Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάιος 02, 2024, 23:44:29 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Συνταγές
Πίτες - Ψωμιά
Παρασκευή σφολιάτας
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
2
»
Αποστολέας
Θέμα: Παρασκευή σφολιάτας (Αναγνώστηκε 20661 φορές)
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 11:22:18 πμ »
aalexandrop
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008
Παρασκευή σφολιάτας
Σχετικά με την τεχνική παρασκευής ζύμης σφολιάτας της Μανόλιας, αναρωτιέμαι αν στο σημείο, που στοιβάζουμε τα επιμέρους φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, με στρώματα βουτύρου ενδιάμεσα, μπορούμε να ανοίξουμε το φύλλο και να το βάλουμε στη συντήρηση για να το χρησιμοποιήσουμε σε λίγες ώρες ή απλά να το διπλώσουμε και να το τοποθετήσουμε στη συντήρηση. Με προβληματίζει κάπως, το ξεχείλισμα του βουτύρου, την ώρα του ανοίγματος του φύλλου.. Παλιότερα, με μια τεχνική παρασκευής φύλλου της Λωξάντρας, μου είχε βγει όλο το βούτυρο από τη ζύμη και έτρεχα να το μαζέψω. Εξάλλου, και το αποτέλεσμα δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών μου, δεν ήταν τριφτό.
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
Απάντηση #1
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 11:48:12 πμ »
MANOLIA
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 101
Μέλος από: Νοέ, 2007
Απ: Παρασκευή σφολιάτας
Για να ανοίξουμε το φύλλο πρέπει να το βάλουμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη όπως γράφω στη συνταγή και
μετά να το ανοίξουμε γιατί όπως έγραψες θα χυθεί το βούτυρο απο έξω.
Την πρώτη φορά που το έκανα ,το έκανα έτσι όπως είπες ,πριν παγώσει το βούτυρο ,ήθελα βλέπεις να γλυτώσω κι άλλο χρόνο αλλα την πάτησα κι εγώι και δεν το ξαναέκανα έτσι
Απο τα λάθη μας μαθαίνουμε...................
Καλή επιτυχία την επόμενη φορά...
«
Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 25, 2008, 11:50:43 πμ από MANOLIA
»
Καταγράφηκε
Αύριο αρχίζει μια καινούρια μέρα
Απάντηση #2
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 11:53:18 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Παρασκευή σφολιάτας
Το βούτυρο πρέπει να είναι στην ίδια θερμοκρασία με το φύλλο, αλλιώς δεν θα στρώσει καλά.
Κάθε φορά που διπλώνουνουμε, αφήνουμε 30 λεπτά μέσα στο ψυγείο.
Εγώ ανοίγω 4 φορές, η μητέρα μου που δεν βαριέται ανοίγει 6. Παντως όσο πιο πολύ ανοίγεται το φύλλο τόσο πιο πολλά στρώματα κάνει.
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 12:04:00 μμ »
aalexandrop
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Παρασκευή σφολιάτας
Μια διευκρίνιση, βρε κορίτσια.. Καταρχήν το βιτάμ ενδείκνυται για τη ζύμη σφολιάτας, σωστά; Τη στιγμή, που θα το προσθέτω ανάμεσα από τα στρώματα φύλλου, θα πρέπει να είναι από το ψυγείο ή σε θερμοκτασία περιβάλλοντος; Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
Απάντηση #4
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 14:54:58 μμ »
MANOLIA
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 101
Μέλος από: Νοέ, 2007
Απ: Παρασκευή σφολιάτας
το βιτάμ θα είναι λίγο πιο μαλακό απο το βιτάμ σοφτ .Ασε μια πλάκα βιτάμ έξω απο το ψυγείο το βράδυ και το πρωί θα έχει μαλακώσει
«
Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 25, 2008, 15:12:54 μμ από MANOLIA
»
Καταγράφηκε
Αύριο αρχίζει μια καινούρια μέρα
Απάντηση #5
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 15:04:25 μμ »
aalexandrop
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Παρασκευή σφολιάτας
Θα δοκιμάσω τη σφολιάτα άμεσα, βλέπετε είναι μπελαλίδικη δουλειά και θα σας ανακοινώσω το αποτέλεσμα του πειράματος..
Manolia
, σ' ευχαριστώ που μου απάντησες, φιλάκια πολλά!!!
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
Απάντηση #6
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 15:17:27 μμ »
MANOLIA
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 101
Μέλος από: Νοέ, 2007
Απ: Παρασκευή σφολιάτας
αυτή η σφολιάτα είναι πιο εύκολη απο αυτή που κάνει η αλ1975
Η δικιά μου είναι μικρά φυλλα ενωμένα με βιτάμ εκτός το τελευταίο. τύλιγμα αν θες ψυγείο και πλάσιμο σε φύλο χοντρό λίγο πιο ψηλό απο το μικρο σου δαχτυλάκι.Αν ομως είσαι αδύνατη δεν μετράει αυτό κάντο όσο είναι το δαχτυλό σου
Καταγράφηκε
Αύριο αρχίζει μια καινούρια μέρα
Απάντηση #7
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 16:21:27 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Παρασκευή σφολιάτας
και εγω μιας και εχω εκδηλωσει το θαυμασμο μου για τη συγκεκριμενη συνταγη θα τη δοκιμασω συντομα.
προς το παρον διαβαζω προσεχτικα τις συμβουλες σου μανολια.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #8
«
στις:
Φεβρουάριος 25, 2008, 20:27:38 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Παρασκευή σφολιάτας
Εγώ ούτε για πλάκα δεν το σκέφτομαι, πολύ δύσκολο είναι
...
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #9
«
στις:
Φεβρουάριος 26, 2008, 09:42:38 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Παρασκευή σφολιάτας
Εγω προσωπικά δεν βάζω βιτάμ, βάζω καλό βούτυρο.
Ranja δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούεται άρχισε να δοκιμάζεις και κάποια στιγμή θα το πάρεις το κολάι.
Καταγράφηκε
Απάντηση #10
«
στις:
Φεβρουάριος 26, 2008, 10:39:57 πμ »
aalexandrop
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Παρασκευή σφολιάτας
Al1975
, όταν λες καλό βούτυρο, ποιό εννοείς;
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
Απάντηση #11
«
στις:
Φεβρουάριος 26, 2008, 10:42:06 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Παρασκευή σφολιάτας
To....προεδρικό!Χύμα απο το s/m ή αν δεν το βρω χύμα, συσκευασμένο.
Καταγράφηκε
Απάντηση #12
«
στις:
Φεβρουάριος 26, 2008, 10:45:43 πμ »
aalexandrop
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Παρασκευή σφολιάτας
Προεδρικό.., το ζητάς από το σ/μ;
Χι, χι, χι...
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
Απάντηση #13
«
στις:
Φεβρουάριος 26, 2008, 10:47:58 πμ »
Flora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Παρασκευή σφολιάτας
Πωλείται το προεδρικό χύμα
Καταγράφηκε
Απάντηση #14
«
στις:
Φεβρουάριος 26, 2008, 11:10:35 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Παρασκευή σφολιάτας
Aυτός που πουλάει και του πουλιού το γάλα έχει!
Πάω και του λέω τσάκω μισό κιλό πρόεδρο και μου δίνει!
Καταγράφηκε
Σελίδες
1
2
»
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...