elie μου κίνησες την περιέργεια και το έψαξα λίγο, βρήκα λοιπόν ότι το γλυκό αυτό λέγετε μυγδαλάτα ή κουκουλωτό και τα υλικά του είναι τα εξής¨
1 κιλό αμυγδαλόψυχα
1/2 κιλό χάχαρη
8-10 ασπράδια
1 φλυτζανάκι του καφέ σιμιγδάλι ψιλό
ξύσμα λεμονιού
λίγη σόδα στην μύτη του κουταλιού
2 βανίλες
άχνη ζάχαρη για το κουκούλωμα
Εκτέλεση
Περνάμε τα αμύγδαλα στο μούλτι, τα ανακατεύουμε με την ζάχαρη, τα αφήνουμε για λίγο και μετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την σόδα, το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες.Χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια και όχι μαρέγγα και τα προσθέτουμε (βάζουμε από 8 έως 10 ασπράδια ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακή).Πλάθουμε το μίγμα σε σχήμα μισοφέγγαρου τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.Οταν ψηθούν και κρυώσουν τα αλείφουμε με ένα πινελάκι κονιάκ και τα πασπαλίζουμε με άχνη.Μετά για να κρατήσουν περισσότερο θέλουν τύλιγμα ένα ένα.
Ελπίζω να βοήθησα, αν αποφασήσεις να τα κάνεις πές μας το αποτέλεσμα.