Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 27, 2024, 19:18:02 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Συνταγές
Πίτες - Ψωμιά
Ζύμη σπανακόπιτας
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
2
»
Αποστολέας
Θέμα: Ζύμη σπανακόπιτας (Αναγνώστηκε 63541 φορές)
«
στις:
Μάρτιος 20, 2008, 10:10:25 πμ »
aalexandrop
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008
Ζύμη σπανακόπιτας
Έχω δοκιμάσει διαφόρους τύπους ζύμης για σπανακόπιτα, ο πιο πρόσφατος έχει αρκετά μεγάλη ποσότητα ελαιολάδου. Έχετε να προτείνετε κάποιον συγκεκριμένο;
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
Απάντηση #1
«
στις:
Μάρτιος 20, 2008, 11:14:14 πμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Ζύμη σπανακόπιτας
Εγώ πάλι δοκίμασα την έτοιμη του Κανάκη...
πάντως στ' αλήθεια με ενδιαφέρει κι εμένα....
Καταγράφηκε
Απάντηση #2
«
στις:
Μάρτιος 20, 2008, 12:06:27 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Ζύμη σπανακόπιτας
Εννοεις έτοιμης ζύμης;
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Μάρτιος 20, 2008, 12:16:38 μμ »
xrysa
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Ζύμη σπανακόπιτας
Εγώ κάνω συνήθως μια ζύμη που την βρήκα σε βιβλίο της Βέφας στο πρόσκληση σε τσάι.Είναι νόστιμη και εύκολη,την έχω δοκιμάσει και με τυρί και με κιμά. Σας την γράφω και ελπίζω να βοήθησα
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπας λάδι
1/2 κούπας νερό
1/2 μπουκάλι σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι. το νερό, και την σόδα και ζυμώνουμε καλά.Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη και τα αφήνουμε λίγο να σταθούν σκεπασμένα.Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη γύρω στα 40 εκ. Χαράζουμε ένα κύκλο με 20 εκ. και κόβουμε ακτινωτά σε 8 κομμάτια, λιώνουμε 1/2 κούπας μαργαρίνη και αλείφουμε τις επιφάνειες.Διπλώνουμε τα κομμάτια τριγύρω σηκωνοντάς και φέρνοντας τα στον κεντρικό κύκλο το ένα μετά το άλλο.Το ίδιο κάνουμε και για το άλλο φύλλο. Τα βάζετε για λίγο στο ψυγείο και ανοίγετε τα δύο φύλλα.
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
Απάντηση #4
«
στις:
Μάρτιος 20, 2008, 12:25:34 μμ »
aalexandrop
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Ζύμη σπανακόπιτας
Εννοώ, πλαστού φύλλου.
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
Απάντηση #5
«
στις:
Μάρτιος 20, 2008, 12:34:48 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Ζύμη σπανακόπιτας
-1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-μισό φλυτζανάκι λάδι
-λίγο αλάτι
-μια κουταλιά ξύδι
νερό όσο πάρει
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη κανονική.Την δουλεύουμε πολύ καλά, ένα τέταρτο τουλάχιστον και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ωρίτσα.
Αυτη είναι η ζύμη που κάνω εδω και χρόνια, την ιδια κάνει και η μαμά μου και έτσι την έκανε και η γιαγιά μου.Στο άνοιγμα καλό αλέυρωμα για να μην κολλάει.
Καταγράφηκε
Απάντηση #6
«
στις:
Μάρτιος 20, 2008, 12:36:42 μμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Ζύμη σπανακόπιτας
"Διπλώνουμε τα κομμάτια τριγύρω σηκωνοντάς και φέρνοντας τα στον κεντρικό κύκλο το ένα μετά το άλλο.Το ίδιο κάνουμε και για το άλλο φύλλο. " δεν το καταλαβαίνω...για εξήγησε...επίσης το μπουκάλι σόδα είναι του 1/2 λίτρου ?
Al1975 και η μητέρα μου βάζει ξύδι...αυτή η ποσότητα είναι για μία πίτα και πόσα φύλλα και τι μεγέθους βγάζει ? δηλ. εσύ πόσα ετοιμάζεις με αυτήν την ποσότητα (δώσε και διαστάσεις) .... ανεπίδεκτη...
«
Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 20, 2008, 12:38:53 μμ από artemis
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #7
«
στις:
Μάρτιος 20, 2008, 12:36:59 μμ »
aalexandrop
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Ζύμη σπανακόπιτας
Artemis
, θεώρησα πως η
al1975
απηύθυνε σ' εμένα το ερώτημα. Sorry..
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
Απάντηση #8
«
στις:
Μάρτιος 20, 2008, 12:48:08 μμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Ζύμη σπανακόπιτας
Την ίδια απάντηση θα έδινα...don't worry...be happy...
Παράθεση από: aalexandrop στις Μάρτιος 20, 2008, 12:36:59 μμ
Artemis
, θεώρησα πως η
al1975
απηύθυνε σ' εμένα το ερώτημα. Sorry..
Καταγράφηκε
Απάντηση #9
«
στις:
Μάρτιος 20, 2008, 16:44:28 μμ »
YANNA
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Ζύμη σπανακόπιτας
H δική μου συνταγή για το φύλλο σπανακόπιτας ή τυρόπιτας για ένα μεγάλο ταψί είναι
700 γρ. αλεύρι κίτρινο για πιτες ΑΛΑΤΙΝΗ
1ποτ.κρασιού λάδι
1ποτ. κρασιού λευκό η ροζε κρασί (ή καλύτερα 1/2 ποτ.κρ. τσίπουρο η ρακή)
1 κ.γ. αλάτι - 1/2 κοφτό κ.γ. μαγιά ξερή
και χλιαρό νερό όσο να γίνει για ζύμη μαλακή εάν την ανοίξουμε με τον πλάστη ή λίγο πιο σκληρή αν την ανοίξουμε με το μηχάνημα .
Το αλκοόλ βοηθάει να γίνεται η ζύμη τραγανή.
Καταγράφηκε
Απάντηση #10
«
στις:
Μάρτιος 20, 2008, 21:01:09 μμ »
xrysa
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Ζύμη σπανακόπιτας
Αρτεμη όπως ανοίγουμε το φύλλο χαράζουμε ένα κύκλο στην μέση 20 εκ.και γύρω γύρω κόβουμε σε 8 κομμάτια .Το κάθε κομμάτι το σηκώνουμε και το βάζουμε πάνω στον κύκλο αφού του έχουμε βάλει λιωμένο βούτυρο.Οπότε όλα τα κομμάτια συγκεντρώνονται πάνω στον κύκλο. Ελπίζω να βοήθησα τώρα, ένα σχήμα θα ήταν πιο καλό βέβαια. Πολλές φορές όμως Αρτεμη που βιάζομαι αντί να κάνω αυτό χωρίζω την ζύμη σε 10 μπαλάκια.Τα ανοίγω στο μέγεθος μικρού πιάτου βάζοντας ενδιάμεσα το λιωμένο βούτυρο. Κάνω 2 πεντάδες τα αφήνω για λίγο στο ψυγείο και ανοίγω μετά 2 φύλλα.
Οσο για την σόδα τα μπουκάλια που κυκλοφορούν δεν είναι του 1/2 λίτρου είναι λιγότερο αλλά δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς. Εγώ παίρνω ένα μπουκάλι σουρωτή και ρίχνω το μισό.
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
Απάντηση #11
«
στις:
Μάρτιος 21, 2008, 08:41:33 πμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Ζύμη σπανακόπιτας
Χρύσα σ' ευχαριστώ πολύ, το κατάλαβα...θα κρατήσω τις συνταγές σας και θα δοκιμάσω να τις φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία...ευχαριστούμε....
Καταγράφηκε
Απάντηση #12
«
στις:
Μάρτιος 22, 2008, 09:57:12 πμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Ζύμη σπανακόπιτας
Ομορφιές μου, δεν βάζετε τις συνταγές και στις συνταγές για ζύμες ή όπως αλλιώς είναι καταχωρημένες οι ζύμες?
Καταγράφηκε
Απάντηση #13
«
στις:
Μάρτιος 22, 2008, 10:00:26 πμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Ζύμη σπανακόπιτας
Η ζύμη της Αγγελικής είναι πολύ καλή και δοκιμασμένη όχι μόνο απ τις γυναίκες του σπιτιού της. Κι εγώ αυτή κάνω, όμως τη χωρίζω σε μικρά μπαλάκια, τα αφήνω σκεπασμένα με υγρή πετσέτα περίπου μία ώρα και μετά ανοίγω τα μπαλάκια. Προτιμώ αντί αλεύρι να ανοίγω τα φύλλα με νισεστέ. Βοηθάει ώστε να μην ξεκολλάνε τα φύλλα μετά το ψήσιμο και να μένουν ενωμένα μεταξύ τους. Αλλά... περί ορέξεως κ.λπ. κ.λπ.
Καταγράφηκε
Απάντηση #14
«
στις:
Απρίλιος 22, 2008, 22:46:35 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Ζύμη σπανακόπιτας
Mόλις έκανα μια νηστίσημη σπανακόπιτα με τη ζύμη της Αγγελικής (έβαλα και λίγο καλαμποκάλευρο γιατί δεν με έφτασε το άσπρο αλεύρι, άμα βγει καλή θα σας πω). Έφτιαξα όμως μικρό ταψάκι και μου περίσσεψε ζύμη. Την έβαλα στο ψυγείο σε πλαστική μεμβράνη. Πόσο διατηρείται έτσι? Μήπως θέλει κατάψυξη??
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Σελίδες
1
2
»
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...