Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάιος 01, 2024, 21:00:53 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας)
Χιούμορ και διασκέδαση
Παιχνίδια
Κάνετε για chef ??
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
«
1
...
8
9
10
11
12
13
»
Αποστολέας
Θέμα: Κάνετε για chef ?? (Αναγνώστηκε 133918 φορές)
Απάντηση #150
«
στις:
Ιούλιος 10, 2008, 13:55:07 μμ »
THEOHARIS
Ανώτατο μέλος
τ
Φύλο:
Μηνύματα: 1.392
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Εγώ για να δω αν το αυγό είναι φρέσκο κοιτάζω την κότα που κακαρίζει και πηγαινω στη φωλιά που το έκανε για να το πάρω !!!!
Αυτό έκανα σήμερα πρωί πρωί
Καταγράφηκε
ΜΟΥ ΛΕΊΠΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ
Απάντηση #151
«
στις:
Ιούλιος 11, 2008, 07:46:07 πμ »
vago
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
Α ρε Χάρη τυχερέ! Με τα φρέσκα σου τα αβγουλάκια, τις κοτούλες σου, τα κατσικάκια σου, τα ψαράκια σου. Αρχηγός είσαι!
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
Απάντηση #152
«
στις:
Ιούλιος 21, 2008, 15:50:28 μμ »
FAYE1908
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
παιδια..μια ερωτηση σας παρακαλω για εσας τους ειδημονες.
πολλες φορες εχει τυχει να φαω σε καποιο εστιατοριο διαφορες σαλατες ή αλλα πιατα οπου υπαρχει balsamico αλλα καπως thick,σαν γλασαρισμενο,με γλυκεια γευση.οσες φορες κι αν εχω προσπαθησει να το κανω στο σπιτι με μελι και ελαιολαδο δεν μου βγαινει.πως γινεται αυτη η σως ρε γαμωτο? μηπως παιζει να εχει το μπαλσαμικο μελασα?
Καταγράφηκε
Απάντηση #153
«
στις:
Ιούλιος 21, 2008, 16:25:22 μμ »
IRINI
Επισκέπτης
Απ: Κάνετε για chef ??
Αχ Faye κι εγω την εχω αυτη την απορία. Κι εγω την εχω προσπαθήσει στο σπίτι αλλά τα αποτελέσματα δεν θελετε να τα μαθετε....
Αν ξερει κανεις ας μας πει... Τόσους σεφ εχουμε εδω μεσα.........
Καταγράφηκε
Απάντηση #154
«
στις:
Ιούλιος 21, 2008, 18:01:36 μμ »
Soff
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 11
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
loipon....
egw kanw mia sauce gia salates, pou moiazei me auti pou exoune ta estiatoria...bazw ladi, balsamico,alati,moustarda (merikes fores kai ligo ximo portokali) kai ta anakateuw ta ilika me to "mixeraki" tou frappe. kai to apotelesma einai mia pixti sauce balsamico...aresei se olous!
omws yparxei (edw stin germania toulaxiston) sta magazia kai "crema di balsamico". auti i crema einai idi pixti...sinithws tin bazw zwgrafizontas kati san garnitura stin akri tou piatou..
elpizw na boithisa
Καταγράφηκε
Απάντηση #155
«
στις:
Ιούλιος 22, 2008, 00:25:50 πμ »
Katerina
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
Η κρέμα μπαλσάμικου υπάρχει και εδώ στην Ελλάδα, σε αρκετά σούπερ-μάρκετ. Μπορείς να το ζητήσεις στο ράφι. Κι εγώ τυχαία το βρήκα. Είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις.
Καταγράφηκε
Απάντηση #156
«
στις:
Ιούλιος 22, 2008, 09:28:46 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Κάνετε για chef ??
Aκριβώς!
Υπάρχει σαν μπαλσάμικο glaze και είναι αυτό το πηχτό σιρόπι μπαλσάμικου που φιγουράρει σε όλα πλέον τα πιάτα στα εστιατόρια.
Αν θέλετα πάντως να κάνετε βινεγκρέτ μελιου για πράσινη σαλάτα, βάλτε σε αναλογία λάδι μπαλσάμικου 2/1, μια κουταλιά μελι, και ένα κουταλάκι μουστάρδα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Διορθώνετε την γεύση όπως σας αρέσει.
Καταγράφηκε
Απάντηση #157
«
στις:
Ιούλιος 22, 2008, 09:39:36 πμ »
FAYE1908
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
ειστε εκπληκτικες! χιλια ευχαριστω! μαλλον η balsamico glaze θα υπαρχει σε μαγαζια delicatessen.
μου το λεγε η αδερφη μου αλλα εγω εκει....
κατι ασχετο.εχω φαει κροστινι με αχλαδι και γκοργκονζολα ψημενο στο γκριλ.δικιμαστε το σαν antipasto
Καταγράφηκε
Απάντηση #158
«
στις:
Ιούλιος 22, 2008, 12:11:28 μμ »
Flora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Παράθεση από: al1975 στις Απρίλιος 02, 2008, 12:34:29 μμ
Βρε Πειραιωτάκια τα croque τα είχα δοκιμάσει πρώτη φορά πριν παααααρα πολλά χρόνια στη la frianderie francaise στην Σωτήρος ξέρετε εκείνη που είναι κοντά στο Everest.Kάθε μα κάθε Σάββατο πρωί που μας έβγαζε η μανα μας βόλτα έπαιρνα εγω ένα croque madame και η αδερφή μου ένα κρουασάν σπέσιαλ.
Πολλά χρόνια μετά πήγα στο Παρίσι (μεγαλεία στην Γαλλία) και δοκίμασα και εκεί το croque αλλά καμμία σχέση.Εγω είχα συνηθίσει το croque της frianderie, εκείνο το ολόπαχο με την πολύ μπεσαμέλ , το πολύ τυρί και την έντονη γέυση του βουτύρου.Οπότε καταλαβαίνετε, για μένα το croque έχει διαμορφωθεί στο μυαλό μου σαν τυπική Πειραιώτικη σπεσιαλιτε.
Δυστυχώς πρέπει να άλλαξε η διεύθυνση της frianderie γιατί πήγα.....δεν το ξέχασα....
Αυτό που είδα όμως, καμία σχέση δεν είχε με αυτό που ήξερα τόσα χρόνια. Πίσω από το ταμείο ήταν δυο αλλοδαποί κι όταν τους ζήτησα αν έχουν croque, πήρα τη εξής απάντηση: "Κουρού.....ναι, έχουμε"!!!!
.....Όσο για τα υπάρχοντά τους....τα κλασσικά που βρίσκουμε σε όλα τα τυροπιτάδικα....ούτε κρουασάν, ούτε κάτι νόστιμα μίνι σαντουιτσάκια που έφτιαχνε!
Παράθεση από: Nena στις Απρίλιος 19, 2008, 19:02:54 μμ
Φλωρίτσα, έχει πάντα τέτοια μηχανή? Τρελαίνομαι για το παγωτό της! Σε ποια διεύθυνση είπατε εσείς τα Πειραιωτάκια για μας τους ...αλλοδαπούς?
Όσο για τη παγωτομηχανή, υπάρχει ακόμη αλλά Νένα μου δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο τόσο ταξίδι γι αυτό. Άλλωστε ο Πειραιάς είναι γεμάτος από αυτές...φαντάζομαι και η Αθήνα
Αν πάλι δεν βρίσκεις, εδώ θα είμαι, θα επανέλθω
Καταγράφηκε
Απάντηση #159
«
στις:
Αύγουστος 05, 2008, 14:40:34 μμ »
FAYE1908
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
απο καιρο σκεφτομαι να παρακολουθησω καποια μαθηματα chef γιατι πραγματικα θαυμαζω τον τροπο που οι περισσοτεροι σεφ δημιουργουν περα απ τα ωραια κλασσικα εδεσματα των μαμαδων μας.εχει κανεις καποια ιδεα?
Καταγράφηκε
Απάντηση #160
«
στις:
Αύγουστος 05, 2008, 17:30:34 μμ »
giota
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
FAYE1908 o Βαγγελης Δρισκας εχω δει παλιοτερα οτι εκανε σεμιναρια μαγειρικης
www.driskas.com
αυτη ειναι σελιδα του
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/user/staroula1000
Απάντηση #161
«
στις:
Αύγουστος 05, 2008, 19:34:08 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
Και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου,
www.sidayes.gr
στην Αγία Παρασκευή.
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #162
«
στις:
Αύγουστος 06, 2008, 01:28:09 πμ »
THANOS
Ανώτατο μέλος
Δ Ο Ξ Α ΚΑΙ Τ Ι Μ Η
Φύλο:
Μηνύματα: 1.647
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Φαίη, είναι η πρώτη φορά που σε ακούω (διαβαζω) να μιλας με τοσο καλή και ευγενική διάλεκτο
μετά απο τόσες ποδοσφαιρικές κ.α. κόντρες και διαπληκτισμούς σε γλωσσα ποδοσφαιρικου καφενειου τύπου φαφούτη Γεωργίου
.
Τελικά παρόλο τον χουλιγκαν που κρύβεις μεσα σου
, φαίνεται να υπάρχει και μια ευγενική κοπέλα καπου στο βάθος.
Σου ευχομαι να βρείς τα μαγειρομαθήματα που ζητάς.
«
Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 06, 2008, 01:29:55 πμ από THANOS
»
Καταγράφηκε
ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΑΝΤΗΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ
Επισκεφθείτε το ιστολόγιο μας
koukfamily.blogspot.com
Απάντηση #163
«
στις:
Αύγουστος 06, 2008, 10:29:43 πμ »
FAYE1908
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
Παράθεση από: THANOS στις Αύγουστος 06, 2008, 01:28:09 πμ
Φαίη, είναι η πρώτη φορά που σε ακούω (διαβαζω) να μιλας με τοσο καλή και ευγενική διάλεκτο
μετά απο τόσες ποδοσφαιρικές κ.α. κόντρες και διαπληκτισμούς σε γλωσσα ποδοσφαιρικου καφενειου τύπου φαφούτη Γεωργίου
.
Τελικά παρόλο τον χουλιγκαν που κρύβεις μεσα σου
, φαίνεται να υπάρχει και μια ευγενική κοπέλα καπου στο βάθος.
Σου ευχομαι να βρείς τα μαγειρομαθήματα που ζητάς.
καλα Θανο...ελιωσα μιλαμε! χα,χα,χα
ε,καλα ρε παιδι μου,εχω κατι κι απο γυναικα,δεν ειμαι μονο χουλιγκανι.
ευγενικη ειμαι σε ο τι αφορα ολααα τα αλλα πραγματα εκτος απ την Παναθα.εκει το απολυτο
.
παιδια,σας ευχαριστω ολους.ο Δρισκας μου κανει.θα το ψαξω. ο Παπανδρεου παλι καπως μου κανει και δεν τον πολυπαω.πιο πολυ θα μ αρεσε να βρω τιποτα courses απογευματινα εκος απ τις μερες που παιζει η ομαδα και να πηγαινω.μηπως πρεπει να παρω κανα prive chef?
πιο πολυ μ αρεσει ο τροπος που ολοι οι σεφ δημιουργουν,οι χημειες των γευσεων,το 'στησιμο' στα πιατα και οι light γευσεις αλλα σε μεγαλυτερες ποσοτητες βρε παιδια...ελεος τα χρυσοπληρωνουμε που τα χρυσοπληρωνουμε...ολα αυτα ειναι ακρως ενδιαφεροντα
«
Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 06, 2008, 10:32:31 πμ από FAYE1908
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #164
«
στις:
Οκτώβριος 14, 2008, 22:05:21 μμ »
antigonie
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Οκτ, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Παράθεση από: ArXoS στις Φεβρουάριος 25, 2008, 02:19:00 πμ
Νέο παιχνιδάκι
Βάζω την πρώτη ερώτηση ... Αυτός που θα απαντήσει, βάζει ερώτηση για τον επόμενο
Πως δοκιμάζουμε αν είναι φρέσκα τα αυγά (χωρίς φυσικά να τα σπάσουμε) ??
τα βυθίζουμε στο νερο (μεσα σε 1 μπωλ). τα φρεσκα αυγα βυθιζοντα τελειως και εχουν οριζοντια θεση μεσα στο νερο. 'Οσο πιο μεγαλη ειναι η κληση, τοσο πιο παλια ειναι τα αυγα.
Καταγράφηκε
Σελίδες
«
1
...
8
9
10
11
12
13
»
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...