GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 13:18:10 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Έχω κόσμο το βράδυ!
| | |-+  Μενού γιορτής για 150 άτομα
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μενού γιορτής για 150 άτομα  (Αναγνώστηκε 14538 φορές)
« στις: Απρίλιος 15, 2008, 16:33:33 μμ »
athene
Επισκέπτης
Exoume thn onomastiki mas se ligo kairo egw + ksaderfh etsi efeto mou ana8ese na kano egw mpoufe giati ka8e xrono ton ftiaxni  ekini kai eipa WXX  panagia mou  giati afth eine  kai PROOOO egw omos  ?? oxi oti eiime asxeth dialadi alla den eime kai san ekeini , omos 8elo na tis kano entiposi gia na thn efxaristiso kai exo kopmlari ?? ti lete na kano dexome idees plzzzzzzzzzzz ..den 8a tous ftiakso paxintika ,den ta trome kaneis sth oikogeneia .
atoma 150 . Αναποφασιστικότητα
h diakosmisi : eipame me thn fili mou na ftiaksoume nyxta ksotikon ...Χαμόγελο) ta piata ,pirounia ,potiria klp eine ksilina .1000 keria klp klp se xoro me polla dentra 8a eine .ehh ti allooo ,mono to fagito mou leipei .


« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 16, 2008, 15:08:51 μμ από Rena » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Απρίλιος 16, 2008, 11:45:41 πμ »
melina Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 219
Μέλος από: Δεκ, 2007

Προφίλ
λοιπόν επειδή βα΄ριέμαι να διαβάσω τι σου έχουν γράψει οι άλλες γεωργία μου ένα θα σου πώ! έχω βάλει στις συνταγές το γλυκό με τα δαμάσκυνα το κοτοπουλάκι με το μπείκον και την κρέμα γάλακτος και την παντζαροσαλάτα μου!!!!!!!!!!!! ΑΥΤΑ  Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Απρίλιος 16, 2008, 15:15:27 μμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
λοιπόν επειδή βα΄ριέμαι να διαβάσω τι σου έχουν γράψει οι άλλες γεωργία μου ένα θα σου πώ! έχω βάλει στις συνταγές το γλυκό με τα δαμάσκυνα το κοτοπουλάκι με το μπείκον και την κρέμα γάλακτος και την παντζαροσαλάτα μου!!!!!!!!!!!! ΑΥΤΑ  Φιλί


Με συγχωρείς, Melina, αλλά καλό θα ήταν να εκφραζόσουν με περισσότερο "τακτ", αναφορικά με το ''λοιπόν επειδή βα΄ριέμαι να διαβάσω τι σου έχουν γράψει οι άλλες γεωργία μου ένα θα σου πώ!''. Ενοχλήθηκα, λίγο, με τον τρόπο που εξέφρασες την βαρεμάρα σου.
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #3
« στις: Απρίλιος 16, 2008, 22:52:11 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Kαλή μου aalexandrop, να απολογηθώ εγώ πρώτα.

Δεν είναι λάθος της Μελίνας.

Απλά το θέμα από την athene είχε μπει σε παλαιότερο ερώτημα της al1975 και αφορούσε 15 άτομα.

Όταν έβαλε το θέμα η athene, θεώρησα καλό να το σπάσω και να το κάνω νέο θέμα, μια και αφορά 150 άτομα κι όχι 15. 

Η Μελίνα απλά απάντησε στην athene, και μάλλον δεν κατάλαβε την ανομοιότητα του θέματος, γιατί μερικές φορές δεν έχουμε όρεξη να τα διαβάσουμε όλα, (νομίζω σε όλους συμβαίνει εννίοτε) αλλά πριν είχαν μιλήσει oι δυο τους μαζί στο chat. 

Συγγνώμη για την όποια ανομοιομορφία ή την κακή ταξινόμηση του θέματος. 

Athene ευελπιστώ αύριο να δώσω κι εγώ τη γνώμη μου για το εορταστικό πάρτυ σας.

ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑ!!!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Απρίλιος 17, 2008, 10:16:03 πμ »
melina Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 219
Μέλος από: Δεκ, 2007

Προφίλ
 Χαμόγελο Ρένακι μου ευχαριστώ για την διευκρίνηση! αλεξάνδρα αυτό ακριβώς εννοούσα απευθυνόμενη αποκλειστικά στην Αθηνά! Και καλά βρε παιδιά μην τα παρεξηγήτε και όλα! δεν ήθελα να θίξω καμμιά σας κι επειδή και λογικό είναι δεν με ξέρεις αλεξάνδρα μου καμμιά φορά μιλάω όπως το αισθάνομαι άνετα δηλαδή! δεν μπορώ να μπαίνω στο τρυπάκι πως να μιλήσω ή πώς να γράψω για να μην θιχτεί καμμία.....
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 17, 2008, 10:19:05 πμ από melina » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Απρίλιος 17, 2008, 10:30:37 πμ »
Maraki
Επισκέπτης
GoGo σήμερα θα σου δώσω τη συνταγή για τη σαλάτα που σου είπα στο chat.  Η σαλάτα λέγεται "Γερμανική", όταν τη φτιάχνω σε γιορτές και πάρτυ φεύγει αμέσως γιατί είναι δροσερή και αφού έχει και γιαούρτι είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει.

Υλικά (για μια κανονική σαλατιέρα)
3-4 ξινόμηλα κομμένα σε κυβάκια και ραντισμένα με λεμονάκι για να μη μαυρίσουν
2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε κυβάκια ραντισμένα με λεμονάκι για να μη μαυρίσουν
11/2 κούπα καλαμπόκι βρασμένο
1 πολύ μικρό ξερό κρεμμύδι πάρα πολύ ψιλοκομμένο στο χέρι (όχι σε multi γιατί θα βγάλει υγρά)
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2-3 κουτ. σούπας μαγιονέζα (ή παραπάνω ανάλογα με τη γεύση)
λίγο αλατάκι
μία χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
1. Ανακατεύω σε μεγάλο μπολ τα ξινόμηλα, τα αβοκάντο, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι.
2. Σε άλλο μπολ αναμιγνύω το γιαούρτι με τη μαγιονέζα ρυθμίζοντας την ποσότητα της μαγιονέζας και αν χρειάζεται ρίχνω και το αλατάκι.
3. Κρατώ λίγο από το μίγμα του γιαουρτιού, για να σκεπάσω στο τέλος τη σαλάτα μου και το υπόλοιπο το ρίχνω στο μπολ των
    ξινόμηλων και ανακατεύω.
4. Μεταφέρω τη σαλάτα στη σαλατιέρα φτιάχνοντας ένα λοφάκι, καλύπτω και στρώνω επάνω ομοιόμορφα το μίγμα που έχω κρατήσει.
5. Σκεπάζω με μεμβράνη και τοποθετώ στο ψυγείο για να παγώσει.  Τη διατηρώ στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρω.
6. Όταν τη βγάλω από το ψυγείο, πασπαλίζω την επιφάνεια με το τριμμένο καρύδι κάνοντας εάν θέλω και κάποια σχεδιάκια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!   Φιλί  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Απρίλιος 17, 2008, 11:02:01 πμ »
aalexandrop Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 357
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Χαμόγελο Ρένακι μου ευχαριστώ για την διευκρίνηση! αλεξάνδρα αυτό ακριβώς εννοούσα απευθυνόμενη αποκλειστικά στην Αθηνά! Και καλά βρε παιδιά μην τα παρεξηγήτε και όλα! δεν ήθελα να θίξω καμμιά σας κι επειδή και λογικό είναι δεν με ξέρεις αλεξάνδρα μου καμμιά φορά μιλάω όπως το αισθάνομαι άνετα δηλαδή! δεν μπορώ να μπαίνω στο τρυπάκι πως να μιλήσω ή πώς να γράψω για να μην θιχτεί καμμία.....


Καταρχήν, με λένε Κατερίνα. Μπορεί λόγω οικειότητας, να απευθύνθηκες με αυτόν τον τρόπο στην Αθηνά, όπως λές, εγώ, όμως, κατάλαβα πως απευθύνεσαι σε όλους και όχι με τόσο ευγενικό τρόπο. Κακία δεν κρατώ, λύθηκε η παρεξήγηση, αλλά πιστεύω, πως όλες μας οφείλουμε να είμαστε λιγάκι προσεκτικές στην "ομιλία μας" προς αποφυγή τέτοιων παρεξηγήσεων.
Καταγράφηκε
Η αγάπη είναι κάτι ιδανικό, ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδανικού με το πραγματικό ποτέ δεν μένει ατιμώρητη.
 
Απάντηση #7
« στις: Απρίλιος 17, 2008, 11:30:14 πμ »
athene
Επισκέπτης
Kαλή μου aalexandrop, να απολογηθώ εγώ πρώτα.

Δεν είναι λάθος της Μελίνας.

Απλά το θέμα από την athene είχε μπει σε παλαιότερο ερώτημα της al1975 και αφορούσε 15 άτομα.

Όταν έβαλε το θέμα η athene, θεώρησα καλό να το σπάσω και να το κάνω νέο θέμα, μια και αφορά 150 άτομα κι όχι 15. 

Η Μελίνα απλά απάντησε στην athene, και μάλλον δεν κατάλαβε την ανομοιότητα του θέματος, γιατί μερικές φορές δεν έχουμε όρεξη να τα διαβάσουμε όλα, (νομίζω σε όλους συμβαίνει εννίοτε) αλλά πριν είχαν μιλήσει oι δυο τους μαζί στο chat. 

Συγγνώμη για την όποια ανομοιομορφία ή την κακή ταξινόμηση του θέματος. 

Athene ευελπιστώ αύριο να δώσω κι εγώ τη γνώμη μου για το εορταστικό πάρτυ σας.

ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑ!!!!!


loipon h anomiotita ypirkse sta posa atoma !!  kai oxi sto kirio 8ema ,,to kirio 8ema eine to menu gia giorth ,gia na ta kseka8arizoume ta pragmata .. Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο :

filoures melina mou ..ekso kardia
 





« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 17, 2008, 13:17:25 μμ από gogo » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Απρίλιος 17, 2008, 20:47:20 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Άσχετο.. Αθηνά άλλαξες το nick σου, σωστά???
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #9
« στις: Απρίλιος 17, 2008, 21:31:09 μμ »
gogo
Επισκέπτης
Ela Ranja mou !!!! nai to allaksa den arese stis filenades tou Masa to athene ,etsi  loipon mou valane to Gogo. Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Απρίλιος 17, 2008, 21:35:01 μμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Και εγώ τώρα την είδα την αλλαγή στο nick σου να ρωτήσω και εγώ κάτι άσχετο  Χαμόγελο Είχα την εντύπωση ότι σε λέγαν Αθηνά τώρα διαβάζω ότι σε λίγο έχεις την γιορτή σου, η Αθηνά τον Σεπτέμβριο δεν γιορτάζει?
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #11
« στις: Απρίλιος 17, 2008, 21:55:22 μμ »
gogo
Επισκέπτης
xaxaxax 
long story me afto to nick xrysa mou .mia mera pou 8a eise sto chat 8a sou poume .
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Απρίλιος 18, 2008, 09:37:26 πμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
κι εγω Αθηνα νομιζα οτι σε λενε Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Απρίλιος 18, 2008, 17:33:45 μμ »
gogo
Επισκέπτης
Zitisa apo thn aderfh mou na me grapsi sto Masa kai san nick evale to onoma tis ,opote tora o Poll mou to girise sto diko mou .
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Απρίλιος 25, 2008, 13:03:50 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Γωγώ καλημέρα. Παραθέτω διάφορες ιδέες που βρήκα στο αρχείο μου, και δεν είναι παχυντικές μια και θες ελαφριες γεύσεις. Πηγή:  gourmet.

Λαχανικά μεσογείου
Πασπαλίστε θρυμματισμένο κατσικίσιο κορμό πάνω από ψητές πιπεριές, κολοκυθάκια και ολόκληρες σκελίδες σκόρδο. Προσθέστε τριμμένο δεντρολίβανο.

Panzanella με CamembertΑνακατέψτε κρουτόν με σκόρδο από γαλλική μπαγκέτα με κομματάκια Camembert, κομματάκια ντομάτας, ελιές, καρδιές από αγγινάρες, ρίγανη και dressing μαϊντανού.

Ντομάτα γεμιστή
Ανακατέψτε κομμάτια τύπου Fol Epi με πατάτες που έχετε λειώσει με το πιρούνι, σπανάκι, μοσχοκάρυδο και αυγά χτυπημένα σε ομελέτα. Αδειάστε μερικές ντομάτες από τους σπόρους τους, αφήνοντας λίγη ψίχα και γεμίστε τις με το μίγμα. Ψήστε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και τυρί τύπου Fol Epi κομμένο σε κύβους.

Τραγανή σαλάτα με μπέικον και μπλε τυρί
Ανακατέψτε κάνοντας ένα ομοιόμορφο μίγμα μπλε τυριού με γιαούρτι στραγγιχτό και λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος για να φτιάξετε ένα πλούσιο dressing που θα συνοδεύσει ανακατεμένα ωμά πράσινα πικρά χορταρικά και τραγανές φέτες μπέικον.

Δαμάσκηνα τυλιχτά σε μπέικον
Ανοίξτε με το μαχαίρι γαλλικά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι και γεμίστε με κομμάτια τυρί Roquefort. Τυλίξτε τα δαμάσκηνα σε φέτες μπέικον. Ψήστε σε φούρνο μέχρι να ροδίσει το μπέικον και σερβίρετε σε μικρά τοστ.

Ψητή μελιτζάνα με κατσικίσιο τυρί
Ρίξτε πάνω από ψητές μελιτζάνες κομμένες κατά μήκος στη μέση ψιλοκομμένα αποξηραμένα ντοματάκια, κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κύβους, κουκουνάρια, δενδρολίβανο και λίγη πάπρικα. Ψήστε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Επίσης θα μπορούσες να έχεις ένα βοδινό bourguignon και πιπεριές καζαμπλάνκα. Παραθέτω συνταγή (από τη Juanita1970)

Πιπεριές Καζαμπλανκα! 
Υλικά για 2 άτομα

4 μεγάλες μακριές πράσινες πιπεριές  τύπου «κέρατο» (ελατε τώρα μην
γίνεστε προληπτικοι!!)
κουκουνάρια καβουρδισμένα
παρμεζάνα τριμμένη
σταφίδα Κορίνθου
250 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιος
½ ροδάκινο με κίτρινη σάρκα
½ πράσινο μήλο
½ μάνγκο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
άφθονο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αφθονο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 ώριμες τομάτες
λαδάκι
κύμινο σε σκόνη
κρέμα γάλακτος
γιαουρτάκι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μισοσπασμένοι κόκκοι κόκκινου πιπεριού

Εφαρμογή
Από κάθε πιπεριά κόβουμε μια φέτα ώστε να μπορέσουμε να τη
γεμίσουμε. Αφαιρούμε τους σπόρους προσεκτικά και ψήνουμε τις
πιπεριές στο γκριλ για λίγο στους 180ο , μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
και να ψηθούν καλά.

Μουλιάζουμε για λίγο σε ζεστό νερό τις σταφίδες.

Καβουρδίζουμε χωρίς κανένα λίπος σε αντικολητικό τηγάνι τα
κουκουνάρια.

Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Καθαρίζουμε τις τομάτες από τη φλούδα τους, αφαιρούμε τους σπόρους
και κόβουμε σε κύβους τη σάρκα της. Την αλατίζουμε και την αφήνουμε
σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά .

Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε προσεκτικά το λάδι με το κύμινο,
προσθέτουμε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί προσθέτουμε και τον κιμά.
Σωτάρουμε . Προσθέτουμε τις τομάτες, τον μαΪντανό, λίγα από τα
κουκουνάρια, τη σταφίδα, και όλα τα φρούτα κομμένα σε κύβους.
Σβήνουμε με λευκό κρασί.

Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε μέχρι να πιει το φαγητό μας τα υγρά
του. Τελευταία στιγμή βάζουμε και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο να δώσει
το άρωμά του . Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μερικές
κουταλιές γιαούρτι κατά το γούστο μας! Ανακατεύουμε προσεκτικά.
Δοκιμάστε τη γευση και διορθώστε αν βγει λίγο ξυνουτσικο από το
γιαούρτι και τις τομάτες ρίξτε λίγη ζαχαρίτσα..

Η σάλτσα : Στο μπλέντερ βάζουμε τα υπόλοιπα κουκουνάρια, τη
παρμεζάνα τριμμένη, κρέμα γάλακτος , αλατάκι. Αν χρειαστεί
αραιώνουμε με χυμό πορτοκαλιού. Κτυπάμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε
μια όμορφη κρέμα έτσι που να μπορούμε να περιχύσουμε με αυτήν το
φαγητό.

Σερβίρισμα

Γεμίζουμε τις πιπεριές μας με το μείγμα του κιμά, τις βάζουμε σε
μια όμορφη πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε όλο το
πιάτο με κουκουνάρια , τους χοντροκομμένους κόκκους πιπεριού και ένα
φρούτο μαλακό εποχής που μας αρέσει. 

Σημείωση : την εχω δοκιμάσει με πολλές παραλλαγές φρούτων ανάλογα 
την εποχή. Η αυθεντική συνταγή στολίζεται με σπόρους ροδιού. Το
δοκίμασα και με αγριοφράουλες αλλα και με μύρτιλλα. Τα μαλακα φρουτα
δεν τα βάζουμε στο μείγμα, με αυτά στολίζουμε τελευταία στιγμή το
πιάτο.

Βοδινό bourguignon

1800 γρ. άπαχο βοδινό κρέας κομμένο σε κύβους
1 ½ φλιτζάνια κόκκινο κρασί
1/3 φλιτζανιού λάδι
1 κουτάλι της σούπας θυμάρι
1 κουτάλι της σούπας μαύρο πιπέρι
8 φέτες μπέικον κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 lb μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/3 φλιτζανιού αλεύρι

Μαρινάρετε το κρέας σε κρασί, λάδι, θυμάρι και πιπέρι για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή ολονυκτίς στο ψυγείο. Σε μεγάλο τηγάνι, μαγειρέψτε το μπείκον μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε το κρέας φυλλάσωντας υγρό. Τοποθετήστε το κρέας σε χαμηλή φωτιά και σκορπίστε αλεύρι μέχρι να καλυφθεί καλά. Προσθέστε το μείγμα μανιταριών και ρίξτε τη μαρινάτα που έχετε φυλάξει. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 8-9 ώρες.


Συγγνώμη για την καθυστερημένη δημοσιεύση, αλλά τα τρεξίματα αυτες τις μέρες πολλά. Εύχομαι καλά να περάσετε.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 25, 2008, 13:08:58 μμ από Rena » Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω