GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 28, 2024, 01:58:57 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Πίτες - Ψωμιά
| | | |-+  Παρασκευή σφολιάτας
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Παρασκευή σφολιάτας  (Αναγνώστηκε 20621 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 14:50:10 μμ »
MANOLIA Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 101
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
Βρε κορίτσια τι εστί  προεδρικό


Aυτός που πουλάει και του πουλιού το γάλα έχει!
Πάω και του λέω τσάκω μισό κιλό πρόεδρο και μου δίνει!
Καταγράφηκε
Αύριο αρχίζει μια καινούρια μέρα
 
Απάντηση #16
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 15:18:52 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Κι εγώ εξακολουθώ να έχω αυτή την απορία... Τί στο καλό είναι αυτό το προεδρικό βούτυρο;  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #17
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 15:26:14 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Τo president!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #18
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 16:04:46 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
΄Εστειλα συνταγή να πάρει τη σειρά της για ανάρτηση πολύ καλής και δοκιμασμένης σφολιάτας. Στο μεταξύ να πω ότι βούτυρο χρειάζεται καλό και ζωϊκό. ΄Οντως το προεδρικό κάνει αλλά αν πετύχετε στη γαλλική αλυσίδα βούτυρο ονομασίας προελεύσεως Νορμανδίας, είναι ακόμα καλύτερο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #19
« στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 09:17:35 πμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Nena, κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με την συνταγή σφολιάτας, που δίνεις:
1) Τυλίγοντας την αρχική μπάλα σε πλαστική μεμβράνη και βάζοντάς την στο ψυγείο, δεν θα κολλήσει στη μεμβράνη;
2) Τί εννοείς, όταν λες ''με τον πλάστη κτυπάμε το παγωμένο βούτυρο" και, πού ''το κτυπάμε'', στον πάγκο;

Τις ακριβείς ποσότητες των υλικών, πώς τις μετράμε; Μπορεί να σε κούρασα με τις ερωτήσεις μου, αλλά μια και μπήκες στον κόπο, να αναρτήσεις την συνταγή σου, πρέπει να μας λύσεις κάποιες απορίες, για να πετύχει το πείραμα! Φιλάκια πολλά!  Φιλί
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #20
« στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 13:19:10 μμ »
kleiw Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 27
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
me ola auta pou diabazw,exw mplokari!!!(kai logo hlikias blepete)!!!isws ta balw se kalo dromo,kai mia mera prokophs mou!to prospathsw!!!
tha sas diabazw,kathe fora pou tha blepw er/apan!giati oi apories sas einai swstes!!!
eyxaristw kai gw!!filakia!se oles sas!!! Φιλί Φιλί Φιλί Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #21
« στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 13:39:29 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Aπο ότι κατάλαβα η Νένα κάνει παρόμοια συνταγή με την δική μου.
Το βούτυρο το βάζουμε σε χαρτί ψησίματος για να μην κολλήσει και το χτυπάμε να πλατύνει ελαφρα και να γίνει ένα παραλληλόγραμο.Μπορεις επίσης να το ανοίξεις με τον πλάστη.
Τώρα εγω  τις ποσότητες τις μετράω με ζυγαρίτσα κουζίνας μια που είχα πάρει απο το s/m.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #22
« στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 14:24:51 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Το βούτυρο, τελικά το ''χτυπάμε'' στο λαδόχαρτο και μετά το μεταφέρουμε στη ζύμη μας, για να την διπλώσουμε ή το ''χτυπάμε'' απευθείας επάνω στη ζύμη μας; Κορίτσια, δείξτε κατανόηση!!!  Ντροπή Ντροπή
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #23
« στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 15:40:02 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Κάνουμε την ζύμη μας σταυρό και μέσα βάζουμε το βούτυρο που το έχουμε ανοίξει ή χτυπήσει σε παραλληλόγραμμο.
Το κλείνουμε σαν να είναι πακέτο και το ανοίγουμε παρα πολύ προσεκτικά.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #24
« στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 09:08:21 πμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Τελικά η καλύτερη συνταγή για σφολιάτα είναι να παντρευτείς φούρναρη, όπως έκανα εγώ. Δεν σου αποτυγχάνει ποτέ. χαχαχα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #25
« στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 10:06:19 πμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Χα χα χα χα καλό Μαίρη !!


Τελικά η καλύτερη συνταγή για σφολιάτα είναι να παντρευτείς φούρναρη, όπως έκανα εγώ. Δεν σου αποτυγχάνει ποτέ. χαχαχα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #26
« στις: Μάρτιος 03, 2008, 11:38:00 πμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Το Σάββατο το πρωί, προετοίμασα το φύλλο της σφολιάτας. Χρησιμοποίησα βούτυρο president, το οποίο είχα αφήσει αποβραδύς έξω από το ψυγείο, αλλά όπως και να έχει, δεν λιώνει όπως το βιτάμ. Άνοιξα τα δυο φύλλα και περιέκλεισα μέσα το βούτυρο παίρνοντας μια ποσότητα με τα δάχτυλά μου κάθε φορά. Αυτό που έχω απλά να σημειώσω, είναι πως στα σημεία που έβαλα το βούτυρο, αυτό δεν αλοίφθηκε πλήρως αλλά φαίνεται πως έχω τοποθετήσει κομματάκια βουτύρου στα φύλλα. Κατά τα άλλα, είναι ακριβώς, όπως διατυπώνεται και στις συνταγές σφολιάτας, που έχετε ''ανεβάσει'' στο site! Το έχω από το Σάββατο στη συντήρηση του ψυγείου, πρέπει να το καταψύξω; Σκοπεύω, αύριο, να φτιάξω πίτα. Τί πίτα προτείνετε να φτιάξω;  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #27
« στις: Μάρτιος 03, 2008, 12:48:00 μμ »
LITSA5
Επισκέπτης
Δεν χρειαζεται καταψυξη αν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσης αυριο,οσο για τι πιττα θαλεγα ζαμπονοτυρόπιττα,σφολιατινια (που γίνονται και πολυ εύκολα και γρήγορα),υπαρχουν πολλες επιλογες .ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #28
« στις: Μάρτιος 03, 2008, 14:22:04 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Το βούτυρο, τελικά το ''χτυπάμε'' στο λαδόχαρτο και μετά το μεταφέρουμε στη ζύμη μας, για να την διπλώσουμε ή το ''χτυπάμε'' απευθείας επάνω στη ζύμη μας; Κορίτσια, δείξτε κατανόηση!!!  Ντροπή Ντροπή

΄Οπως λέει και η Αγγελική, το βούτυρο το παγώνεις πολύ καλά και το χτυπάς πάνω στον πάγκο σου σε χαρτί ή χωρίς χαρτί σαν να χτυπάς κάτι με σφυράκι. Να πλατύνει. ΄Επειτα τα υλικά πρέπει να ζυγίζονται απαραιτήτως με μικρή ζυγαρίτσα. Ιδίως αν κάνεις γλυκά. Εκεί, δεν σηκώνει εκτέλεση συνταγής "με το μάτι". Νομίζω πως τις απορίες πολύ σωστά τις έλυσε η Αγγελικούλα.Εκείνο που θα ήθελα να πω είναι πως καλό θα ήταν - κατά τη γνώμη μου - οι απορίες να γράφονται κάτω από τη συνταγή ώστε και οι απαντήσεις να είναι εκεί και να υπάρχει πιο ολοκληρωμένη η συνταγή με πιθανές ίδέες και συμβουλές όλων. Συμφωνείτε ή όχι να ξέρω που διατυπώνω κι εγώ τις απορίες μου.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #29
« στις: Μάρτιος 04, 2008, 09:00:21 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Συμφωνώ και εγώ Νενάκι!
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω