Καλησπερίζω το ντουκανοχωριό! Τί μου κάνετε; Εγώ νιώθω πολύ καλά, μια ευεξία θαρρείς!
babe έχει κάποιο καιρό που λειτουργεί η σελίδα όμως έχει πολλά προϊόντα out of stock (την τρέλλα μου μέσα,κακάο 1% θέλω!!!!). Υπάρχει κι αυτό το site
https://biodiet.gr/ το οποίο έχει
προϊόντα Ντουκάν και παραλαβή την επόμενη εργάσιμη. Εχω πάρει απο εκεί, είμαι ευχαριστημένη.
kikipap1981 το 8 είναι πολύ κοντά! αντε, με το καλό!!!
Alexandra28 καλή επανεκκίνηση!
hra33 μην αφήνεις γνωστούς να σου ρίχνουν την ψυχολογία. Εκτός αν ήταν φίλοι. Δηλαδή τί να τους κάνεις τους εχθρούς! Αντί να ενδιαφερθούν για σένα, αν είσαι καλά
(γιατί βάζουμε κιλά όταν κάτι δεν πάει καλά), να μάθουν για τον αγώνα σου και να σε επιβραβεύσουν, αυτοί έκαναν το ακριβώς αντίθετο! Μή μασας! Κράτα πολύ λίγους φίλους
κοντά σου. Βέβαια υπάρχει και η εντελώς άλλη όψη. Η υπερβολική αγάπη της δικής μου κολλητής. Μετά την πρώτη εβδομάδα και απώλεια των 3 πρώτων κιλών (από τα 48!!!!)
μου είπε οτι φαίνεται στο πρόσωπό μου, σα να ξεπρήστηκα λέει λίγο!!!! σταγόνα στον ωκεανό λέω εγώ, ευτυχώς δεν παίρνουν τα μυαλά μου αέρα.Ηθελε όμως να μου συμπαρασταθεί.
irinoyla02 ζυγίσου μετά την περίοδο αν σου χαλάει τη ψυχολογία,πάντως να ξέρεις οτι παρόλη τη κατακράτηση η δίαιτα δουλεύει στο background και η λιποδιάλυση
συνεχίζεται ακόμη κι άν δε φαίνεται προσωρινά στη ζυγαριά μας όπως λέει ο γάλλος. Τη φέτα παγώνης τη διατηρώ σε ένα μπωλ με νερο μεσα στο ψυγείο. Μαλακώνει αρκετά
και φεύγει το πολύ αλάτι. Μη σου πω μ'αρέσει κιόλας τώρα! Τα shirataki θέλουν μια προετοιμασία, θα την αναφέρω στη Νινέττα παρακάτω,που ρωτάει. Για τη λιγούρα για γλυκό
θεϊκά είναι τα μπριός που ανέφερε επίσης η Νινέττα και γίνονται και σε αλμυρή εκδοχή. Εγώ τα έκανα με χυμό και ξύσμα λεμονιού και κόντεψα να τα φάω καί τα έξι!!!
Ninetta Εννοείται πως θα γίνονται αναρτήσεις συνταγές και ότι μυστικό μαθαίνουμε από το γαλλογιατρό!!!!!
Τα γκότζι μπέρις δεν τα έχω δοκιμάσει, είναι και ανεκτά και τα αποφεύγω. Πάντως θα δοκιμάσω να φτιάξω μαρμελάδα με bolero και αλεύρι konjac που είναι
η ίδια πρώτη ύλη με τα shirataki. Εχω φάει 2 φορές με γαρίδες και μπορώ να πω οτι με ικανοποίησε αρκετά. Χρειάζονται όμως μια προετοιμασία. Είναι σκληρά και μυρίζουν
ψαρίλα. Θέλουν 4 καλά ξεβγάλματα. Επειτα 8-10 λεπτά βράσιμο. Τα σουρώνεις και τα προσθέτεις στο τηγάνι με τη σάλτσα με τις γαρίδες για 2-3 λεπτά. Είναι άοσμα και
άγευστα αλλά τραβούν γεύση και χρώμα από τη σάλτσα και γίνονται ανθρώπινα. Μικρό tip: αφού τα βράσεις και τα σουρώσεις, πάρε ένα ψαλίδι και κόψτα πριν τα βάλεις στο
τηγάνι. Εχουν μια τάση να γίνονται κουβάρι και άντε να βγάλεις πηρουνιά απο'κει μέσα!!!!
Stellitsa123 μια χαρά με το site σ'ευχαριστώ και πάλι. Με ψιλοχαλάει που ζητούν καθημερινό ζύγισμα και μέτρημα πόντων, έλεγα να το πάω βδομάδα αλλά τέλος πάντων.
Αλήθεια έχεις προσπαθήσει να επικοινωνήσεις interactive? πώς θα έκανες ας πούμε μια ερώτηση;
Λοιπόν κορίτσια, ήθελα να ρωτήσω αν έχετε βρεί τυρί κρέμα κάτω από 2% εκτός απ'το cottage dirollo διότι πολλές συνταγές βασίζονται σ'αυτήν και η αντικατάσταση με
το γιαούρτι δε λέει. Πάντως έκανα ένα πείραμα να φτιάξω quark. Είναι κάτι μεταξύ μυζήθρας και τυριού κρέμας,οι γερμανοί το χρησιμοποιούν πολύ.
Πολύ ωραίο βγήκε, έχει δυνατότητες με ζαχαρίνη και αρώματα ως μους ή γέμιση για τούρτα.
Θα αναρτήσω 2 συνταγές από το σημερινό προτεινόμενο μενού που μου έκαναν κλικ, σε γλυκό. Η μια θέλει παγωτομηχανή(ευτυχώς έχω). Δεν τις έχω δοκιμάσει και κατα την άποψή μου επιδέχονται παραλλαγές.
Βατόμουρο Επιδόρπιο (2 μερίδες)
1 ¾ φλιτζάνια γάλα χωρίς λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας νερό βρύσης
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ζελατίνης
2 κρόκους αυγών
1 κουταλιά της σούπας ζαχαρίνη ή στέβια
Εκχύλισμα βατόμουρου 1 κουταλάκι του γλυκού
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα.
2. Τοποθετήστε το νερό σε ένα μπολ ασφαλές για φ.μικροκυμμάτων.Ρίξτε τη ζελατίνη και ανακατεύετε. Ας σταθεί ένα λεπτό. Τοποθετήστε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-40 δευτερόλεπτα. Ανακατεύετε για να διαλυθεί.
3. Προσθέστε τη ζελατίνη στο γάλα και αφήνουμε να πάρει βράση.
4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε μαζί τους κρόκους των αυγών,τη γλυκαντική ουσία, και το εκχύλισμα βατόμουρου.
5. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα από το ζεστό γάλα (περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας) στο μείγμα του κρόκου αυγού και ανακατέψτε. Προσεκτικά προσθέστε το μίγμα των κρόκων αυγού με το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε να μαγειρευτεί το αυγό.
6.Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες σε 2 μπωλ.
Παγωτό πράσινου τσαγιού (6 μερίδες)
1 γιαούρτι χωρίς λιπαρά
2 φλιτζάνια γάλα χωρίς λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ξηρό πράσινο τσάι (ή 3 φακελάκια τσαγιού)
1 πρέζα αλάτι
3 κρόκοι αυγών
3 αυγά
½ φλιτζάνι γλυκαντικό
1. Ζεσταίνουμε το γιαούρτι και το γάλα μαζί με το τσάι και το αλάτι σε μια κατσαρόλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού. Αφήστε το να καθίσει μακριά από την φωτιά για 20 λεπτά. Αφαιρέστε τα φακελάκια τσαγιού, ή σουρώστε τα φύλλα τσαγιού.
2. Εν τω μεταξύ, φτάχνουμε μια ελαφριά κρέμα, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο σύρμα, χτυπώντας τους κρόκους των αυγών, και ακολούθως από τα ολόκληρα αυγά μαζί με το γλυκαντικό. Σιγά-σιγά προσθέστε το γάλα.
3. Μεταφέρετε το όλο μίγμα σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά το μίγμα (περίπου δέκα λεπτά). Μην αφήνετε να βράσει.
4. Αφήστε το να κρυώσει πριν το τοποθετήσετε σε παγωτομηχανή.
Εάν έχω κάνει κάποιο λάθος "χαμένη στη μετάφραση", χτυπήστε μου καμπανάκι. Αν κάποια φτιάξει κάποια συνταγή ας μου σφυρήξει κλέφτικα.
Αυτά τα "ολίγα"
Υ.Γ.:
lorka έγραφες παράλληλα με μένα. Περαστικά στο μικρούλη σου!!!! αχ,ελπίζω να βγεί η άτιμη η μπίλια,ευτυχώς το σφαιρικό σχήμα είναι στα υπέρ. Να μας ενημερώσεις!!!