GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 28, 2024, 15:18:22 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Πίτες - Ψωμιά
| | | |-+  Ζύμη για μηλοπιτάκια
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ζύμη για μηλοπιτάκια  (Αναγνώστηκε 7471 φορές)
« στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 10:53:15 πμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Σήμερα, δοκίμασα την συνταγή της al1975, με την εξής προσθήκη: στη ζύμη προσέθεσα ένα γιαουρτάκι αγελαδινό, έτσι φτιάχνει τη ζύμη για τα μηλοπιτάκια μια γνωστή μου και είναι νόστιμη. Το κακό, απ' ότι έχω καταλάβει, είναι πως όταν βγάλουμε τα μηλοπιτάκια από το φούρνο φαίνονται τραγανά, κάτι που αλλάζει, όταν κρυώσουν. Πώς, άραγε, μπορούμε να το διορθώσουμε αυτό;
Εξάλλου, στη γέμιση έβαλα μαρμελάδα βερύκοκκο, γύρω στις έξι κουταλιές της σούπας και λίγο βουτυράκι.  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #1
« στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 11:15:50 πμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Λοιπόν σας παρακολουθώ εδώ και καιρό...έχετε λυσσάξει με τις ζύμες....τόσο που κι εγώ απόψε θα κάνω οπωσδήποτε μία πίτα (ο Θεός να την κάνει !!!)...δεν ξέρω βέβαια να σου δώσω συμβουλές...θα περιμένουμε τις υπόλοιπες μαστόρισσες, κι όπως εσύ κι εγώ θα διαβάσω προσεκτικά τις οδηγίες τους....(al1975 φοβερή η ατάκα για το προεδρικό βούτυρο !!)
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Φεβρουάριος 29, 2008, 10:25:40 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Κοίτα άμα βάλεις γιαούρτι στην ζύμη εννοείται οτι είναι μια άλλη ζύμη και όχι σφολιάτα.Εγω δεν έχω δώσει συνταγή αλλά έχει δώσει η Νενα συνταγη παραπλήσια με αυτή που φτιάχνω  μόνο που η Νένα συνιστά παγωμένο βούτυρο ενω στην δική μου βούτυρο και φύλλο να είναι στην ίδια θερμοκρασία.Το μυστικο της σφολιάτας είναι τα διπλώματα, όσα πιο πολλά κάνεις τόσο περισσότερο θα ανεβάσει φύλλα η ζύμη.Συνταγες επίσης πάρα πολύ ωραιες για σφολιάτα έχει δώσει και η ΜANOLIΑ.
 Ίσως η ζύμη σου να μαλάκωσε διότι η γέμιση δλδ το μήλο να είνια ζουυμερή πολυ και συνεχίζει να βγάζει νερό και να σου μαλακώνει το φύλλο.Στα χωριάτικα φύλλα που ανοίγω βάζω πάντα 2 κουταλιές ξύδι για να γίνουν τραγανά.
Τωρα ζύμη για μηλοπιτάκια κάνω αυτή εδω και πάααρα πολλά χρόνια και πετυχαίνει πάντα ρίξε μια ματιά αν θες.
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1056&Itemid=61
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Φεβρουάριος 29, 2008, 10:37:17 πμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Μικρή Bobίνα, ακριβώς αυτή τη συνταγή ακολούθησα με μόνη διαφορά το κεσεδάκι το γιαουρτάκι στη ζύμη και τη μαρμελάδα στη γέμιση. Έγιναν, πράγματι, καταπληκτικά! Απλά, περίμενα πως θα γινόντουσαν πιο τραγανά, δεν νότισε καθόλου η ζύμη. Οι κόρες μου ξετρελλάθηκαν με τα μηλοπιτάκια. Σας προτρέπω, να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, ανεπιφύλακτα!  Φιλί
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #4
« στις: Φεβρουάριος 29, 2008, 11:03:27 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Ωραία!! καλά αυτο το μπομπίνα πολύ με άρεσε!
Την επόμενη φορά θα βάλω και εγω λίγο γιαουρτάκι στην ζύμη έτσι για αλλαγή.
Οσο για την γέμιση δίκιο έχεις με μαρμελάδα είναι πάρα πολύ ωραία, τελευταία άμα έχω βάζω γλυκό πορτοκάλι κομμένο σε κομμάτια και λίγο απο το σιροπάκι του.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω