GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 28, 2024, 15:38:40 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας)
| |-+  Χιούμορ και διασκέδαση
| | |-+  Παιχνίδια
| | | |-+  Κάνετε για chef ??
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 13 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κάνετε για chef ??  (Αναγνώστηκε 133715 φορές)
Απάντηση #75
« στις: Μάρτιος 03, 2008, 12:56:58 μμ »
LITSA5
Επισκέπτης
Οχι ακριβως σος,θαλεγα κρεμα περισσότερο που εχει βαση το αυγο και τη ζαχαρη,κρσαι μαυροδάφνης (συνήθως )ή λεμονοχυμό και ψήνεται σε μπαιν μαρι για να μη βραση το μιγμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 03, 2008, 13:10:05 μμ από LITSA5 » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #76
« στις: Μάρτιος 03, 2008, 14:04:57 μμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Kι εγώ αυτό ξέρω Λίτσα ότι είναι γλυκό με κρόκους και ζάχαρη που γίνεται σε μπεν μαρί.
Συνεχίζουμε?
Τι είναι το σουκρούτ?
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #77
« στις: Μάρτιος 03, 2008, 16:00:21 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Καλά που τα σκέφτηκες αυτά καλέ ?

Ψιλοκομμένο άσπρο λάχανο τουρσί. Τρώγεται ζεστό ή κρύο συνοδεύοντας κρέατα και αλλαντικά.
Θεωρείται σπεσιαλιτέ της Β Ευρώπης. Λέγεται και Sauerkraut.
Ιστορία
Οι κινέζοι μάγειρες έφτιαχναν λάχανο τουρσί μέσα σε κρασί απο το 200 π.Χ. σαν συνοδευτικό για τα γεύματά τους. Λέγεται ότι οι δούλοι που έχτισαν το Σινικό Τείχος ταϊστηκαν με ρύζι και τέτοιο λάχανο για να έχουν ενέργεια.
Ο Τζένγκις Χάν υποτίθεται ότι το εισήγαγε στην Ευρώπη, οι Αυστριακοί όμως ήσαν εκείνοι που έκοψαν το λάχανο ψιλό και το έβαλαν στο αλάτι μαζί με κόκκους κέδρου για άρωμα.
Οι Ολλανδοί ναυτικοί έπαιρναν μαζί τους στα ταξείδια τους βαρέλια απο ξυνολάχανο για να αποφεύγουν τις ασθένεις - σκορβούτο κυρίως.

Τι είναι το τσάιβ ?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #78
« στις: Μάρτιος 03, 2008, 18:14:49 μμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Aυτό θα πει διαβασμένη Αρτεμη  Χαμόγελο Χαμόγελο
Τσάιβ ή σχοινόπρασσο, η γεύση του θυμίζει ελαφρά κρεμμύδι αλλά είναι πιο λεπτή και ντελικάτη.Τα φύλλα του είναι πιο λεπτά και δίνουν ωραία εμφάνιση σε σαλάτες και σούπες.
Τι είναι το ντεγκλασάρισμα?
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #79
« στις: Μάρτιος 03, 2008, 22:15:59 μμ »
MANOLIA Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 101
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
Μετά απο απουσία πολλών ημερών ας επανέλθω κι εγώ στο σάιτ μας !!!!!!!

Δεν ήξερα τι ήταν και όταν το έψαξα κατάλαβα ότι το έφτιαχνα συχνά χωρίς να ξέρω τι επιστημονική του  ονομασία...
Τι μαθαίνει ο άνθρωπος όσο μεγαλώνει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Είναι η  αποκόλληση των κολλημένων χυμών από το εσωτερικό ενός ταψιού ή τηγανιού, με τη βοήθεια κάποιου υγρού, νερού, κρασιού ή ζωμού και μιας ξύλινης κουτάλας. Ο συμπυκνωμένος χυμός που συγκεντρώνεται στο βάθος της κατσαρόλας, μπορεί να αποτελέσει τη βάση της σάλτσας του φαγητού. Στη γαλλική μαγειρική, είναι η βάση για την παρασκευή της σάλτσας ντεμί - γκλάς και άλλων.

Τι είναι η μπανάνα σπλίτ?ΑπορίαΑπορίαΑπορίαΑπορίαΑπορία


Καταγράφηκε
Αύριο αρχίζει μια καινούρια μέρα
 
Απάντηση #80
« στις: Μάρτιος 04, 2008, 14:14:58 μμ »
melina Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 219
Μέλος από: Δεκ, 2007

Προφίλ
Μπανάνα σπλιτ (banana split)
Μπανάνα ξεφλουδισμένη, κομμένη στη μέση και γεμισμένη με παγωτό βανίλια. Σερβίρεται με τα δύο κομμάτια της μπανάνας ενωμένα μεταξύ τους και γαρνίρεται με σαντιγύ και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

τι ειναι το Μπορς ( Borch )Απορία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #81
« στις: Μάρτιος 04, 2008, 14:52:46 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
απλά ξέρω να κάνω καλή αναζήτηση !!!!  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο ... τουλάχιστον για την συγκεκριμένη απάντηση !!

Aυτό θα πει διαβασμένη Αρτεμη  Χαμόγελο Χαμόγελο
Τσάιβ ή σχοινόπρασσο, η γεύση του θυμίζει ελαφρά κρεμμύδι αλλά είναι πιο λεπτή και ντελικάτη.Τα φύλλα του είναι πιο λεπτά και δίνουν ωραία εμφάνιση σε σαλάτες και σούπες.
Τι είναι το ντεγκλασάρισμα?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #82
« στις: Μάρτιος 04, 2008, 15:18:15 μμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
μπορς=σουπα λαχανικων απο ρωσια μερια
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #83
« στις: Μάρτιος 04, 2008, 16:58:46 μμ »
melina Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 219
Μέλος από: Δεκ, 2007

Προφίλ
φαίη μου για να μην χαλάσει το παιχιδάκι μας βάλε κι εσύ τώρα μια ερώτηση του ιδίου στυλ Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #84
« στις: Μάρτιος 06, 2008, 09:01:02 πμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Θα την κάνω εγώ την επόμενη ερώτηση

Τι είναι τα boudins?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #85
« στις: Μάρτιος 06, 2008, 10:41:27 πμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Eίδος λουκάνικου με αρκετά καρυκεύματα, χοιρινό, χοιρινό συκώτι και ρύζι τυπικό έδεσμα της Creole κουζίνας της Λουιζιάνα.....συγνώμη πηγαίνω μέχρι την τουαλέτα....πρωί πρωί... Σαρκασμός
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #86
« στις: Μάρτιος 14, 2008, 00:58:30 πμ »
crystal Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 34
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
δεν βρηκα ερωτηση για να απαντησω...

τι ειναι τα ντοματακια κονκασέ;;;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #87
« στις: Μάρτιος 14, 2008, 09:20:42 πμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Κονκασέ είναι το ψιλοκομμένο ντοματάκι.

Ποιος είναι ο σου σεφ σε ένα εστιατόριο?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #88
« στις: Μάρτιος 14, 2008, 12:40:09 μμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
Κονκασέ είναι το ψιλοκομμένο ντοματάκι.

Ποιος είναι ο σου σεφ σε ένα εστιατόριο?
ο βοηθος του σεφ
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #89
« στις: Μάρτιος 17, 2008, 00:17:02 πμ »
YANNA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
Αφού δεν έχω σε τι να απαντήσω βάζω καινούρια ερώτηση. Τι είναι  το ρού ?
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 13 » Πάνω