GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 02:47:20 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Μαρμελάδα γάλακτος.
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μαρμελάδα γάλακτος.  (Αναγνώστηκε 17839 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Μάρτιος 13, 2008, 13:15:40 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Σας ευχαριστώ, θα τα λάβω υπ' όψη μου!

Κυρία, κυρία η Mary από το πρωί με πειράζει  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο

Δεν φταίω εγώ κυλία αυτή με πλοκαλεί!!!!!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #16
« στις: Μάρτιος 13, 2008, 13:17:28 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Σας ευχαριστώ, θα τα λάβω υπ' όψη μου!

Κυρία, κυρία η Mary από το πρωί με πειράζει  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Elie , Mary καθίστε φρόνιμα, θα σας βάλω τιμωρία και το βράδυ δεν έχει γλυκό.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #17
« στις: Μάρτιος 13, 2008, 13:36:33 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Κορίτσια αυτή την μέθοδο την είχε παρουσιάσει σε Κυριακάτικό πρωϊνάδικο η Νίκη αλλά δυστυχώς δεν την είχα καταγράψει...πείτε μου αυτό τρώγεται όπως είναι σαν κρέμα ή προστίθεται σε γλυκίσματα ?
Επίσης μπορεί επιτέλους όποια κατάλαβε να καταγράψει όλη την διαδικασία μία φορά και ίσως και να την καταχωρήσει στις συνταγές γιατί έχω μπερδευτεί λίγο...ευχαριστώ...επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και σοκολάτα για διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα ? αν ναι πως και σε τι ποσότητα ...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #18
« στις: Μάρτιος 13, 2008, 14:19:57 μμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ

Νομίζω ότι το καλύτερο είναι αυτό που προτεινε μια κοπέλα κάποτε στο hungry.
Όπως και να το κάνουμε είναι καλύτερος αυτός ο τρόπος απο το να βράζουμε
το τσιγγινο κουτάκι για τόσες ώρες. σας παραθέτω την προταση:

q u o t e

Θέμα: Re: Καραμέλα όχι απο ζαχαρούχο !
Από: Αντιγόνη
Αναφέρεται στο σχόλιο: Καραμέλα όχι απο ζαχαρούχο !


Υπάρχει κι άλλος τρόπος. Παίρνετε μία σακουλίτσα καραμέλες
βουτύρου (τις γνωστές της παιδικής μας ηλικίας: τυλιγμένες σε
χρυσό χαρτάκι, πάνω στο οποίο είναι τυπωμένη μία κόκκινη
αγελάδα). Το σακουλάκι είναι περίπου 500 γρ., αν θυμάμαι καλά.
Παίρνετε ένα μικρό κατσαρολάκι και βάζετε μέσα λίγη κρέμα
γάλακτος (περίπου μισό φλιτζάνι, ή περισσότερο, ανάλογα πόσο
πηχτή ή αραιή θέλετε να είναι η καραμέλα σας όταν κρυώσει).
Ζεσταίνετε καλά και ρίχνετε μέσα τις καραμέλες (αφού βγάλετε το
χαρτί -Εννοείται!!). Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και ανακατεύετε
περιστασιακά. Οι καραμέλες θα λιώσουν και θα πάρετε μία ρευστή,
βουτυράτη, καραμελάτη κρέμα. Υπέροχη για να γαρνίρετε παγωτά, να
φτιάξετε παγωτό καραμέλα, ή να τη χρησιμοποιήσετε για μπανόφι.

u n q u o t e

είχαν κάνει μεγάλη συζήτηση γιαυτό το θέμα. για δείτε :

https://www.hungry.gr/getarticle.asp?table=forum&id=4761
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #19
« στις: Μάρτιος 13, 2008, 14:44:00 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Eνδιαφέρουσα παραλλαγή ΜΒ04...ευχαριστούμε..
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #20
« στις: Μάρτιος 13, 2008, 15:50:33 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
αυτον τον μαραθωνιο των συζητησεων μαρακι τον θυμαμαι αλλα αυτο με τις καραμελες μου εχει διαφυγει...
εντυπωσιαστηκα τωρα το εχεις δοκιμασει?
αρτεμις αν δεν εχεις δει την εν λογω καραμελα αποτελεσμα του βρασμου του ζαχαρουχου οσα και να διαβασεις δεν θα καταλαβεις στο λεω γιατ$ι και εγω διαβαζα διαβαζα και δεν εβγαζα ακρη μεχρι που τη δοκιμασα στο γνωστο γλυκο μπανοφι το ιοποιο υπαρχει και εδω στο μασα καταχωρημενο σε αρκετες εκδοχες στις συνταγες...
η διαδικασια ειναι απλη .βραζουμε τα ζαχαρουχα γαλατα οπως ειναι με την κονσερβα για περιπου 2-3 ωρες φροντιζοντας παντα να ειναι καλα σκεπασμενες οι κονσερβες μεσα στην κατσαρολα με νερο και βεβαια σε χαμηλη φωτια.αφηνουμε αρκετες ωρες να κρυωσουν και επειτα ανοιγουμε και το γαλα εχει παρει ενα καφετι χρωμα και εχει γινει καραμελα η οποια ειναι παχυρευστη.
αυτο ειναι ολο...
δες τα μπανοφι και θα καταλαβεις ή μαλλον καλυτερα δοκιμασε τα...
 Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #21
« στις: Μάρτιος 13, 2008, 16:21:35 μμ »
YANNA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
ΜΒΟ4 πολύ καλύτερη η εκδοχή σου από το να βράζω με τίς ώρες τις κονσέρβες γάλακτος. ΄Αλλωστε η γεύση του βρασμένου ζαχαρούχου είναι ακριβώς η ίδια με τις καραμελίτσες. Θα δοκιμάσω να φτιάξω και αυτό τον τρόπο. Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #22
« στις: Μάρτιος 13, 2008, 16:30:36 μμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Με κολάσατε παλιοκόριτσα με όλη τη στοιχομυθεία περί καραμέλας γάλακτος και banoffi  Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
Θα με βάλετε να καταπιαστώ με καραμέλες και γάλατα πράγμα που δεν εχω ξανακάνει στη ζωή μου...
Το βαζω στο πρόγραμμα για Σκ που θα πάω Λαμία να μαγειρέψω για τον αδερφό μου, να τον γλυκάνω κιόλας  Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού
Θα σας πω τα αποτελέσματα τη Δευτέρα....είδωμεν Απορία Απορία Απορία



Ps...Μαργαρίτα πολύ μ αρέσει το avatar που έβαλες με τις πόσες μέρες σου απέμειναν μέχρι τη γέννα!!!!
      Ούτε φαντάρος να ήσουν... Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός  Γλώσσα Γλώσσα
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 13, 2008, 16:37:03 μμ από Flora » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #23
« στις: Μάρτιος 13, 2008, 16:37:28 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Ναι τα είδα όλα και κατάλαβα....δεν ξέρω βέβαια εάν θα μου αρέσει γιατί δεν αγαπώ τις πολύ γλυκές γεύσεις...αλλά από την άλλη πλευρά είναι και κάτι εύκολο να φτιάξω...σας ευχαριστώ...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #24
« στις: Μάρτιος 14, 2008, 15:58:07 μμ »
zoi Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 243
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
elie όταν το κουτί το αφήσεις αρκετά στο ντουλάπι ζαχαρώνει λίγο. Δείτε και αυτή τη συνταγή που περιέχει την καραμέλα από το ζαχαρούχο ή το εβαπορέ. Φιλιά https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1183&Itemid=49

 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΖΩΗ
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω