GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 15:46:34 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Εμείς, το GreekMasa ...
| |-+  Παρατηρήσεις, προτάσεις
| | |-+  Συνταγές
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Συνταγές  (Αναγνώστηκε 4468 φορές)
« στις: Μάρτιος 05, 2008, 09:25:38 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Όταν δημοσιεύουμε συνταγή απο περιοδικό ατόφια όπως είναι χωρίς καμμία απολύτως παραλλαγή καλό είναι να αναφέρουμε την πηγή.
Παρατηρώ να δημοσιεύονται συνταγές απο πολύ γνωστό περιοδικό μαγειρικής  που διαφημίζεται απο την τηλεόραση, απο το τεύχος που κυκλοφόρησε πρόσφατα χωρίς να αναφέρεται όχι μόνο απο που προέρχεται η συνταγή αλλά έστω και αν δοκιμάστηκε και είναι καλή.
Το περιοδικό αυτό το αγοράζει εκτός απο μας και  πολύς ακόμα κόσμος και ξέρει απο που προέρχεται η συνταγή.
Και επιπλέον ας μην οικοιοποιούμαστε τα θετικά σχόλια που γράφονται, είναι άκομψο.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 05, 2008, 12:05:31 μμ από al1975 » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Μάρτιος 05, 2008, 10:05:15 πμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Μα νομίζω, πως το θέμα είναι να προτίνουμε συνταγές που ήδη έχουμε κάνει και ξέρουμε αν είναι πετυχημένες ή όχι...
Αν ήταν να αντιγράφουμε περιοδικά τα αγοράζαμε και μόνες μας.....όχι πως δεν αγοράζουμε, αλλά η ουσία είναι στη δημιουργία και όχι στην αντιγραφή.
Και αν πάλι κανουμε μια συνταγή από περιοδικό ή tv ή οπουδήποτε αλλού και θεωρούμε πως πρέπει να μπει στο σάιτ, καλό είναι όπως λες κι εσύ, να σημειώνουμε την πηγή.
 Χαμόγελο Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Μάρτιος 05, 2008, 10:15:20 πμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Έχετε δίκιο κορίτσια....είναι σημαντικό να έχει εκτελεστεί πριν η συνταγή προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων...επειδή βέβαια περί ορέξεως....δεν εξασφαλίζουμε ότι η συνταγή θα μας αρέσει, αλλά τουλάχιστον εάν υπάρχει κάποια απορία ή ζητείται μια διευκρίνιση θα μπορούμε να απευθυνθούμε σε αυτόν που την έχει δοκιμάσει.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Μάρτιος 05, 2008, 10:26:57 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Το θέμα είναι οτι εφόσον οι συνταγές προερχονται απο ένα τόσο γνωστό περιοδικό του οποίου το τεύχος μόλις κυκλοφόρησε και το κάνουμε τόσο ολοφάνερο copy paste, ούτε κόμμα δεν αλλάζουμε, ας το λέμε.Και αν δεν την έχουμε δοκιμάσει ας το λέμε και αυτό, όπως έχω δει πολλές φορές να το γράφουν αρκετοί σε συνταγές τους και αυτο είναι προς τιμήν τους.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 05, 2008, 12:05:03 μμ από al1975 » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Μάρτιος 05, 2008, 10:43:20 πμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Προτιμώ τις συνταγές με προσωπικά σχόλια (την έχω δοκιμάσει, μου άρεσε αυτό ή εκείνο, την άλλη φορά δεν θα κάνω αυτό) ακόμη κι αν προέρχονται από περιοδικά (με πλήρη αναφορά στην πηγή, εννοείται) ή αυτές που συνοδεύονται από φωτογραφίες γιατί καταλαβαίνω ότι είναι δοκιμασμένες από κάποιο μέλος -κυρίως για τους λόγους που λέει η artemis. Κι εγώ θα προτιμούσα να αναγράφεται σε κάθε συνταγή αν είναι δοκιμασμένη ή όχι (αν και προσωπικά δεν θα δημοσίευα τίποτα που δεν έχω δοκιμάσει, κάποιο άλλο μέλος μπορεί να έχει τους λόγους του και να το κάνει).
Είμαι απολύτως αντίθετη, όμως, σε κατά συρροή αντιγραφή συνταγών από Τύπο, τηλεόραση κ.λπ. χωρίς αναφορά στην πηγή (αν και εφόσον την ξέρουμε), δεν θεωρώ ότι προσθέτει κάτι σε ένα σάιτ που, όπως το έχω καταλάβει, δεν θέλει να "ποστιάσει" ξερές λίστες υλικών και εκτελέσεων, αλλά συνταγές με εμπειρίες. Να είναι ζωντανό και όσο μπορεί δημιουργικό.
Ελπίζω, μόνο, να μην ανοίξει πάλι ο γνωστός κύκλος περί "παρθενογένεσης" κ.λπ., δεν αναφέρομαι σε κάτι τέτοιο (και αν κατάλαβα καλά ούτε οι προλαλήσασες).
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Μάρτιος 05, 2008, 11:07:55 πμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Συμφωνώ απολύτως με τα όσα διατυπώθηκαν παραπάνω. Πιο απολύτως δε γίνεται... Σημασία έχει να μοιραζόμαστε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας, προσθέτοντας στο σάιτ συνταγές δοκιμασμένες. Και, φυσικά, η πηγή επιβάλλεται να αναφέρεται, κι σε 'μάς δεν αρέσει όταν αντιγράφουν ατόφιες τις συνταγές μας...Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Μάρτιος 05, 2008, 11:11:15 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Όχι Εlie καθόλου δεν θέλω να θίξω το θέμα παρθενογέννεση στην μαγειρική!
Το βαριέμαι πάρα πολύ και δεν οδηγεί πουθενα.Αλλα ακριβως επειδή θεωρώ το greek masa δημιουργικό όπως λες και εσύ το θεωρώ μεγα λάθος να κοπιάρουμε αυτούσιες τις συνταγές απο αλλού και να μην μπαίνουμε καν στον κόπο να πουμε απο που είναι και αν πέτυχαν.Ίσως ειναι η πρώτη φορά που με βλέπετε λίγο πιο ερριστική απο το φυσιολογικό αλλά δεν θέλω να παίρνω ένα περιοδικό την Κυριακή και την Δευτέρα να βλέπω τις συνταγές αναδημοσιευμένες έτσι αβασάνιστα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Μάρτιος 05, 2008, 12:38:49 μμ »
EYH2 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 368
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Εχεις δίκιο Αγγελική.
Αν μας αρέσει μια συνταγή από ένα περιοδικό, προτείνω να τη δοκιμάζουμε πρώτα και μετά να τη δημοσιεύουμε εδώ.
Και φυσικά να αναφέρουμε την πηγή μας. Εδώ το "Δημοσιογραφικό απόρρητο" δεν ισχύει.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Απρίλιος 20, 2008, 13:00:00 μμ »
gogo
Επισκέπτης
έχει απόλυτο δίκιο η αγγελική ,όπως και  όταν είναι από το net να βάζετε το site από κάτω ..επίσης αυτό που ήθελα να τονίσω εγώ είναι ότι εάν η συνταγή δεν είναι δοκιμασμένη είναι καλο το γράφετε στο τέλος είναι  πολύ σημαντικό και αυτό.εάν δεν ξέρουμε την πηγή  και αυτό πρέπει να το γράφουμε από κάτω.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 20, 2008, 13:19:47 μμ από gogo » Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω