GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 28, 2024, 02:39:29 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  --ΤΖΟΥΛΑΜΑΣ;;;;--
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: --ΤΖΟΥΛΑΜΑΣ;;;;--  (Αναγνώστηκε 5902 φορές)
« στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 16:33:32 μμ »
crystal Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 34
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
βρε παιδια μηπως ειδε κανεις την Κυριακη <<μπουκια και συγχωριο>> με τον Μαμαλακη; Απορία Απορία Απορία

εφτιαξε κατι σαν ομελετα με πατατες(νομιζω) και το γαρνιρε με λουκανικα

νομιζω το ειπε τζουλαμα..
 Σφραγισμένα χείλη
ξερει κανεις;;;; Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 16:42:24 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
αν κοιταξεισ στην σελιδα του Μαμαλακη μηπως το εχει
https://www.eliasmamalakis.gr
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 16:50:36 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Νομίζω ότι οι συνταγές αφορούσαν τοπικές σπεσιαλιτέ της Άνδρου....μήπως εάν επισκεφτείς την ιστοσελίδα που έχει το νησί αναφέρει κάτι....Απορία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 18:29:20 μμ »
katrou Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Μηνύματα: 9
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
φρουταλια λεγοταν η συνταγη. προσωπικα μου ηρθε λιγουρα με τοσο βουτυρο Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 18:50:56 μμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
φρουταλια λεγοταν η συνταγη. προσωπικα μου ηρθε λιγουρα με τοσο βουτυρο Μεγάλο χαμόγελο

A γεια σου βρε katrou....έχω σπάσει το κεφάλι μου εδώ και μια ώρα να θυμηθώ πως τη λέγανε την ομελέτα!!!!!
Πράγματι πολύ λιπαρή !!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 19:42:11 μμ »
sgrav Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 171
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
κοριτσια η  συνταγη για τη φρουταλια απο την ανδρο υπαρχει στο σαιτ του κ.μαμαλακη στα ορεκτικα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 13:21:24 μμ »
crystal Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 34
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
 Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
φρουταλια..ε;
ωραια..στο σαιτ του μπουκια κ συγχωριο δεν την εχει,και εκει γενικα δεν βαζει πολλες συνταγες.
παω να δω στο προσωπικο του σαιτ..
ναι κι εγω λιγουριασα...
θα την βρω και θα την γραψω στις συνταγες για να την εχουμε..
ΟΡΕΚΤΙΚΟ;;;
εμενα μου φανηκε πολυ βαρυ για ορεκτικοοοο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Μάρτιος 07, 2008, 21:06:50 μμ »
MANOLIA Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 101
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
Τζουλαμάς(γλυκό ταψιού) ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΗΜΟ
 
ΥΛΙΚΑ για ένα μέτριο πυρέξ:

1 πακέτο και ίσως λίγο παραπάνω φύλλο κρούστας
ή Ζύμη για φύλλο από:
3 κρασοπότηρα νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γέμιση:
2 λίτρα ζωμός από κοτόπουλο
4 φλιτζάνια ρύζι τύπου Καρολίνα
1 φακελάκι κανέλλα
500γρ. ζάχαρη
1 μεγάλη κούπα τριμμένα καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε μια μαλακή και ομοιογενή ζύμη με τα παραπάνω υλικά. Αμέσως μετά, την ανοίγουμε σε 4 κάπως χοντρά φύλλα, τόσο μεγάλα όσο και η επιφάνεια του πυρέξ μας.
Βράζουμε το ρύζι στο ζωμό από το κοτόπουλο. Φυλάμε χωριστά ένα φλιτζάνι ζωμού.
Λαδώνουμε καλά τον πάτο και τις πλευρές του πυρέξ και απλώνουμε το πρώτο φύλλο. Αν χρησιμοποιούμε φύλλο κρούστας, απλώνουμε 2-3 στρώσεις φύλλων, τα οποία λαδώνουμε έναν-ένα.
Πάνω από το φύλλο, βάζουμε μία αρκετά λεπτή και ομοιόμορφη στρώση από ρύζι. Πασπαλίζουμε καλά με καρύδια, ζάχαρη και κανέλα. Εδώ, βέβαια, οι ποσότητες είναι συνήθως ανάλογες των προτιμήσεων μας π.χ. λιγότερη ή περισσότερη ζάχαρη, παραπάνω ή λιγότερα καρύδια.
Απλώνουμε το επόμενο φύλλο και επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές τη διαδικασία με την ίδια σειρά – προσθέτοντας, δηλαδή, από πάνω μία στρώση ρυζιού και πασπαλίζοντας με τα καρύδια τη ζάχαρη και την κανέλλα.
Στο τέλος, σκεπάζουμε την πίτα με το τελευταίο φύλλο και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια της με 1 φλιτζάνι ζωμό από κοτόπουλο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τον τζουλαμά για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να φαίνεται ωραία ροδοψημένο το επάνω φύλλο.

Υποκλοπή απο μαμακουζίνα Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού
 Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών

Καταγράφηκε
Αύριο αρχίζει μια καινούρια μέρα
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω