|
|
|
Πότε: Από 24/3/2008 Εως 24/3/2008 Πού: Κινηματογράφοι: Απόλλων, Δαναός 1, Μικρόκοσμος
ΑΘΗΝΑ, Πόσο: 7 € (εισιτήριο) /Τιμή cine menu: 30 € με ποτό Πληροφορίες Το "Σινεμά στο πιάτο" είναι ένα πρωτοποριακό γαστροσινεφιλικό concept που πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2007, διοργανώνεται ξανά στην Αθήνα, με αφετηρία 8 ξεχωριστές κινηματογραφικές προτάσεις σε τρεις κεντρικές αίθουσες της πόλης. Η 7η τέχνη καταλήγει σε 14 εστιατόρια υψηλής γαστρονομικής τέχνης + 1 club (special party night).
Κάθε Δευτέρα, από τις 25 Φεβρουαρίου έως και τις 14 Απριλίου 2008, οι κινηματογράφοι ΑΠΟΛΛΩΝ Cinemax Class – ΔΑΝΑΟΣ 1 – ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ Prince θα φιλοξενήσουν 8 βραδινές προβολές (ώρα έναρξης 20:00), τις οποίες θα προλογίζουν γνωστοί κριτικοί κινηματογράφου και δημοφιλείς προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου: το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 πολυαναμενόμενες avant-premieres, μία "κλασική" πρόταση, καθώς και μία επιλογή από αγαπημένες ταινίες της τελευταίας δεκαετίας.
Αμέσως μετά από κάθε προβολή, δύο εξαιρετικά εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας αναλαμβάνουν να μεταφράσουν την ατμόσφαιρα της ταινίας σε γεύσεις, δίνοντας μια νέα διάσταση στην απόλαυση του φιλμ και διευρύνοντας τα σύνορα της γαστρονομικής τέρψης. Στόχος του πρωτότυπου αυτού αφιερώματος, η ανατρεπτική σύνδεση της κινηματογραφικής εμπειρίας με την γευστική απόλαυση, προσφέροντας την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να δει μια αγαπημένη ταινία στη μεγάλη οθόνη και να γευτεί το μενού καταξιωμένων σεφ σε "τιμή γνωριμίας".
Επίσημη πρεμιέρα Το αφιέρωμα θα ανοίξει επίσημα τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008 στον κινηματογράφο ΑΠΟΛΛΩΝ Cinemax Class, με την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας CARAMEL, σε διανομή της εταιρείας ROSEBUD (στις αίθουσες από την Πέμπτη 28/2). Την ταινία θα προλογίσουν ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, καθώς και δύο γνωστοί κινηματογραφικοί συντάκτες, η Μαρίνα Τσικλητήρα & ο Τάσος Θεοδωρόπουλος. Μετά την προβολή, οι σεφ Λευτέρης Λαζάρου (Βαρούλκο) και Γιώργος Βενιέρης (Electra Restaurant) ετοιμάζουν τα cine menus της βραδιάς.
Η σύνδεση της ταινίας με την εικόνα, την έννοια και την ουσία του φαγητού, παραμένει ευρηματική: "λιώνει" τις αδυναμίες της γυναικείας φύσης χωρίς να παρασύρεται από γλυκές υποσχέσεις (Caramel), συλλαμβάνει την ουσία της αληθινής ζωής μέσα από την καθημερινότητα μιας οικογένειας (Κους-Κους με Φρέσκο Ψάρι), γίνεται εργαλείο έκφρασης έντονων συναισθημάτων (Waitress), αναμειγνύει την παγανιστική χαρά της προετοιμασίας ενός γάμου με τα μυστικά του παρελθόντος (Ο Γάμος των Μουσώνων), βουτάει στη σπινθηροβόλα ατμόσφαιρα των καμπαρέ και της παριζιάνικης νυχτερινής ζωής (Moulin Rouge), προβληματίζεται πάνω στη φυσιολογία και την αλληλεπίδραση των αισθήσεων (Οι Πέντε Αισθήσεις), επιχειρεί να μεταφράσει στο σήμερα την ατμόσφαιρα των Βερσαλιών (Vatel), ανασυνθέτει και εκθειάζει τη μαυρόασπρη δύναμη του κλασικού σινεμά (Βασίλισσα Χριστίνα).
Η ατμόσφαιρα, το ύφος, η αισθητική των ταινιών γίνονται η αφορμή ώστε μια πλειάδα καταξιωμένων ελλήνων και ξένων σεφ να ετοιμάσουν ειδικά cine menus σε 14 από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, δύο διαφορετικά για κάθε Δευτέρα.
Ειδικά την Καθαρά Δευτέρα στις 10 Μαρτίου, μετά την προβολή της ταινίας Monsoon Wedding, η γευστική πανδαισία θα δώσει τη θέση της σε ένα μεγάλο – και καθόλου νηστίσιμο – πάρτυ με θεματικό concept στο Yoga Bala.
Πληροφορίες: Ώρα έναρξης προβολών 20:00 * Ώρα έναρξης ταινίας ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΨΑΡΙ 19:30 Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ Τραπέζια στα εστιατόρια, μόνο με κρατήσεις Τιμή cine menu: 30 ευρώ με ποτό
|