GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 30, 2024, 10:47:14 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Τσουρέκια
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Τσουρέκια  (Αναγνώστηκε 4407 φορές)
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 09:24:47 πμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Συνήθως δεν φτιάχνω τσουρέκια γιατί μια φορά που δοκίμασα στο παρελθόν απέτυχα παταγωδώς. Εχω διαβάσει του κόσμου τις συνταγές, η μια  λέει πολύ ζύμωμα η άλλη ότι δεν θέλουν, και έχω καταμπερδευτεί. Μια και φέτος είπα να το τολμήσω ξανά έχετε καμιά δοκιμασμένη συνταγή?
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #1
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 09:37:00 πμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Xrysa κάνω κάθε χρόνο το ίδιο τσουρέκι (πολίτικο) και θεωρώ ότι είναι πολύ νόστιμο, ευωδιαστό και αφράτο. Δες εδώ https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1198&Itemid=49
Το μυστικό (αφού διαβάσεις καλά τις οδηγίες) είναι να το ζυμώσεις αρκετά ώστε η ζύμη να ξεκολά από τα τοιχώματα. Είναι αρκετά χρονοβόρα και μπελαλίδικη διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 12:54:17 μμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Σε μια συζήτηση που είχα πρόσφατα με συνάδελφο, τεχνολόγο τροφίμων (εργαζόμαστε σε εταιρεία που παράγει μαγιά) έμαθα το εξής κόλπο για να γίνει το τσουρέκι αφράτο και με "κλωστές": θέλει ήπιο ζύμωμα παίρνοντας τη ζύμη από κάτω και σηκώνοντάς τη προς τα πάνω, με μαλακές κινήσεις και όχι με δύναμη. Ο ίδιος, μετά από πολλές δοκιμές, κατάφερε έτσι να φτιάξει αφράτο και μαλακό τσουρέκι.

Προσωπικά, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη, αλλά το καταθέτω και αν κάποιος-α το δοκιμάσει, περιμένουμε να μας πει το αποτέλεσμα (γιατί εγώ για να φτιάξω τσουρέκι ... πρέπει να γκρεμιστεί κανένας φούρνος!!!)  Γλώσσα
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 07, 2008, 14:23:29 μμ από Katerina » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 14:54:19 μμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Αρτεμη σε ευχαριστώ είδα την συνταγή σου και είναι πολύ αναλυτική οπότε πιστεύω να τα καταφέρω.Θα σας πω το αποτέλεσμα  Χαμόγελο
Κατερίνα το έβαλα πείσμα γιατί δηλαδή εγώ να μην μπορώ να κάνω? ελπίζω ότι και με τις οδηγίες από την συνταγή της Αρτεμης να φάμε τσουρέκια φέτος !!
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #4
« στις: Απρίλιος 07, 2008, 15:18:46 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Xrysa θα το φτιάξω κι εγώ πολύ νωρίτερα από το Πάσχα οπότε θα βάλω και φωτογραφία...θα δοκιμάσω και την τεχνική της Κατερίνας , εξάλλου έτσι κι αλλιώς ζυμώνω που ζυμώνω....τονίζω ότι η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλά στα τοιχώματα της λεκάνης που θα χρησιμοποιήσεις...
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω