GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 01, 2024, 21:00:53 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας)
| |-+  Χιούμορ και διασκέδαση
| | |-+  Παιχνίδια
| | | |-+  Κάνετε για chef ??
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 ... 8 9 10 11 12 13 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κάνετε για chef ??  (Αναγνώστηκε 133918 φορές)
Απάντηση #150
« στις: Ιούλιος 10, 2008, 13:55:07 μμ »
THEOHARIS Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
τ Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.392
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Εγώ για να δω αν το αυγό είναι φρέσκο κοιτάζω την κότα που κακαρίζει και πηγαινω στη φωλιά που το έκανε για να το πάρω !!!!  Σαρκασμός
Αυτό έκανα σήμερα πρωί πρωί  Σαρκασμός
Καταγράφηκε
ΜΟΥ ΛΕΊΠΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ
 
Απάντηση #151
« στις: Ιούλιος 11, 2008, 07:46:07 πμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Α ρε Χάρη τυχερέ! Με τα φρέσκα σου τα αβγουλάκια, τις κοτούλες σου, τα κατσικάκια σου, τα ψαράκια σου. Αρχηγός είσαι!
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #152
« στις: Ιούλιος 21, 2008, 15:50:28 μμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
παιδια..μια ερωτηση σας παρακαλω για εσας τους ειδημονες.
πολλες φορες εχει τυχει να φαω σε καποιο εστιατοριο διαφορες σαλατες ή αλλα πιατα οπου υπαρχει balsamico αλλα καπως thick,σαν γλασαρισμενο,με γλυκεια γευση.οσες φορες κι αν εχω προσπαθησει να το κανω στο σπιτι με μελι και ελαιολαδο δεν μου βγαινει.πως γινεται αυτη η σως ρε γαμωτο? μηπως παιζει να εχει το μπαλσαμικο μελασα?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #153
« στις: Ιούλιος 21, 2008, 16:25:22 μμ »
IRINI
Επισκέπτης
Αχ Faye κι εγω την εχω αυτη την απορία. Κι εγω την εχω προσπαθήσει στο σπίτι αλλά τα αποτελέσματα δεν θελετε να τα μαθετε....
Αν ξερει κανεις ας μας πει... Τόσους σεφ εχουμε εδω μεσα.........
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #154
« στις: Ιούλιος 21, 2008, 18:01:36 μμ »
Soff Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 11
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
loipon....
egw kanw mia sauce gia salates, pou moiazei me auti pou exoune ta estiatoria...bazw ladi, balsamico,alati,moustarda (merikes fores kai ligo ximo portokali) kai ta anakateuw ta ilika me to "mixeraki" tou frappe. kai to apotelesma einai mia pixti sauce balsamico...aresei se olous!

omws yparxei (edw stin germania toulaxiston) sta magazia kai "crema di balsamico". auti i crema einai idi pixti...sinithws tin bazw zwgrafizontas kati san garnitura stin akri tou piatou..
elpizw na boithisa
 
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #155
« στις: Ιούλιος 22, 2008, 00:25:50 πμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Η κρέμα μπαλσάμικου υπάρχει και εδώ στην Ελλάδα, σε αρκετά σούπερ-μάρκετ. Μπορείς να το ζητήσεις στο ράφι. Κι εγώ τυχαία το βρήκα. Είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #156
« στις: Ιούλιος 22, 2008, 09:28:46 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Aκριβώς!
Υπάρχει σαν μπαλσάμικο glaze και είναι αυτό το πηχτό σιρόπι μπαλσάμικου που φιγουράρει σε όλα πλέον τα πιάτα στα εστιατόρια.
Αν θέλετα πάντως να κάνετε βινεγκρέτ μελιου για πράσινη σαλάτα, βάλτε σε αναλογία λάδι μπαλσάμικου 2/1, μια κουταλιά μελι, και ένα κουταλάκι μουστάρδα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Διορθώνετε την γεύση όπως σας αρέσει.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #157
« στις: Ιούλιος 22, 2008, 09:39:36 πμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
ειστε εκπληκτικες! χιλια ευχαριστω! μαλλον η balsamico glaze θα υπαρχει σε μαγαζια delicatessen.
μου το λεγε η αδερφη μου αλλα εγω εκει.... Μεγάλο χαμόγελο

κατι ασχετο.εχω φαει κροστινι με αχλαδι και γκοργκονζολα ψημενο στο γκριλ.δικιμαστε το σαν antipasto
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #158
« στις: Ιούλιος 22, 2008, 12:11:28 μμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Βρε Πειραιωτάκια τα croque τα είχα δοκιμάσει πρώτη φορά πριν παααααρα πολλά χρόνια στη la frianderie francaise στην Σωτήρος ξέρετε εκείνη που είναι κοντά στο Everest.Kάθε μα κάθε Σάββατο πρωί που μας έβγαζε η μανα μας βόλτα έπαιρνα εγω ένα croque madame και η αδερφή μου  ένα κρουασάν σπέσιαλ.
Πολλά χρόνια μετά πήγα στο Παρίσι (μεγαλεία στην Γαλλία) και δοκίμασα και εκεί το croque αλλά καμμία σχέση.Εγω είχα συνηθίσει το croque της frianderie, εκείνο το ολόπαχο με την πολύ μπεσαμέλ , το πολύ τυρί και την έντονη γέυση του βουτύρου.Οπότε καταλαβαίνετε, για μένα το croque έχει διαμορφωθεί στο μυαλό μου σαν τυπική Πειραιώτικη σπεσιαλιτε.

Δυστυχώς πρέπει να άλλαξε η διεύθυνση της frianderie γιατί πήγα.....δεν το ξέχασα....Κλείσιμο ματιού
Αυτό που είδα όμως, καμία σχέση δεν είχε με αυτό που ήξερα τόσα χρόνια. Πίσω από το ταμείο ήταν δυο αλλοδαποί κι όταν τους ζήτησα αν έχουν croque, πήρα τη εξής απάντηση: "Κουρού.....ναι, έχουμε"!!!!  Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα.....Όσο για τα υπάρχοντά τους....τα κλασσικά που βρίσκουμε σε όλα τα τυροπιτάδικα....ούτε κρουασάν, ούτε κάτι νόστιμα μίνι σαντουιτσάκια που έφτιαχνε!

Φλωρίτσα, έχει πάντα τέτοια μηχανή? Τρελαίνομαι για το παγωτό της! Σε ποια διεύθυνση είπατε εσείς τα Πειραιωτάκια για μας τους ...αλλοδαπούς?
Όσο για τη παγωτομηχανή, υπάρχει ακόμη αλλά Νένα μου δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο τόσο ταξίδι γι αυτό. Άλλωστε ο Πειραιάς είναι γεμάτος από αυτές...φαντάζομαι και η Αθήνα Κλείσιμο ματιού Αν πάλι δεν βρίσκεις, εδώ θα είμαι, θα επανέλθω  Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #159
« στις: Αύγουστος 05, 2008, 14:40:34 μμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
απο καιρο σκεφτομαι να παρακολουθησω καποια μαθηματα chef γιατι πραγματικα θαυμαζω τον τροπο που οι περισσοτεροι σεφ δημιουργουν περα απ τα ωραια κλασσικα εδεσματα των μαμαδων μας.εχει κανεις καποια ιδεα?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #160
« στις: Αύγουστος 05, 2008, 17:30:34 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
FAYE1908 o Βαγγελης Δρισκας εχω δει παλιοτερα οτι εκανε σεμιναρια μαγειρικης
www.driskas.com  αυτη ειναι σελιδα του  beer
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #161
« στις: Αύγουστος 05, 2008, 19:34:08 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, www.sidayes.gr
στην Αγία Παρασκευή.  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #162
« στις: Αύγουστος 06, 2008, 01:28:09 πμ »
THANOS Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Δ Ο Ξ Α ΚΑΙ Τ Ι Μ Η Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.647
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
Φαίη, είναι η πρώτη φορά που σε ακούω (διαβαζω) να μιλας με τοσο καλή και ευγενική διάλεκτο  biggrin μετά απο τόσες ποδοσφαιρικές κ.α. κόντρες και διαπληκτισμούς σε γλωσσα ποδοσφαιρικου καφενειου τύπου φαφούτη Γεωργίου  .
Τελικά παρόλο τον χουλιγκαν που κρύβεις μεσα σου  Κακία, φαίνεται να υπάρχει και μια ευγενική κοπέλα καπου στο βάθος.  rose
Σου ευχομαι να βρείς τα μαγειρομαθήματα που ζητάς. beer
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 06, 2008, 01:29:55 πμ από THANOS » Καταγράφηκε
ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΑΝΤΗΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ



Επισκεφθείτε το ιστολόγιο μας koukfamily.blogspot.com
 
Απάντηση #163
« στις: Αύγουστος 06, 2008, 10:29:43 πμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
Φαίη, είναι η πρώτη φορά που σε ακούω (διαβαζω) να μιλας με τοσο καλή και ευγενική διάλεκτο  biggrin μετά απο τόσες ποδοσφαιρικές κ.α. κόντρες και διαπληκτισμούς σε γλωσσα ποδοσφαιρικου καφενειου τύπου φαφούτη Γεωργίου  .
Τελικά παρόλο τον χουλιγκαν που κρύβεις μεσα σου  Κακία, φαίνεται να υπάρχει και μια ευγενική κοπέλα καπου στο βάθος.  rose
Σου ευχομαι να βρείς τα μαγειρομαθήματα που ζητάς. beer
καλα Θανο...ελιωσα μιλαμε! χα,χα,χα biggrin
ε,καλα ρε παιδι μου,εχω κατι κι απο γυναικα,δεν ειμαι μονο χουλιγκανι.
ευγενικη ειμαι σε ο τι αφορα ολααα τα αλλα πραγματα εκτος απ την Παναθα.εκει το απολυτο up.

παιδια,σας ευχαριστω ολους.ο Δρισκας μου κανει.θα το ψαξω. ο Παπανδρεου παλι καπως μου κανει και δεν τον πολυπαω.πιο πολυ θα μ αρεσε να βρω τιποτα courses απογευματινα εκος απ τις μερες που παιζει η ομαδα και να πηγαινω.μηπως πρεπει να παρω κανα prive chef? Γλώσσα
πιο πολυ μ αρεσει ο τροπος που ολοι οι σεφ δημιουργουν,οι χημειες των γευσεων,το 'στησιμο' στα πιατα και οι light γευσεις αλλα σε μεγαλυτερες ποσοτητες βρε παιδια...ελεος τα χρυσοπληρωνουμε που τα χρυσοπληρωνουμε...ολα αυτα ειναι ακρως ενδιαφεροντα
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 06, 2008, 10:32:31 πμ από FAYE1908 » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #164
« στις: Οκτώβριος 14, 2008, 22:05:21 μμ »
antigonie Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Οκτ, 2008

Προφίλ
Νέο παιχνιδάκι  Μεγάλο χαμόγελο

Βάζω την πρώτη ερώτηση ... Αυτός που θα απαντήσει, βάζει ερώτηση για τον επόμενο  Σαρκασμός


Πως δοκιμάζουμε αν είναι φρέσκα τα αυγά (χωρίς φυσικά να τα σπάσουμε) ??
τα βυθίζουμε στο νερο (μεσα σε 1 μπωλ). τα φρεσκα αυγα βυθιζοντα τελειως και εχουν οριζοντια θεση μεσα στο νερο. 'Οσο πιο μεγαλη ειναι η κληση, τοσο πιο παλια ειναι τα αυγα.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 ... 8 9 10 11 12 13 » Πάνω