλικό ,γιαυτο οι περισσότεροι chef προτιμούν το γαλλικό .το φρέσκο εστραγκόν δεν έχει καμια σχέση σε μυρωδιά και νοστιμιά με το ξηρό .
το εστραγκόν το προσθέτουμε σαν αρωματικό στην Bearnaise Sauce.
«
Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 02, 2008, 21:24:15 μμ από ArXoS
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #140
«
στις:
Απρίλιος 02, 2008, 10:41:05 πμ »
MB04
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
σχετικά με το croque madame η διαφορά με το croque mousieur ειναι ότι έχει αυγό.
για διαβάστε το παρακάτω για να δείτε την ιστορία του croque :
https://www.hungry.gr/getarticle.asp?table=forum&id=1620
Καταγράφηκε
https://syntageskardias.blogspot.com/
Απάντηση #141
«
στις:
Απρίλιος 02, 2008, 10:54:20 πμ »
Flora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Παράθεση από: MB04 στις Απρίλιος 02, 2008, 10:41:05 πμ
σχετικά με το croque madame η διαφορά με το croque mousieur ειναι ότι έχει αυγό.
για διαβάστε το παρακάτω για να δείτε την ιστορία του croque :
https://www.hungry.gr/getarticle.asp?table=forum&id=1620
Καλά έκανες Μαράκι και παράθεσες το άρθρο.....κι εγώ αυτό είχα στο μυαλό μου όταν έθεσα την ερώτηση...αλλά ξέχασα να το βάλω
Καταγράφηκε
Απάντηση #142
«
στις:
Απρίλιος 02, 2008, 12:34:29 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Κάνετε για chef ??
Βρε Πειραιωτάκια τα croque τα είχα δοκιμάσει πρώτη φορά πριν παααααρα πολλά χρόνια στη la frianderie francaise στην Σωτήρος ξέρετε εκείνη που είναι κοντά στο Everest.Kάθε μα κάθε Σάββατο πρωί που μας έβγαζε η μανα μας βόλτα έπαιρνα εγω ένα croque madame και η αδερφή μου ένα κρουασάν σπέσιαλ.
Πολλά χρόνια μετά πήγα στο Παρίσι (μεγαλεία στην Γαλλία) και δοκίμασα και εκεί το croque αλλά καμμία σχέση.Εγω είχα συνηθίσει το croque της frianderie, εκείνο το ολόπαχο με την πολύ μπεσαμέλ , το πολύ τυρί και την έντονη γέυση του βουτύρου.Οπότε καταλαβαίνετε, για μένα το croque έχει διαμορφωθεί στο μυαλό μου σαν τυπική Πειραιώτικη σπεσιαλιτε.
Καταγράφηκε
Απάντηση #143
«
στις:
Απρίλιος 02, 2008, 12:37:04 μμ »
Flora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Μα δεν είχα ιδέα ότι μπορούσα να το βρω εκεί.....μα καμμία απολύτως!!!!!
Πως φαίνονται οι καλοφαγάδες ρε παιδί μου ..........
Σ ευχαριστώ πολύ πολύ για την πληροφορία....αύριο το απόγευμα που θα βγω για ψώνια...θα το τιμήσω
Καταγράφηκε
Απάντηση #144
«
στις:
Απρίλιος 02, 2008, 12:43:40 μμ »
MB04
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
Ε λοιπον Αγγελικούλα και γω σαν την Φλωρίτσα μας, δεν ήξερα ότι στην φριαντερι θα εβρισκα το
περιτεχνο τοστ που λεμε. Στην φριαντερι στην Σωτήρος εχω φαει εκπληκτικά πράγματα με κορυφαιο
το κρουασαν ζαμπόν - τυρι, το ωραιοτερο που εχω φαει.
Φριαντερι είχε επισης και δίπλα στα δικαστήρια Σκουζέ και Φίλωνος γωνία, τώρα βεβαια δεν εχω προσέξει
αν ειναι ακομη.
βρε τι μου θυμισες, ειδες δόξες εμεις τα Πειραιωτακια απο τους πρώτους στα κυριλέ πράγματα, χα χα !!
Καταγράφηκε
https://syntageskardias.blogspot.com/
Απάντηση #145
«
στις:
Απρίλιος 03, 2008, 13:09:10 μμ »
IRINI
Επισκέπτης
Απ: Κάνετε για chef ??
Αχ εγώ στη Frianterie έτρωγα ενα κρουασάν με κρέμα και απο πάνω αμύγδαλα και ζάχαρη αχνη.!!! Μούρλια...
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑχχχ!! να ΄ταν τα νιάτα 2 φορές.......
Καταγράφηκε
Απάντηση #146
«
στις:
Απρίλιος 03, 2008, 13:20:16 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
ρε κοριτσια τι λιχουδια ειναι αυτη και εμενα μου διαφευγει?
?
κοντευω να σκασω απο χθες...
που αλλου εχει τετοιο μαγαζι?
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #147
«
στις:
Απρίλιος 03, 2008, 18:42:01 μμ »
Flora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Μαργαρίτα μου,
δεν ξέρω αν και που αλλού έχει...κι αυτό που λέμε στον Πειραιά, εγώ προσωπικά, το γνώριζα για το παγωτό μηχανής που έχει....βγάζει το μηχάνημα στο πεζοδρόμιο και είναι λίγο δύσκολο να μην το δεις και κυρίως να του αντισταθείς!!!
Χειμώνα-Καλοκαίρι
Καταγράφηκε
Απάντηση #148
«
στις:
Απρίλιος 19, 2008, 19:02:54 μμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
Φλωρίτσα, έχει πάντα τέτοια μηχανή? Τρελαίνομαι για το παγωτό της! Σε ποια διεύθυνση είπατε εσείς τα Πειραιωτάκια για μας τους ...αλλοδαπούς?
Καταγράφηκε
Απάντηση #149
«
στις:
Ιούλιος 09, 2008, 23:29:49 μμ »
ROULLA
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 15
Μέλος από: Ιούλ, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Παράθεση από: ArXoS στις Φεβρουάριος 25, 2008, 02:19:00 πμ
Νέο παιχνιδάκι
Βάζω την πρώτη ερώτηση ... Αυτός που θα απαντήσει, βάζει ερώτηση για τον επόμενο
Πως δοκιμάζουμε αν είναι φρέσκα τα αυγά (χωρίς φυσικά να τα σπάσουμε) ??
για να δούμε αν τα αυγά είναι φρέσκο το βάζουμε σε ένα ποτήρι με νερό όσο πιο κάτω είναι τόσο φρέσκο είναι
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 10, 2008, 00:12:19 πμ από ArXoS
»
Καταγράφηκε
Σελίδες
«
1
...
7
8
9
10
11
12
13
»
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...