GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 04, 2024, 03:18:48 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Έχω κόσμο το βράδυ!
| | |-+  Σαββατόβραδο-3 ζευγάρια!
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Σαββατόβραδο-3 ζευγάρια!  (Αναγνώστηκε 13099 φορές)
« στις: Μάιος 07, 2008, 21:19:08 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Το Σάββατο έχουμε τραπέζι σε δύο ζευγάρια Κλείσιμο ματιού. Σε όλους αρέσουν τα κρεμώδη φαγητά με τυριά και ζαμπόν, καθώς και τα κλασσικά κρέας - κοτόπουλο. Δε θέλω να κάνω πάρα πολλά πράγματα που να μείνουν για μια εβδομάδα. Έχω σκεφτεί:

- Mπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και σουσάμι του Panais (το βρήκα σε αυτή την ενότητα, το έχω φτιάξει και ήταν πολύ νόστιμο)
- Τη γαλλική κοτσίδα της Mary (λέω να το επιχειρήσω αν και βλέπω ότι θέλει τεχνική...)
- Σαλάτα ρόκα-αγγούρι-μαρούλι-μπαλσάμικο-παρμεζάνα
- Ποικιλία τυριών αλλαντικών (γραβιέρα, κασέρι, ροκφόρ & σαλάμι, μορταδέλλα, παστουρμά)

Λείπουν 2-3 πράγματα.
1. Θα ήθελα το ένα να είναι ρώσικη σαλάτα αλλά με δική μου μαγιονέζα, δεν ξέρω να φτιάχνω μαγιονέζα! Έχετε καμία "σίγουρη" συνταγή?
2. Mε τι να συνοδέψω το κοτόπουλο? Θέλω να αποφύγω τις πατάτες φούρνου, heeeeeeelp!

Επίσης, τι άλλο προτείνετε?
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #1
« στις: Μάιος 08, 2008, 09:58:00 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Tο κοτοπουλάκι Ράνια μου εγω το σερβίρω πάντα με ρύζι μπασμάτι και απο δίπλα αφήνω την σάλτσα μαριναρίσματος που την έχω δέσει με λίγο corn flour.Αν θες μπορείς στο ρύζι να προσθέσεις μερικά αμύγδαλα ή κουκουνάρια καβουρδισμένα και λίγες ξανθές σταφίδες ή δαμάσκηνα ή χουρμάδες και λίγο καβουρδισμένο φιδέ.
Τωρα για μαγιονέζα τι να σου πω κάνω μια με ελαιόλαδο που μπορεί σε κάποιους να πέφτει βαριά στην γεύση.
Αν θες να σου δώσω συνταγή πολύ ευχαρίστως αλλά να δούμε αν έχει κάποιος άλλος να σου προτείνει κάτι.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Μάιος 08, 2008, 10:21:40 πμ »
gogo
Επισκέπτης
θα σου πρότεινα ατομικά φιλετάκια γεμιστά με λαχανικά και για γλυκό μια ωραία πανακότα με σάλτσα φράουλας η ροδιού.

menu ψαριού μια ωραία paella αλλα όχι με ρύζι αυτή την φορα για να πρωτοτυπήσεις με κριθαράκι ,για γλυκό ίσος μια πανακότα πάλι η διαφορα τυριά.

κοτόπουλο menu απλό όσο πιο απλό μπορείς ,ψημένο με φασκομηλιά λάδι αλάτι πιπέρι και να συνοδεύεται με μια σάλτσα κρασιού και ρύζι basmati ,,για γλυκό ίσος ένα ζελέ κρασιού και πασπαλισμένος με ξηρούς καρπούς. Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Μάιος 08, 2008, 10:23:29 πμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Aγγελική ευχαριστώ. Για ρυζάκι το βλέπω κι εγώ, όχι όμως με σταφίδες ή δαμάσκηνα γιατί τους πέφτουν πολύ... προχωρημένα και δεν θα τους αρέσει Αναποφασιστικότητα
Μου είπε κι η Βάγγω χτες στο chat για ρύζι, οπότε το basmati είναι καλή ιδέα.

Όσον αφορά τη μαγιονέζα θα σου ήμουν υποχρεωμένη αν μου ανέφερες πώς τη φτιάχνεις. Επιχείρησα μια φορά κάποια εύκολη εκδοχή της (δεμένη με κορν φλάουρ) και βγήκε χάααααααλια!  Κλάμα
Οπότε αν μπορείς πες μου! Και οποιαδήποτε άλλη συνταγή ή γνώμη ευπρόσδεκτη!

Γωγώ ευχαριστώ για την πλήρη πρόταση! Δώσε οδηγίες για το κοτόπουλο με φασκόμηλο  Σαρκασμός
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #4
« στις: Μάιος 08, 2008, 10:31:02 πμ »
melina Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 219
Μέλος από: Δεκ, 2007

Προφίλ
Κοριτσάκι μου καλημέρα! να σου ευχη΄θώ να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοβραδο με την παρέα σου και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις μια χαράαααααααααα!!! Αν θές δες και την συνταγή μου με το κοτόπουλο αλά κρέμ..που το συνοδεύω με ρυζάκι basmati..θα σας αρέσει πολύ μιας και σας αρέσουν τα κρεμώδη φαγάκια! Καλά να περάσετε και πές μας εντυπώσεις από εβδομάδα... φιλάκια
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Μάιος 08, 2008, 10:36:23 πμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Προκειμένου να κάνεις μαγιονέζα για ρώσικη, αυτή με το ελαιόλαδο είναι πολύ καλή γιατί όλα τα υπόλοιπα υλικά δεν τονίζουν το ελαιόλαδο. Αντίθετα τους πηγαίνει κιόλας.΄Ομως επιειδή η μαγιονέζα για ρώσικη καλά είναι να είναι λίγο σφιχτή, καλύτερα να λιώσεις πρώτα λίγη πατάτα καλά βρασμένη.
Η κλασσική μου συνταγή για μαγιονέζα είναι αυτή:
Υλικά:
2 αυγά ολόκληρα
2 φλιτζάνια τσαγιού ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
1/2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού αλάτι
2 κουτ. γλυκού ξύδι
1 λεμόνι, το χυμό του
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα (είτε έτοιμη είτε σκόνη)
ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, ΔΩΜΑΤΙΟΥ
Εκτέλεση:
Βάζεις όλα μαζί τα υλικά ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΔΙ σε μεγάλο μπλέντερ. Βολεύει αν βάλεις το λάδι σε μπρίκι μεγάλο.  Κλείνεις το μπλέντερ και ξεκινάς σε μέτρια ταχύτητα ρίχνοντας από την μικρή τρυπίτσα πούχουν πάνω πάνω τα μπλέντερ το λάδι συγχρόνως. ΄Οταν τελειώσει το λάδι, η μαγιονέζα θα είναι έτοιμη. Ανοίγονας το καπάκι ίσως σου φανεί πως υπάρχει λάδι στην επιφάνεια, μόλις την ανακατέψεις με ένα κουτάλι ή ό,τι άλλο, το απορροφά και ειναι κατά κανόνα τέλεια.
Τώρα αν χρησιμοποιήσεις πρώτα πατάτα, θα την λιώσεις κάπως μ ένα πηρούνι και μετά θα την βάλεις στο μπλέντερ με όλα τα  άλλα υλικά.
Καλή επιτυχία.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Μάιος 08, 2008, 10:52:55 πμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Νένα πολύ πολύ χρήσιμη η συνταγή σου για μαγιονέζα...πάντα ήθελα να την δοκιμάσω αλλά δεν το είχα επιχειρήσει...τώρα σίγουρα θα την φτιάξω...μπορεί να ενδιαφέρει και άλλα μέλη αν θέλεις την αναρτείς και στο βασικό συνταγολόγιο.

Ράνια μου μια χαρά τα σκέφτηκες όλα (πες μου ακριβώς ποια εκδοχή από τα μπουτάκια του Παναή έκανες γιατί όταν διάβασα κι εγώ όλες τις εκδοχές μπερδεύτηκα...θέλω οπωσδήποτε να τα φτιάξω...στείλε μου μήνυμα με την συνταγή που έχεις δοκιμάσει ακριβώς).
Η κοτσίδα της Μαίρης είναι καταπληκτική, κι εγώ όμως φοβάμαι μήπως δεν τα καταφέρω...εάν τελικά την κάνεις πες μας να την δοκιμάσω άμεσα...
Δεν διάβασα όμως να ετοιμάζεις κάτι για γλυκό...μήπως να έκανες τα ατομικά σουφλέ σοκολάτας της Μαίρης...ανεπανάληπτα, εύκολα γιατί μπορεί να τα φτιάξεις από την προηγουμένη και να τα καταψύξεις...επίσης εύκολο, ελαφρύ και πάντα ευπρόσδεκτο είναι και το κλασσικό γλυκό ψυγείου με γιαουρτι και ανανά που έχω υποβάλει εδώ...https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1197&Itemid=61

Καλή επιτυχία...!!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Μάιος 08, 2008, 10:59:46 πμ »
gogo
Επισκέπτης
είναι πολύ απλό .
παίρνεις το κοτόπουλο το πλένεις πολύ καλά μέσα έξω σκούπισε το με χαρτί κουζίνας .
βάλε στο χέρι σου λάδι και τρίψε μέσα έξω το κοτόπουλο και εάν καταφέρεις και καπό από το δέρμα του (δεν είναι δύσκολο ).
σε ένα mpol βάλε λάδι μπόλικο αλάτι χοντρό πιπέρι λίγο λεμόνι (σταγόνες) και φασκομηλιάς φιλαράκια.
ανακάτεψε λίγο βάλε το κοτόπουλο σε μαία σακούλα η σε ένα taper περίλουσε το κοτόπουλο με αυτό το μίγμα σφράγισε το taper και αστο για 30 λεπτά εκεί.
κατόπιν μετέφερε το κοτόπουλο όπως είναι στο ταψί σου κλισέ με αλουμινόχαρτο ψήσε στους 200 για 20 λεπτά ,βγάλε το ταψί αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και συνέχισε το ψήσιμο για αλλα 45 λεπτά η όπως το θες εσύ.
θα γίνει νόστιμο και ξεροψημένο το δερματάκι του ,προσπάθησε να κράτησης ζουμάκι ρίχνοντας που και που νεράκι μέσα με αυτό το ζουμάκι μπορείς να κανεις μια σάλτσα κρασιού απαλά πρόσθεσε κρασί άσπρο μέσα και dese με λίγο κόρη φλάουερ.

μην βάλεις κρέμα γάλακτος στην σάλτσα με την φασκομηλιά εκεί που θα το κανεις ελαφρύ φαγητό με ένα elegant aroma εκεί ξαφνικά θα το χαλάσεις.όσο πιο απλή η σάλτσα τόσο πιο καλά

ότι ερώτηση άλλη  έχεις  για το τραπέζι σου  απλά stile μήνυμα Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Μάιος 08, 2008, 11:12:54 πμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Nένα μου χρήσιμο, σ'ευχαριστώ πολύ. Θα την φτιάξω από την Παρασκευή το απόγευμα να είναι έτοιμη και θα σου πω το αποτέλεσμα (ελπίζω να τα καταφέρω!)

Γωγώ τώρα με έχεις δελεάσει πάααααααααρα πολύ! Ευχαριστώ για τη συνταγή, φαίνεται όντως πολύ elegant, δεν υπάρχει περίπτωση να το νοθεύσω με κρέμα γάλακτος... Έχω μπερδευτεί τώρα, δεν ξέρω τι να διαλέξω  Σαρκασμός

Αρτεμάκι, ναι, αποφάσισα να φτιάξω την κοτσίδα για πρώτο πιάτο γιατί όλο κάνω τα ίδια και τα ίδια (ένα σουφλέ κάνω συνήθως, εκπληκτικό μεν, το βαρέθηκα όμως. Υπόσχομαι να ανεβάσω τη συνταγή σύντομα). Δώσε μου λίγο χρόνο γιατί είμαι στη δουλειά και θα σου στείλω σε μήνυμα ποια ακριβώς εκδοχή του Παναή έφτιαξα.

Φιλιά φιλιά φιλιά σε όλες, ευχαριστώ για τις προτάσεις και τις συμβουλές Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #9
« στις: Μάιος 08, 2008, 13:23:22 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Bλέπω σου έδωσε η Νένα συνταγή που είναι πολύ παρόμοια με την δική μου μόνο που η δική μου έχει ένα αυγό 2 κουταλάκια ξύδι, 2 κουταλάκια λεμόνι 1κουταλάκι ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα και 1 ποτήρι ελαιόλαδο.Αμα την θέλω σφιχτή πολύ της βάζω και εγω πατάτα ανάλογα με το που θα την χρησιμοποιήσω.Αντί για αλάτι και αν πρόκειται να την χρησιμοποιήσω για πιάτο με θαλασσινά λιώνω 2 φιλέτα αντζούγιας.
Θα σου πρότεινα επίσης να της βαλεις και μερικα μυρωδικά όπως θυμάρι ή μέντα.
Καλά μαγειράματα και καλά να περάσετε.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Μάιος 08, 2008, 13:30:19 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Λοιπόν να συμπληρώσω και την συνταγή για την μαγιονέζα της Al1975.....είναι εύκολες και οι δύο κορίτσια...αλήθεια γιατί δεν λέτε και την ολοκληρωμένη συνταγή για ρώσικη ? θα κάνω που θα κάνω μαγιονέζα είναι ευκαιρία να χρησιμοποιήσω ένα μέρος της και για ρώσικη....
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Μάιος 08, 2008, 13:42:00 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Thanx Αγγελική. Θα την κάνω και τη μαγιονέζα, τι να κάνουμε... Στριφογύρισμα ματιών αφού τη ζητάει και ο νοικοκύρης του σπιτιού.... Γλώσσα Γλώσσα
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #12
« στις: Μάιος 08, 2008, 13:47:15 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Αρτεμούλα θα σου πω μια ρώσικη που κάνω εγω, την αυθεντική δεν την ξέρω.
πατάτα, αρακάς, καρότο όλα βρασμένα ξέχωρα να κρατάνε, αυγά  βραστα ψιλοκομμένα, αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα αλάτι, τα ραντίζω με λίγο λάδι ελάχιστες σταγόνες δλδ και  τέλος μαγιονέζα.Τα αφήνω να δέσουν καλά στο ψυγείο και σερβίρισμα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Μάιος 08, 2008, 13:52:32 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Ούτε κι εγώ ξέρω την αυθεντική αλλά η δική σου μια χαρά μου φαίνεται....θα δοκιμάσω την μαγιονέζα και την ρώσικη το Σ/Κ και θα επανέλθω με εντυπώσεις...

Ευχαριστώ....φιλακια...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Μάιος 08, 2008, 15:40:50 μμ »
gogo
Επισκέπτης
η ρωσικη αυθεντική σαλάτα έχει τα έξεις μέσα

αγγούρι ,πατάτες ,κρεμμύδι ,αρακά, αβγά, ελιές ,μαϊντανό ,καρότα  ,και ψιλοκομμένο κοτόπουλο,.κάποιες φορες βάζουν  sour cream και στην σιβηρία άλλες φορες βάζουνε καβούρια αντίς κοτόπουλο.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω