GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 30, 2024, 09:02:07 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Τουλουμπάκια
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Τουλουμπάκια  (Αναγνώστηκε 10838 φορές)
« στις: Μάιος 09, 2008, 11:40:41 πμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Πριν λίγες μέρες σε ένα φιλικό σπίτι ήρθε η συζήτηση για γλυκά και κάποιος από την παρέα επέμενε ότι τα τουλουμπάκια αποκλείεται να τα πετύχουμε στο σπίτι και να γίνουν όπως αυτά που αγοράζουμε, έτσι μου μπήκε η ιδέα να δοκιμάσω να τα φτιάξω, βρήκα κάτι συνταγές στο internet αλλά ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποια από σας έχει κάνει ώστε να δοκιμάσω κάτι σίγουρο.
Ευχαριστώ.
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #1
« στις: Μάιος 09, 2008, 12:00:16 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Εχω συνταγή που πρέπει να ψάξω να την βρω πολύ καλή  που την είχα κάνει και είχε πετύχει και τα τουλουμπάκια τα έβγαζα με το κορνέ της ζαχαροπλαστικής.
Βέβαια το σχήμα είναι λίγο ερασιτεχνικό και δεν είναι όπως τα αγοραστα αλλά μπορεις να κάνεις μια προσπάθεια.Μόλις την βρω θα την γράψω.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Μάιος 09, 2008, 12:02:48 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
κι εγω νομιζω οτι εχω μια του Παλιαρου
οταν παω σπιτι θα ψαξω  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Μάιος 09, 2008, 12:26:18 μμ »
gogo
Επισκέπτης
1 1/2 κούπα αλεύρι δυνατό
1 κούπας νερό
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κούπα βούτυρο
5 -6 αβγά

2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα μέλι

βάζεις σε μια κατσαρόλα να βράζει η ζάχαρη το νερό και το βούτυρο μόλις αρχίζει και χοχλάζει πρόσθεσε  τα έξιs υλικά ,αλεύρι αλάτι ,ανακατεύεις καλά για 1 λεπτό κλισέ άμεσος την φωτιά .μόλις κρύωσε άρχιζε να πρόσθετης ένα ένα τα αβγά και να ανακατεύεις καλά πριν προσθέσεις το επόμενο αβγό .
βάζεις κάθε φορα λίγο μίγμα σε κορνέ σαντιγί kai πιέζεις  ώστε να πέφτουν κορδόνια ζύμης στο καυτό λάδι.πριν όμως έχεις φτιάξει και το σιρόπι σου .
δηλαδή βάζεις όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και ψήνεις για 10 λεπτά βάζεις το σιρόπι σου σε μια λεκάνη ώστε όταν τηγανίζεις τα touloupmakia σου να τα ρίχνεις μέσα  στο σιρόπι και μετά να τα αραδιάζεις.
στο πιάτο όπου και εκεί τα πασπαλίζεις με καρυδόψιχα η τα αφήνεις σκέτα ,,
εγώ στην ζύμη βάζο ξύσμα πορτοκαλιού η λεμονιού.

αυτή την συνταγή έχω εγώ και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη Χαμόγελο
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 09, 2008, 12:46:53 μμ από gogo » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Μάιος 09, 2008, 12:30:02 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Xμ...μου βάζετε ιδέες πάλι...

Γωγώ σιγά μην δεν ήξερες εσύ συνταγή για τουλουμπάκια....χιχιχιχι ....φαίνεται πάντως εύκολη λέω να την δοκιμάσω κι εγώ...αν κατάλαβα πάντως καλά μόλις βγάλουμε τα τουλουμπάκια από το λάδι τα βάζουμε κατευθείαν μέσα στο σιρόπι...πόση ώρα τα αφήνουμε στο σιρόπι...οέο ?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Μάιος 09, 2008, 12:31:27 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Γωγω απαικτη εισαι  Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Μάιος 09, 2008, 12:45:56 μμ »
gogo
Επισκέπτης
5 lepta aste ta sto siropi kai ta vgazete me tripiti koutala
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Μάιος 09, 2008, 13:23:38 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Όοοοοοχι όχι όχι όχι όχι όχι όχι όχι όχι όχι όχι.
Δεν θα με ξεμυαλίσετε εσείς σειρήνες. Όχι !
Τρελλαίνομαι για τουλουμπάκια. Θα κάνω απλά πως δεν είδα τη συνταγή αυτή Γωγώ. Αλήθεια γιατί δεν την καταχωρείς στις συνταγές μας να υπάρχει ?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Μάιος 09, 2008, 13:29:44 μμ »
gogo
Επισκέπτης
THN evala stis sintages
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Μάιος 09, 2008, 13:44:19 μμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Κορίτσια ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και σένα φυσικά Γωγώ για την συνταγή. Και εγώ που έψαχνα κάτι παρόμοιο είχα βρεί με την διαφορά ότι μερικές συνταγές είχαν και σιμιγδάλι και δεν ήξερα τι να κάνω, αφού όμως αυτήν την έχεις δοκιμάσει θα την προσπαθήσω και εγώ. Τώρα που έψαχνα βρήκα στο Real Food  μια συνταγή που λεγόταν churros ή τουλουμπάκια, ισπανικό γλυκό που είχε τα ίδια υλικά σε μικρότερες αναλογίες και 2 αυγά μάλλον αυτή πρέπει να εννοούσες στα σχόλια για τους λουκουμάδες της Αρτεμης έτσι δεν είναι?
Θα τους κάνω το Σαββατοκύριακο και θα σας πω τα αποτελέσματα.Sgr άμα πετύχουν να στείλω μερικά τουλουμπάκια?  Κλείσιμο ματιού
Ευχαριστώ και πάλι  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #10
« στις: Μάιος 09, 2008, 16:03:04 μμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ

Εγω έχω μια παλιά συνταγή του τσελεμεντέ, βέβαια έχω χρόνια να την φτιάξω
αλλα θυμάμαι ότι ήταν πολύ καλή.

quote

1 φλυτζάνι βούτυρο
4 φλυτζάνια αλεύρι
 8 αβγά πολύ φρέσκα σε θερμοκρασία δωματίου
 1/2 κουταλάκι σόδα σκόνη καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι:
4 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό φλούδα λεμονιού
2-3 "καρφιά" γαρύφαλα

Βάζετε το βούτυρο με 2,5 φλυτζάνια νερό σε κατσαρόλα στη φωτιά να πάρουν βράση. Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα
Όταν γίνει ομοιογενές το μίγμα και πάρει χρώμα, αποσύρετε την κατσαρόλα απ` τη φωτιά. Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα να ενσωματωθούν καθώς και τη σόδα. Ανακατεύετε συνεχώς ώσπου να πετύχετε μια ζύμη λεία και σφιχτή.

Βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνετε στην άκρη. Σε βαθιά κατσαρόλα "καίτε" το καλαμποκέλαιο. Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ με χοντρή οδοντωτή άκρη (ώστε να βγαίνουν με τις γνωστές "γραμμές" οι τουλούμπες") και βγάζετε στην κατσαρόλα κομμάτια ζύμης μάκρους 10 εκ. περίπου.

Καθώς βγαίνει η ζύμη απ` το κορνέ, κόβετε μ` ένα μαχαιράκι, ανά 10 πόντους.
(Mε τον ίδιο τρόπο γίνονται και τουλουμπάκια-μπουκίτσες, κόβοντας κομμάτια ζύμης μάκρους 3-4 εκ.) Τηγανίζετε τις τουλούμπες ώστε να ροδοκοκκινίσουν από παντού. Όπως τις βγάζετε απ` την κατσαρόλα, τις ρίχνετε κατευθείαν στο σιρόπι και τις αφήνετε λίγα λεπτά να σιροπιαστούν καλά.

u n q u o t e
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Μάιος 09, 2008, 17:21:33 μμ »
gogo
Επισκέπτης
hhmmm ta churros eine kati paromio xrysa mou mono pou den  exoun siropi ...
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 09, 2008, 17:49:23 μμ από gogo » Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω