GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 05, 2024, 15:36:11 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Έχω κόσμο το βράδυ!
| | |-+  Σαββατόβραδο-3 ζευγάρια!
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Σαββατόβραδο-3 ζευγάρια!  (Αναγνώστηκε 13107 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Μάιος 08, 2008, 16:44:32 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Aν δεν είχα κι εσάς...  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο

Τελευταία ερώτηση και δεν σας κουράζω άλλο. Αν υποθέσουμε ότι θα φάμε πχ στις 9 κι εγώ έχω ετοιμάσει απλό ρύζι μπασμάτι από το απόγευμα, πώς να το διατηρήσω σπυρωτό για να μην λασπώσει??? Να το κάνω σουρωτό αντί για μετρημένο καλύτερα?ΑπορίαΑπορία?
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #16
« στις: Μάιος 08, 2008, 16:47:26 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Εγώ Ράνια - από όσο γνωρίζω δηλαδή - το ρύζι μπασμάτι διατηρείται σπυρωτό όταν πριν το βράσεις το ξεπλύνεις με λίγο νερό και μετά προχωρήσεις στο μαγείρεμά του, ακόμη και όταν είναι μετρητό.
Τουλάχιστον όσες φορές το έχω κάνει το φτιάχνω έτσι..μήπως να μας πουν και οι άλλες όμως...

Γωγώ εσύ δεν είσαι κορίτσι, τσελεμεντές είσαι....δώσε και τα φώτα σου εδώ (για το ρύζι εννοώ) please !!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #17
« στις: Μάιος 08, 2008, 17:21:08 μμ »
gogo
Επισκέπτης
να φτιάξεις 2 κατσαρόλες μπεν μαρί και το ρύζι να το βάλεις μέσα  σε τρυπητό και καλυμμένο με αλουμινόχαρτο,η φώτia όμως να είναι αρκετά χαμηλή ..πρώτα να βράσει το νερό σε δυνατή φωτιά και μετά χαμήλωσε το μάτι.
φυσικά αυτό είναι αφού ψήσεις το ρύζι θα το τοποθέτησης στο μπεν μαρί ..
γιατί μην ξεχνάς ότι πρέπει αν το κράτησης και ζεστό και σπειρωτό,για αυτό κάνουμε αυτό το trick.το ρύζι μαγείρεψε το εσύ όπως θες ,,αυτό το trick δεν το χαλάει καθόλου.

ευχάριστο artemis για τα τόσο καλά λόγια Σαρκασμός
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 08, 2008, 17:36:55 μμ από gogo » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #18
« στις: Μάιος 08, 2008, 19:11:09 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Kαλά, Γωγώ είσαι επαγγελματίας κορίτσι μου!
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #19
« στις: Μάιος 09, 2008, 21:54:28 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Μόλις τώρα το είδα Ράνια μου ότι έχει σκοπό να κάνεις την γαλλική κοτσίδα.
Σου λέω ότι δεν χρειάζεται καθόλου τεχνική. Αρκεί να ακολουθήσεις πιστά την εκτέλεση, και να μη βάλεις παραπάνω κρέμα γάλακτος από όσο γράφω (όπως έκαναν μερικές-μερικές και τους έγινε σούπα η γέμιση Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός). Είναι πολύ εύκολη και από εμφάνιση και γεύση σκίζει.
Καλά να περάσετε ότι και να μαγειρέψεις. Αν είναι από τα χεράκια σου, θα το εκτιμήσουν, ούτως ή άλλως.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #20
« στις: Μάιος 09, 2008, 22:37:18 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Eυχαριστώ Μαιρούλα! Θα την προσέξω την κρέμα γάλακτος, το ξέρω ότι αν ξεφύγει θ' αρχίσει να τρέχει!
Επίσης άκυρα τα μπουτάκια του Παναή, με ειδοποίησαν ότι η παρέα δεν πολυτρώει εξωτικές γεύσεις... οπότε θα φτιάξω το γκιούλμπασι, πάλι δική σου συνταγή, που είμαι σίγουρη ότι θα την εκτιμήσουν δεόντως! Δεν έχει καμιά "παραξενιά" το γκιούλμπασι, έτσι?

Θα ενημερώσω Κυριακή πρωί για το τελικό μενού και τα.. αποτελέσματά μου! Ίσως τραβήξω και καμιά φωτό! Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #21
« στις: Μάιος 09, 2008, 23:22:41 μμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Αρκεί να ακολουθήσεις πιστά την εκτέλεση, και να μη βάλεις παραπάνω κρέμα γάλακτος από όσο γράφω (όπως έκαναν μερικές-μερικές και τους έγινε σούπα η γέμιση Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός).

Αηδιούλες....
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #22
« στις: Μάιος 11, 2008, 11:54:49 πμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
To τελικό μενού διαμορφώθηκε ως εξής:
- ποικιλία τυριών & αλλαντικών
- γαλλική κοτσίδα
- γκιούλμπασι
- φρέσκα ζυμαρικά με σάλτσα από πολτό κόκκινης πιπεριάς και ντομάτας (για να έχουμε και κάτι αντιοξειδωτικό!)
- πατατοσαλάτα (ρόκα-σπανάκι-πατατούλες βραστές-ντοματίνια-σάλτσα πέστο-ελιές Καλαμών-τριμμένη παρμεζάνα)

Αυτά!
Ευχαριστώ όλες για τις συμβουλές σας. Το ζελέ κρασιού και το κοτόπουλο με φασκόμηλο μου έμειναν απωθημένο! Θα τα φτιάξω κάποια στιγμή για εμάς όμως γιατί πολύ μου άρεσαν!
Σχόλια για τη γαλλική κοτσίδα θα βρείτε στη συνταγή!
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #23
« στις: Μάιος 12, 2008, 10:14:32 πμ »
Rena
Επισκέπτης
Το ζελέ κρασιού έχει γραφτεί κάπου γιατι δε το βλέπω? Απορία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #24
« στις: Μάιος 12, 2008, 11:08:42 πμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Όχι, δεν έχει γραφτεί... Γωγώωωωωωωωωωωωω!
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #25
« στις: Μάιος 12, 2008, 12:56:30 μμ »
gogo
Επισκέπτης
όπα ποιος φώναξε ?? θα σας την  βάλω την συνταγουλα λίαν σύντομος,το απόγευμα αγάπες μου Φιλί
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω