Νομίζω ότι το καλύτερο είναι αυτό που προτεινε μια κοπέλα κάποτε στο hungry.
Όπως και να το κάνουμε είναι καλύτερος αυτός ο τρόπος απο το να βράζουμε
το τσιγγινο κουτάκι για τόσες ώρες. σας παραθέτω την προταση:
q u o t e
Θέμα: Re: Καραμέλα όχι απο ζαχαρούχο !
Από: Αντιγόνη
Αναφέρεται στο σχόλιο: Καραμέλα όχι απο ζαχαρούχο !
Υπάρχει κι άλλος τρόπος. Παίρνετε μία σακουλίτσα καραμέλες
βουτύρου (τις γνωστές της παιδικής μας ηλικίας: τυλιγμένες σε
χρυσό χαρτάκι, πάνω στο οποίο είναι τυπωμένη μία κόκκινη
αγελάδα). Το σακουλάκι είναι περίπου 500 γρ., αν θυμάμαι καλά.
Παίρνετε ένα μικρό κατσαρολάκι και βάζετε μέσα λίγη κρέμα
γάλακτος (περίπου μισό φλιτζάνι, ή περισσότερο, ανάλογα πόσο
πηχτή ή αραιή θέλετε να είναι η καραμέλα σας όταν κρυώσει).
Ζεσταίνετε καλά και ρίχνετε μέσα τις καραμέλες (αφού βγάλετε το
χαρτί -Εννοείται!!). Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και ανακατεύετε
περιστασιακά. Οι καραμέλες θα λιώσουν και θα πάρετε μία ρευστή,
βουτυράτη, καραμελάτη κρέμα. Υπέροχη για να γαρνίρετε παγωτά, να
φτιάξετε παγωτό καραμέλα, ή να τη χρησιμοποιήσετε για μπανόφι.
u n q u o t e
είχαν κάνει μεγάλη συζήτηση γιαυτό το θέμα. για δείτε :
https://www.hungry.gr/getarticle.asp?table=forum&id=4761