GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 04, 2024, 06:34:54 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας)
| |-+  Χιούμορ και διασκέδαση
| | |-+  Παιχνίδια
| | | |-+  Κάνετε για chef ??
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 4 5 6 ... 13 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κάνετε για chef ??  (Αναγνώστηκε 134007 φορές)
Απάντηση #30
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 11:35:39 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
και απλα ερωτω?
τι ερωτησεις ειναι αυτες ρε παιδια?πω πω γνωσεις σας θαυμαζω εγω δεν ξερω τιποτις τελικα!!!!!!
δεν ειναι οτι δε θελω να παιξω αλλα ειλικρινα ντεν ξερω τις απαντησεις  Σαρκασμός
ναι ναι ειμαι πιο χαζη απο ενα δεκαχρονο  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #31
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 11:51:41 πμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Μαργαρίτμα μου αποκλείεται να σαι χαζή, εγώ επειδή κάθομαι στο σπίτι παρακολουθώ πολλές εκπομπές μαγειρική και έτσι ήξερα κάποια   τ΄άλλα για να πω την αμαρτία μου έψαξα και τα βρήκα.
Οπότε δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι άσχημα.
 Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #32
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 12:16:03 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Τι είναι το κονφί (λαχανικών ή κρεατικών) ?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #33
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 12:28:23 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Μαργαριτούλα, δεν έχει καμμία απολύτως σημασία να ξέρεις τι σημαίνουν διάφοροι μαγειρικοί όροι...το σημαντικό είναι η γνώση της ίδιας της μαγειρικής/ζαχαροπλαστικής κάτι το οποίο εσύ το κατέχεις στα σίγουρα !!!!

Εγώ λοιπόν περιορίζομαι στα υπόλοιπα  Σαρκασμός Σαρκασμός

και απλα ερωτω?
τι ερωτησεις ειναι αυτες ρε παιδια?πω πω γνωσεις σας θαυμαζω εγω δεν ξερω τιποτις τελικα!!!!!!
δεν ειναι οτι δε θελω να παιξω αλλα ειλικρινα ντεν ξερω τις απαντησεις  Σαρκασμός
ναι ναι ειμαι πιο χαζη απο ενα δεκαχρονο  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #34
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 12:30:39 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
να ειστε καλα βρε κοριτσια συνεχιστε ετσι τα γραφετε πολυ ωραια μαθαινουμε και εμεις πολλα
αμα βρω καμμια ερωτηση να την ξερω θα απαντησω  Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού
φιλιααααα
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #35
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 16:14:27 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
θα συμφωνησω με την Μαργαριτα  Χαμόγελο
πολυ ενδιαφερον θεμα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #36
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 16:36:22 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
(Εσανς= υποπροιον αποσταξης φυτών)

Εστραγκόν Αλλιώς δρακόντιο  Αρωματικό χόρτο από τη Σιβηρία. Είναι πιο γνωστό ως μυρωδικό μέσα σε ξύδι.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε ψάρια και αρνί, μόνο που έχει μια ιδιαίτερα έντονη γέυση και πρέπει να προσέξουμε να μη βάλουμε πολύ.

τι είναι  (Ζουλιεν)
 



Ζουλιέν είναι πολύ ψιλοκομμένο υλικό σε μακρόστενα όμως κομματάκια
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #37
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 16:38:56 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Ανεση
ζουλιεν ειναι οπως ειπωθηκε τροπος κοψιματος λαχανικων και κρεατος,που ειναι σαν μπαστουνακια πλαγιαστα,
φαντασου σαν αυτα τα μακαρονια,τις Πεννες..


Εννοω σε τι σαλτσες παει το Εστραγκον;
Το εστραγκόν πάει πολύ σε μαγιονέζα και τη σερβίρεις με αυγά σφιχτά. Πάει επίσης και σε ντρεσινγκ για πράσινες σαλάτες.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #38
« στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 01:20:12 πμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Τι είναι το κονφί (λαχανικών ή κρεατικών) ?

artemis, ο ζωμός δεν είναι? σαν πρόσθετο στα φαγητά για να πάρουν γεύση ? Φαντάζομαι οτι αν είναι αυτό, μάλλον είναι ο ζωμός μετά απο ειδική επεξεργασία με μυρωδικά κτλ ..
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #39
« στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 11:15:20 πμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Eπειδή είναι μία ορολογία που χρησιμοποιείται συχνά τον τελευταίο καιρό, την είχα ψάξει και είχα βρει το εξής :

Φρούτα ή λαχανικά βρασμένα και διατηρημένα μέσα σε ζάχαρη για πολλές ώρες, πολλές φορές περιχυμένα με μπράντυ.
Η έννοια επεκτείνεται και σε κρέατα και πουλερικά διατηρημένα στο δικό τους λίπος από τα οποία πιο γνωστά είναι το κονφί πάπιας και χήνας.

Επίσης στο σαβόρο προσθέτουν και ξύδι..

Ποιο λαχανικό ονομάζεται iceberg και από που πήρε το όνομά του ?
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 27, 2008, 12:21:03 μμ από artemis » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #40
« στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 12:21:30 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Να και μια ερωτησούλα από μένα

Τι σημαίνουν οι όροι: bleu (μπλε), saignant (σενιάν), à point (α πουέν) και bien cuit (μπιέν κιουί)?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #41
« στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 12:58:37 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Η τέχνη του ψησίματος :

RARE ή BLEU
Ουσιαστικά ωμό με ελάχιστο ψήσιμο εξωτερικά και χλιαρό κέντρο.

MEDIUM RARE ή SAIGNANT
Μέτρια ψημένο εξωτερικά υγρό ζουμερό και με αίμα στο κέντρο

MEDIUM ή A POINT
Έξω ψημένο αλλά υγρό και ζουμερό, στο κέντρο ροζ.

MEDIUM WELL ή CULT
Έξω και μέσα ψημένο, απλώς μέσα μια υποψία ροζ, έχει αποχυμωθεί αρκετά.

WELL DONE ή BIEN CUIT
Τελείως στεγνό χωρίς χυμούς, μέσα και έξω το ίδιο σκούρο χρώμα.

Ποιο λαχανικό ονομάζεται iceberg και από που πήρε το όνομά του ?
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 27, 2008, 13:36:49 μμ από artemis » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #42
« στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 14:23:45 μμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Το iceberg  είναι είδος μαρουλιού, με πιο κοντά και στρογγυλεμένα φύλλα.

Όσο για την ονομασία του, βρήκα τα εξής: "Το όνομα iceberg προερχεται απο τον τροπο με τον οποιο το μαρουλι εχει μεταφερθει στις ΗΠΑ.Τη δεκαετια του 1920 τα βαγονια των τραίνων καλύπτονταν από ένα στρώμα πάγου, κανοντας τα να μοιάζουν με παγόβουνα. "
Ενδιαφέρον...

Τι ονομάζουμε "horseradish";
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 27, 2008, 14:25:29 μμ από Katerina » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #43
« στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 14:37:07 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Είδος ραπανιού - χρένο..

Τι είναι το aspic ?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #44
« στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 17:00:59 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
χαχαχα μάρκα ψαροντούφεκου   Γλώσσα Γλώσσα (σίγουρα είναι και μαγειρικός όρος, αλλά είναι και ψαροντούφεκο !!! χαχαχ την πέρασα την ερώτηση .. και δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι)


Πως δοκιμάζουμε αν έχει κάψει το λάδι μας ? (χωρίς να ρίξουμε μέσα κάτι βρεγμένο ?)
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 4 5 6 ... 13 » Πάνω