GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 06, 2024, 13:54:12 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ ΓΛΥΚΟ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ ΓΛΥΚΟ  (Αναγνώστηκε 18093 φορές)
« στις: Ιούλιος 17, 2007, 12:52:35 μμ »
LITSA5
Επισκέπτης
ΚΟΡΙΤΣΙΑ αλλο πρόβλημα!!είχα φαει νερατζάκι ολοκληρο και ηταν τρέλα!Τώρα στο κτημα μια λεμονια που την ειχε καψη ο περσινος χειμώνας σήμερα εχει γίνη νερατζιά,ετσι τωρα εχει μικρα νερατζάκια και σκεφτηκα να τα κάνω γλυκό κουτακιου!ΑΛΛΑ ΠΩΣ??.. Απορία
Εχω ακούση οτι θέλη ξεπικρισμα? πωσ? και μετά?.....ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!! Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιούλιος 17, 2007, 13:34:41 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
εβαλα τη συνταγη με φωτο αλλα στη γραφω και εδω

Γλυκό νεραντζάκι ολόκληρο

Συνταγή της μαμάς μπελαλίδικο αλλά πολύ νόστιμο γλυκό του κουταλιού

Υλικά:
1 και ¼ κιλό νεραντζάκια μεγέθους όσο ένα καρύδι
1 και ½ κιλό ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού γλυκόζη ή χυμό από 2 λεμόνια(η μαμά τα βάζει και τα δυο γιαιτ το λεμόνι σκοτώνει και τα μικρόβια σε περίπτωση που πιάσει το γλυκό με τον καιρό μούχλα)
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.

Εκτέλεση:
Τρυπάμε με ένα αιχμηρό και στρογγυλό αντικείμενο(σαν κατσαβιδι0 τα νεραντζάκια από πάνω μέχρι κάτω στο κέντρο τους να ανοίξει τρύπα και να φύγουν τα κουκούτσια τους.
Μετά τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό να ξεπικρίσουν για 24 ώρες αλλάζοντας τακτικά το νερό.
Την άλλη μέρα τα βράζουμε τόσο ώστε να μαλακώσουν καλά τα ρίχνουμε σε κρύο νερό και τα αφήνουμε για 2-3 μέρες ώστε να ξεπικρίσουν εντελώς αλλάζοντας το νερό κάθε 3-4 ώρες.
Μετά βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη της συνταγής για 5 λεπτά και αφού έχουμε στεγνώσει καλά τα νεραντζάκια μας τα ρίχνουμε μέσα και τα βράζουμε για 5-7 λεπτα.
Μετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα να ρουφήξουν σιρόπι για μια μέρα κουνώντας που και που την κατσαρόλα.
Την άλλη μέρα ξανά το ίδιο τα βράζουμε για 5-7 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
Την τρίτη πια μέρα βράζουμε το γλυκό κανονικα και δένουμε με τη γλυκόζη και το χυμό του λεμονιού.
Καλή επιτυχία   
 
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #2
« στις: Αύγουστος 08, 2007, 14:32:50 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και το πράσινο λεμονάκι γλυκό.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #3
« στις: Αύγουστος 08, 2007, 14:39:48 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Το δικό μου νεραντζάκι δεν πέτυχε. Βγήκε σκληρό από έξω σαν κρούστα και δεν τρωγόταν, παρόλο που έκανα ότι έλεγε η συνταγή. Μήπως έφταιγε ότι τα νεραντζάκια ήταν του " πεζοδρομίου" Μεγάλο χαμόγελο ή μήπως είχε περάσει η εποχή τους; Δεν ξέρω τι συνέβη , ας πει κάποιος που τα έχει φτιάξει κανένα tip για να μην ξαναγίνουν λάθη.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω