Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάιος 04, 2024, 06:34:54 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας)
Χιούμορ και διασκέδαση
Παιχνίδια
Κάνετε για chef ??
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
«
1
2
3
4
5
6
...
13
»
Αποστολέας
Θέμα: Κάνετε για chef ?? (Αναγνώστηκε 134007 φορές)
Απάντηση #30
«
στις:
Φεβρουάριος 26, 2008, 11:35:39 πμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
και απλα ερωτω?
τι ερωτησεις ειναι αυτες ρε παιδια?πω πω γνωσεις σας θαυμαζω εγω δεν ξερω τιποτις τελικα!!!!!!
δεν ειναι οτι δε θελω να παιξω αλλα ειλικρινα ντεν ξερω τις απαντησεις
ναι ναι ειμαι πιο χαζη απο ενα δεκαχρονο
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #31
«
στις:
Φεβρουάριος 26, 2008, 11:51:41 πμ »
xrysa
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Μαργαρίτμα μου αποκλείεται να σαι χαζή, εγώ επειδή κάθομαι στο σπίτι παρακολουθώ πολλές εκπομπές μαγειρική και έτσι ήξερα κάποια τ΄άλλα για να πω την αμαρτία μου έψαξα και τα βρήκα.
Οπότε δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι άσχημα.
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
Απάντηση #32
«
στις:
Φεβρουάριος 26, 2008, 12:16:03 μμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Τι είναι το κονφί (λαχανικών ή κρεατικών) ?
Καταγράφηκε
Απάντηση #33
«
στις:
Φεβρουάριος 26, 2008, 12:28:23 μμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Μαργαριτούλα, δεν έχει καμμία απολύτως σημασία να ξέρεις τι σημαίνουν διάφοροι μαγειρικοί όροι...το σημαντικό είναι η γνώση της ίδιας της μαγειρικής/ζαχαροπλαστικής κάτι το οποίο εσύ το κατέχεις στα σίγουρα !!!!
Εγώ λοιπόν περιορίζομαι στα υπόλοιπα
Παράθεση από: margarita79 στις Φεβρουάριος 26, 2008, 11:35:39 πμ
και απλα ερωτω?
τι ερωτησεις ειναι αυτες ρε παιδια?πω πω γνωσεις σας θαυμαζω εγω δεν ξερω τιποτις τελικα!!!!!!
δεν ειναι οτι δε θελω να παιξω αλλα ειλικρινα ντεν ξερω τις απαντησεις
ναι ναι ειμαι πιο χαζη απο ενα δεκαχρονο
Καταγράφηκε
Απάντηση #34
«
στις:
Φεβρουάριος 26, 2008, 12:30:39 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
να ειστε καλα βρε κοριτσια συνεχιστε ετσι τα γραφετε πολυ ωραια μαθαινουμε και εμεις πολλα
αμα βρω καμμια ερωτηση να την ξερω θα απαντησω
φιλιααααα
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #35
«
στις:
Φεβρουάριος 26, 2008, 16:14:27 μμ »
giota
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
θα συμφωνησω με την Μαργαριτα
πολυ ενδιαφερον θεμα
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/user/staroula1000
Απάντηση #36
«
στις:
Φεβρουάριος 26, 2008, 16:36:22 μμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
Παράθεση από: MANOLIA στις Φεβρουάριος 25, 2008, 14:35:51 μμ
(Εσανς= υποπροιον αποσταξης φυτών)
Εστραγκόν Αλλιώς δρακόντιο Αρωματικό χόρτο από τη Σιβηρία. Είναι πιο γνωστό ως μυρωδικό μέσα σε ξύδι.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε ψάρια και αρνί, μόνο που έχει μια ιδιαίτερα έντονη γέυση και πρέπει να προσέξουμε να μη βάλουμε πολύ.
τι είναι (Ζουλιεν)
Ζουλιέν είναι πολύ ψιλοκομμένο υλικό σε μακρόστενα όμως κομματάκια
Καταγράφηκε
Απάντηση #37
«
στις:
Φεβρουάριος 26, 2008, 16:38:56 μμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
Παράθεση από: crystal στις Φεβρουάριος 25, 2008, 16:37:21 μμ
ζουλιεν ειναι οπως ειπωθηκε τροπος κοψιματος λαχανικων και κρεατος,που ειναι σαν μπαστουνακια πλαγιαστα,
φαντασου σαν αυτα τα μακαρονια,τις Πεννες..
Εννοω σε τι σαλτσες παει το Εστραγκον;
Το εστραγκόν πάει πολύ σε μαγιονέζα και τη σερβίρεις με αυγά σφιχτά. Πάει επίσης και σε ντρεσινγκ για πράσινες σαλάτες.
Καταγράφηκε
Απάντηση #38
«
στις:
Φεβρουάριος 27, 2008, 01:20:12 πμ »
ArXoS
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
Παράθεση από: artemis στις Φεβρουάριος 26, 2008, 12:16:03 μμ
Τι είναι το κονφί (λαχανικών ή κρεατικών) ?
artemis, ο ζωμός δεν είναι? σαν πρόσθετο στα φαγητά για να πάρουν γεύση ? Φαντάζομαι οτι αν είναι αυτό, μάλλον είναι ο ζωμός μετά απο ειδική επεξεργασία με μυρωδικά κτλ ..
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
Απάντηση #39
«
στις:
Φεβρουάριος 27, 2008, 11:15:20 πμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Eπειδή είναι μία ορολογία που χρησιμοποιείται συχνά τον τελευταίο καιρό, την είχα ψάξει και είχα βρει το εξής :
Φρούτα ή λαχανικά βρασμένα και διατηρημένα μέσα σε ζάχαρη για πολλές ώρες, πολλές φορές περιχυμένα με μπράντυ.
Η έννοια επεκτείνεται και σε κρέατα και πουλερικά διατηρημένα στο δικό τους λίπος από τα οποία πιο γνωστά είναι το κονφί πάπιας και χήνας.
Επίσης στο σαβόρο προσθέτουν και ξύδι..
Ποιο λαχανικό ονομάζεται iceberg και από που πήρε το όνομά του ?
«
Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 27, 2008, 12:21:03 μμ από artemis
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #40
«
στις:
Φεβρουάριος 27, 2008, 12:21:30 μμ »
Mary
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
Να και μια ερωτησούλα από μένα
Τι σημαίνουν οι όροι: bleu (μπλε), saignant (σενιάν), à point (α πουέν) και bien cuit (μπιέν κιουί)?
Καταγράφηκε
Απάντηση #41
«
στις:
Φεβρουάριος 27, 2008, 12:58:37 μμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Η τέχνη του ψησίματος :
RARE ή BLEU
Ουσιαστικά ωμό με ελάχιστο ψήσιμο εξωτερικά και χλιαρό κέντρο.
MEDIUM RARE ή SAIGNANT
Μέτρια ψημένο εξωτερικά υγρό ζουμερό και με αίμα στο κέντρο
MEDIUM ή A POINT
Έξω ψημένο αλλά υγρό και ζουμερό, στο κέντρο ροζ.
MEDIUM WELL ή CULT
Έξω και μέσα ψημένο, απλώς μέσα μια υποψία ροζ, έχει αποχυμωθεί αρκετά.
WELL DONE ή BIEN CUIT
Τελείως στεγνό χωρίς χυμούς, μέσα και έξω το ίδιο σκούρο χρώμα.
Ποιο λαχανικό ονομάζεται iceberg και από που πήρε το όνομά του ?
«
Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 27, 2008, 13:36:49 μμ από artemis
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #42
«
στις:
Φεβρουάριος 27, 2008, 14:23:45 μμ »
Katerina
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
Το iceberg είναι είδος μαρουλιού, με πιο κοντά και στρογγυλεμένα φύλλα.
Όσο για την ονομασία του, βρήκα τα εξής: "Το όνομα iceberg προερχεται απο τον τροπο με τον οποιο το μαρουλι εχει μεταφερθει στις ΗΠΑ.Τη δεκαετια του 1920 τα βαγονια των τραίνων καλύπτονταν από ένα στρώμα πάγου, κανοντας τα να μοιάζουν με παγόβουνα. "
Ενδιαφέρον...
Τι ονομάζουμε "horseradish";
«
Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 27, 2008, 14:25:29 μμ από Katerina
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #43
«
στις:
Φεβρουάριος 27, 2008, 14:37:07 μμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Είδος ραπανιού - χρένο..
Τι είναι το aspic ?
Καταγράφηκε
Απάντηση #44
«
στις:
Φεβρουάριος 27, 2008, 17:00:59 μμ »
ArXoS
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
χαχαχα μάρκα ψαροντούφεκου
(σίγουρα είναι και μαγειρικός όρος, αλλά είναι και ψαροντούφεκο !!! χαχαχ την πέρασα την ερώτηση .. και δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι)
Πως δοκιμάζουμε αν έχει κάψει το λάδι μας ? (χωρίς να ρίξουμε μέσα κάτι βρεγμένο ?)
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
Σελίδες
«
1
2
3
4
5
6
...
13
»
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...