GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 12, 2024, 13:29:59 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Παγωτό καραμέλλα
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Παγωτό καραμέλλα  (Αναγνώστηκε 9563 φορές)
« στις: Μάιος 25, 2008, 21:34:22 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Σήμερα έφτιαξα ένα ωραιότατο παγωτό σοκολάτα στο γιό μου και μου ζήτησε το επόμενο να είναι καραμέλλα. Αυτό πάλι πως να το κάνω ? Η καραμέλλα με ζάχαρη και λίγο λεμόνι στο τηγάνι γίνεται σκληρή. Πως θα την ενσωματώσω στο παγωτό ?
Σημείωση : Δεν θέλει τα κρυσταλλάκια μέσα. Τη γεύση θέλει όπως αυτά στη Δωδώνη και δε θέλω να βάλω εσάνς.
Έχει κάποιο μέλος συνταγή για παγωτό καραμέλλα ?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Μάιος 25, 2008, 22:35:36 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Καλησπέρα sgr! Τί κάνεις μετά από τόσον καιρό που έχω χαθεί;;

Για παγωτό καραμέλα κάνω αυτό:
1 μόρφατ
2 ζαχαρούχα γάλατα καραμελωμένα όπως για το μπανόφι.
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1-2 κουτ. ποτό π.χ. ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά αφού είναι και για παιδί)

Χτυπάω καλά τη μόρφατ να αφρατύνει και προσθέτω τα ζαχαρούχα. Αφού ομογενοποιηθούν, χτυπάω την κρέμα να γείνει σαντιγύ και την προσθέτω κι αυτή. Έτοιμο για κατάψυξη.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #2
« στις: Μάιος 25, 2008, 22:46:38 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Αλήθεια που έχεις χαθεί Αρχοντία μου ? Η μικρή είναι καλά ?

Δίκιο έχεις. Να κάνω το ζαχαρούρο μπανόφι. Είσαι αστέρι !!!!!! Το άλλο σ/κ θα το κάνω. Να ρωτήσω. Το χτυπάς μια μορά μόνο έτσι ?

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τη συνταγή.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Μάιος 25, 2008, 23:17:40 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Το ξαναχτυπάω όταν μισοπαγώσει, αλλά και μια φορά που το ξέχασα μια χαρά έγινε, ούτε κρυσταλλάκια,ούτε τίποτα. Απαλό και κρεμώδες σαν παρφαί.

Μια χαρά είμαστε εμείς από υγεία, αλλά από τέλος Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου, κι ενώ ετοιμαζόμασταν για μετακόμιση, είχαμε απανωτές περιπέτειες υγείας στην οικογένεια, με αποκορύφωμα το μεσημέρι του Πάσχα που έπαθε εγκεφαλικό ο πεθερός μου μόλις πρίν καθίσουμε στο τραπέζι. Έχουμε κουραστεί πάρα πολύ, ειδικά ο άντρας μου που τρέχει βέβαια πιο πολύ για τον πατέρα του, αναβλήθηκε και η μετακόμισή μας που την περίμενα πώς και τί, έμεινε το δωμάτιο της μικρής με τη Φραουλίτσα και τα ελαφάκια να περιμένουν.

Το μωρό μεγάλωσε, μιλάει, τραγουδάει, χορεύει, άρχισε και "(σ)χολείο"! Μιά χαρά!
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #4
« στις: Μάιος 25, 2008, 23:44:05 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Το φαντάστηκα ότι θέλει κι άλλο χτύπημα, αλλά αφού μου λες ότι δεν έγινε και τίποτα οκ.

Νόμιζα ότι θα είχατε ήδη μετακομίσει. Κρίμα. Εύχομαι περαστικά και όλα να πάνε καλά. Ξέρω μέσα στο Πάσχα τέτοιες καταστάσεις είναι δύσκολες. Πέρσι Πάσχα έφυγε και ο πατέρας μου αν θυμάσαι και ήταν πολύ βαρύ το φορτίο.

Καταλαβαίνω την ταλαιπωρία σου αλλά και την αγωνία σας. Εύχομαι και πάλι περαστικά και όλα να τελειώσουν σύντομα και να συνεχίσετε τους ρυθμούς σας.

Φιλιά πολλά από καρδιάς.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Μάιος 26, 2008, 12:53:54 μμ »
sgrav Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 171
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
καλημερα sgr εχω μια συνταγη οτυ παρλιαρου που μπορεις να κανεις καραμελα γαλακτος μονη σου και να μη βρασεις ζαχαρουχο αν θελεις να σου τη στειλω Φιλί Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Μάιος 26, 2008, 13:00:06 μμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Κορίτσια, αν υπάρχει χρόνος, γιατί να μην καταχωρηθεί η συνταγή στο αρχείο, για να είναι διαθέσιμη και στο μέλλον; Εγώ, βέβαια, ήδη την τύπωσα, γιατί την έψαχνα καιρό!
Ένα ευχαριστώ και από εμένα στην Αρχοντία για τη συνταγή, αφού... κοντά στο βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα, χιχιχι!!! Κλείσιμο ματιού Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Μάιος 26, 2008, 13:47:06 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Nα sgrav γιατί όχι ? Ευχαριστώ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Μάιος 27, 2008, 13:19:16 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Υλικά:
Για την καραμέλα
100 γρ. ζάχαρη
30 γρ. νερό
30 γρ. γλυκόζη (1 κ.γλ. γεμάτο)
Εκτέλεση:
Σε τηγανάκι  ανακατεύετε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη μόνο μία-δύο φορές. Αφήνετε να βράσει και να πάρει σκούρο, καφέ χρώμα. Την αδειάζετε αμέσως σε μια λεία, μαρμάρινη επιφάνεια ή σε σιλπ πατ ή σε λαδόκολλα σε πολύ λεπτό στρώμα. Αφήνετε να κρυώσει καλά και τη σπάτε σε μικρά κομμάτια.

΄Οταν αυτή την καραμέλα την ανακατέψεις στο παγωτό που σε πρώτη φάση έχει μείνει στο ψυγείο, τότε θα διαλυθεί και δεν θάχει κρυσταλλάκια. Δεν κάνει να την ανακατέψεις από την αρχή γιατί τότε θα σου πάει στον πάτο και θαχει κρυσταλλάκια.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Μάιος 27, 2008, 14:23:24 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ευχαριστώ Νένα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Μάιος 31, 2008, 16:37:23 μμ »
marina20 Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ? ΤΙ ΜΟΡΦΑΤ ΧΡΕΙΑΖΑΤΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ? ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ 2 ζαχαρούχα γάλατα καραμελωμένα όπως για το μπανόφι ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ? ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ 14 ΕΤΩΝ
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Ιούνιος 03, 2008, 21:10:00 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Το μόρφατ είναι φυτική σαντιγύ σε κουτάκι όπως το ζαχαρούχο. Θα το βρεις στο σούπερ μάρκετ. Ρώτησε και θα στο δείξουν.

Θα αγοράσεις 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα πάλι από το σούπερ μάρκετ και θα τα κάνεις έτσι :
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1947&Itemid=49

Ελπίζω να σε βοήθησα.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω