Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάιος 13, 2024, 04:48:04 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας)
Χιούμορ και διασκέδαση
Παιχνίδια
Κάνετε για chef ??
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
«
1
...
4
5
6
7
8
9
10
...
13
»
Αποστολέας
Θέμα: Κάνετε για chef ?? (Αναγνώστηκε 134266 φορές)
Απάντηση #90
«
στις:
Μάρτιος 17, 2008, 08:33:59 πμ »
xrysa
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
To ρου (roux) είναι γαλλικός όρος για ένα μίγμα από λιωμένο λίπος και αλεύρι που χρησιμεύει για να πήξει τα υγρά και είναι η βάση για πολλές άλλες σάλτσες όπως και η μπεσαμέλ.
Τι είναι η πηκτίνη?
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
Απάντηση #91
«
στις:
Μάρτιος 17, 2008, 10:12:48 πμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Γαλλικός μαγειρικός όρος για ένα μείγμα από λιωμένο λίπος και αλεύρι, που χρησιμεύει για να πήζει τα υγρά και είναι η βάση για πολλές σάλτσες, όπως η μπεσαμέλ. Οι αναλογίες του λίπους με το αλεύρι ποικίλουν ανάλογα με την επιθυμητή πυκνότητα της σάλτσας.
Τι είναι το παστράμι ?
Καταγράφηκε
Απάντηση #92
«
στις:
Μάρτιος 17, 2008, 10:42:18 πμ »
Rena
Επισκέπτης
Απ: Κάνετε για chef ??
Παρασκευάζεται απο βοδινό κρέας και φτιάχνεται απο όλα τα μέρη του ζώου. Εχει την εμφάνιση του παστουρμά αλλά δεν έχει την επικάλυψη απο το τσιμένι και τα μπαχαρικά.
Tι είναι το quenelle (κενέλι)?
«
Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 17, 2008, 10:51:15 πμ από Rena
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #93
«
στις:
Μάρτιος 17, 2008, 11:31:21 πμ »
melina
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 219
Μέλος από: Δεκ, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
:DKενέλ (Quenelle)
Αλεσμένο ωμό ψάρι, κρέας, κυνήγι, συκώτι, αναμεμειγμένο με ασπράδια, καρυκεύματα και καμιά φορά μπράντυ ή κρέμα γάλακτος. Πλάθεται με δύο κουτάλια σε μακρόστενο σχήμα, βράζεται σε πολύ σιγανή φωτιά, στρώνεται και περιχύνεται σε μία σάλτσα της κλασσικής γαλλικής κουζίνας, συνηθέστερα.
τι είναι το παπετόν?
Καταγράφηκε
Απάντηση #94
«
στις:
Μάρτιος 17, 2008, 11:38:47 πμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Πιάτο που έχει σαν βάση τον πουρέ μελιτζάνας και τα αυγά. Συνήθως ψήνεται σε φόρμα.
Tι είναι η μπουγιαμπέσα ?
Καταγράφηκε
Απάντηση #95
«
στις:
Μάρτιος 17, 2008, 13:08:27 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Απ: Κάνετε για chef ??
Ψαρόσουπα, γαλλικής προελεύσεως, φτιαγμένη από ψάρια και οστρακοειδή.
Τι είναι το πιμέντο?
Καταγράφηκε
Απάντηση #96
«
στις:
Μάρτιος 17, 2008, 18:09:51 μμ »
xrysa
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Το πιμέντο είναι καρπός αειθαλούς δέντρου με καταγωγή την Ν.Αμερική. Το άρωμα του είναι μείγμα από άρωμα κανέλας, γαρύφαλου και μοσχοκάρυδου και χρησιμοποιείται και στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική.
Τί είναι το τοφού (tofu) ?
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
Απάντηση #97
«
στις:
Μάρτιος 18, 2008, 01:49:58 πμ »
KATE
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
Το Τόφου είναι ένα προϊόν από το γάλα της σόγιας. Κατασκευάζεται παρόμοια όπως το τυρί.
Είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες της Άπω Ανατολής (Ιαπωνία, Κίνα κ.α)
και σε ανθρώπους που ακολουθούν τη χορτοφαγία ή την αυστηρή χορτοφαγία (veganism).
κάποιοι απο τους ορούς των ερωτήσεων υπάρχουν στο "Γλωσσάρι το GM"
όσοι δεν υπάρχουν κάντε εναν κόπο βρε παιδιά και καταχωρείστε τους...
Τι εννοούμε οταν λέμε Κρασί με σώμα?
Καταγράφηκε
https://aesthetebykate.blogspot.com/
Απάντηση #98
«
στις:
Μάρτιος 18, 2008, 02:06:10 πμ »
ArXoS
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
Παράθεση από: KATE στις Μάρτιος 18, 2008, 01:49:58 πμ
κάποιοι απο τους ορούς των ερωτήσεων υπάρχουν στο "Γλωσσάρι το GM"
όσοι δεν υπάρχουν κάντε εναν κόπο βρε παιδιά και καταχωρείστε τους...
(τα περνάω εγώ σιγά σιγά .. έχω καταπιαστεί βασικά και με το λεξικό της giota. Πέφτουν κάθε βράδυ χιλιάδες klicks σε copy-paste. Την έχω σίγουρη την τενοντίτιδα
)
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
Απάντηση #99
«
στις:
Μάρτιος 18, 2008, 09:17:25 πμ »
pxpontios
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 183
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Κάνετε για chef ??
Το κρασί, ερχόμενο σε επαφή με όλα τα σημεία του στόματος και τη γλώσσα, διεγείρει και την αίσθηση της αφής. Εκτιμάται έτσι η υφή του, που χαρακτηρίζει κατά κύριο λόγο τον «όγκο» των λευκών και το «σώμα» των κόκκινων κρασιών (όροι της ίδιας ουσιαστικά έννοιας και σημασίας), αυτό που συχνά ονομάζουμε και «βάρος» του κρασιού. Ένα κρασί χαμηλού βάρους, με μικρό λοιπόν σώμα ή όγκο, δίνει στο στόμα αντίστοιχη αίσθηση με αυτή της πυκνότητας του χυμού από λεμόνι, ενώ ένα κρασί μέσου βάρους, με τον ανάλογο όγκο ή σώμα, θυμίζει στο στόμα την αίσθηση του τσαγιού. Τέλος, το ογκώδες ή σωματώδες κρασί, αυτό που λέμε «γεμάτο», θυμίζει στο στόμα την υφή του καφέ με γάλα.
Τι είναι οι τανίνες?
Καταγράφηκε
Οποιος τολμα να αγαπα αληθινα, ηρωας θα ειναι παντα, βαθια...
Απάντηση #100
«
στις:
Μάρτιος 18, 2008, 11:31:05 πμ »
Rena
Επισκέπτης
Απ: Κάνετε για chef ??
Οι τανίνες είναι ουσίες που περιέχονται στον φλοιό και τα κουκούτσια των σταφυλιών. Είναι υπεύθυνες για τη στυφή γεύση των κρασιών αλλά και για τον πλούτο τους. Με την πάροδο του χρόνου και την παλαίωση, μαλακώνουν και χάνουν την επιθετική τους στυφάδα.
Τι είναι το αν κρούτ?
Καταγράφηκε
Απάντηση #101
«
στις:
Μάρτιος 18, 2008, 12:48:25 μμ »
MB04
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
Αν κρούτ :
-Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με τον οποίο το φαγητό (κρέατα και πατέ) ψήνεται τυλιγμένο μέσα σε ζύμη.
τι είναι το ''Λάνγκ ντε σά ( Langues de chat )''
(δεν ξέρω τι βαθμό παίρνουμε σαν σεφ αλλα στην αναζήτηση παίρνουμε άριστα).
Καταγράφηκε
https://syntageskardias.blogspot.com/
Απάντηση #102
«
στις:
Μάρτιος 18, 2008, 12:57:21 μμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
Καλά εγώ έχω μείνει άφωνη.
Τουλάχιστον καταλαβαίνει ο ένας τι ρωτάει ο άλλος, συνεννοειστε δηλαδή...
Πω πωωω άσχετηηηηηηηη που είμαιιιιι...........
Καταγράφηκε
Απάντηση #103
«
στις:
Μάρτιος 18, 2008, 13:01:18 μμ »
giota
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
κι εγω ασχετη ειμαι
αλλα θα μαθω
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/user/staroula1000
Απάντηση #104
«
στις:
Μάρτιος 18, 2008, 13:02:10 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Κάνετε για chef ??
ετσι και εγω sgr ...
καλα εγω το δηλωσα και νωριτερα...
τελικα ειμαι πιο χαζη απο ενα 10χρονο
«
Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 18, 2008, 13:06:25 μμ από margarita79
»
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Σελίδες
«
1
...
4
5
6
7
8
9
10
...
13
»
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...