GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 27, 2024, 04:02:29 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Κουβεντούλα
| |-+  Κοινωνικές Σχέσεις και Οικογένεια
| | |-+  Παιδιά
| | | |-+  Ναι ή όχι στην πιπίλα?
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ναι ή όχι στην πιπίλα?  (Αναγνώστηκε 9524 φορές)
« στις: Μάιος 24, 2008, 13:27:21 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Το ερώτημα το έθεσε μια νέα μανούλα, η Μαργαρίτα, και νομίζω ότι αφορά όλες τις νέες μαμάδες-δόξα τω Θεώ- έχουμε αρκετές στο site μας.  Βρήκα λοιπόν το παρακάτω άρθρο και το παραθέτω.

Η πιπίλα αποτελεί το αγαπημένο αξεσουάρ των περισσότερων μωρών, καθώς και των μαμάδων τους, αφού εξασφαλίζει την ησυχία και των δύο. Ναι, αλλά μήπως τελικά δεν τους κάνει και τόσο καλό; Για να πάψει να σας βασανίζει αυτό το ερώτημα, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο.

Πόσες φορές δεν έχετε ορκιστεί ότι δεν θα του ξαναδώσετε ποτέ πιπίλα, αλλά το επόμενο κιόλας λεπτό έχετε αθετήσει το λόγο σας, υποκύπτοντας στο σπαρακτικό κλάμα του μικρού σας μπόμπιρα; Ο μικρός αυτός «εκβιαστής» ξέρει καλά ότι του έχετε μια μικρή αδυναμία και τώρα εσείς αισθάνεστε για μια ακόμη φορά «ένοχη» επειδή δεν φέρατε εις πέρας την αποστολή σας. Τελικά, όμως, είναι τόσο σημαντικό να του «κόψετε» αυτή την τόσο αγαπημένη του συνήθεια; 

Κατά τα λεγόμενα των ψυχολόγων, η πιπίλα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αξεσουάρ για το μωρό: εκτός του ότι είναι το μόνο μέσο που του εξασφαλίζει την σίτιση του, το κάνει και να αισθάνεται πολύ όμορφα. Οταν ένα μωρό πιπιλάει την πιπίλα του, εκκρίνονται στον οργανισμό του ενδορφίνες, ορμόνες που δημιουργούν έντονη ευφορία. Αποτέλεσμα; Το μικρό αυτό πλασματάκι αισθάνεται αμέσως μια αγαλλίαση, μια ηρεμία και ένα αίσθημα καθησυχασμού, που ξεχνάει τον πόνο του, παρηγοριέται και αποκοιμιέται χωρίς δεύτερη σκέψη. Να λοιπόν το πρώτο μεγάλο πλεονέκτημα για τις μαμάδες, που δεν αντέχουν να ακούνε το μωρό τους να κλαίει από το πρωί έως το βράδυ.

Αρκεί βέβαια να μην ξεπερνάτε το μέτρο, γιατί τότε άθελα σας «σαμποτάρετε» την ανεξαρτησία του μωρού σας: ένα μωρό που έχει συνηθίσει να κουβαλάει παντού την πιπίλα του θα δυσκολευτεί να την αποχωριστεί όταν θα χρειαστεί να πάει στον παιδικό σταθμό ή το σχολείο και δεν αποκλείεται να απομονωθεί και να αποστασιοποιηθεί από τα άλλα παιδάκια.

Επίσης, η συνεχής χρήση της πιπίλας δεν το βοηθάει να μάθει να εκφράζεται και να συνομιλεί με τους γύρω του. Πώς θα μπορούσε το αγγελούδι σας να σας μιλήσει έχοντας ένα κομμάτι πλαστικό μέσα στο στόμα; Πέρα όμως από την ομιλία, μια πιπίλα που έχει γίνει συνήθεια στο παιδί (και τη μαμά) κόβει κάθε δίαυλο επικοινωνίας - όχι μόνο λεκτικής - με το περιβάλλον του, αφού με το πρώτο κλάμα - που είναι σαφής ένδειξη ότι κάτι θέλει - η μαμά χώνει στο στόμα του την πιπίλα για να το ηρεμήσει (και να ηρεμήσει και η ίδια). Αποτέλεσμα; Το παιδί δεν έχει τη δυνατότητα να μας δείξει τι είναι αυτό που το ενοχλεί και σταδιακά απομονώνεται. Ναι λοιπόν στην πιπίλα, αλλά, αφού πρώτα έχετε δοκιμάσει τις αγκαλιές, τα γλυκόλογα, το νανούρισμα, τα παραμύθια και έχουν αποτύχει.


«Πώς να του την κόψω»;

Για να γίνει ο αποχωρισμός με την πιπίλα όσο πιο ανώδυνος γίνεται, θα πρέπει να περιμένετε να περάσουν τα πρώτα του γενέθλια, αφού από τότε και μετά καθίσταται λιγότερο σημαντική η ανάγκη του για βύζαγμα. Γενικά, σε αυτή την ηλικία ένα μωρό αρχίζει και ανακαλύπτει και άλλους τρόπους που το βοηθάνε να χαλαρώσει, να ηρεμήσει και να νιώσει ασφάλεια, όπως π.χ. παίρνοντας αγκαλιά το αρκουδάκι του ή το μαξιλάρι του. Για να πετύχετε πιο εύκολο το στόχο σας, θα πρέπει το εγχείρημα σας να πραγματοποιηθεί μια περίοδο που στο σπίτι θα επικρατούν συνθήκες ηρεμίας (δηλαδή δεν θα μετακομίζετε σε άλλο σπίτι ή δεν θα έχετε μόλις γυρίσει από το μαιευτήριο αγκαλιά με το δεύτερο μωράκι σας).

Ξεκινήστε καθιερώνοντας κάποιες ώρες της ημέρας, κατά τις οποίες θα βγαίνετε βόλτα με το παιδάκι σας χωρίς να έχετε πάρει μαζί την πιπίλα του. Με αυτό τον τρόπο σταδιακά θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να τη χρησιμοποιεί όταν βρίσκεται στο δρόμο, στα μαγαζιά, στο πάρκο ή σε φιλικά σπίτια, παρά μόνο στο δωμάτιό του. Επιβραβεύετε το κάθε φορά που τα καταφέρνει μακριά από την πιπίλα του. Εννοείται, βέβαια, ότι το βράδυ δεν πρόκειται να του στερήσετε τη χαρά να αποκοιμιέται μαζί της, γιατί τότε είστε άξια της τύχης σας!


Πιπίλα ή δάχτυλο;

Μερικά μωράκια ανακαλύπτουν την απόλαυση να πιπιλούν το δάχτυλό τους, κατά προτίμηση τον αντίχειρα, ήδη από την κοιλιά της μαμάς τους. θα θυμάστε βέβαια εκείνο τον υπέρηχο που κάνατε όταν είσαστε έγκυος και βλέπατε το μωράκι σας να έχει το δάχτυλό του στο στόμα. Αυτή η συνήθεια πολλές φορές παραμένει η αγαπημένη του ακόμη και μόλις έρθει στον κόσμο, οπότε εσείς βλέπετε το πλασματάκι σας να λάμπει από ευτυχία όταν πιπιλάει το δάχτυλό του. Ακόμη και σήμερα πολλές μαμάδες θεωρούν ότι το πιπίλισμα του δαχτύλου είναι δείγμα ψυχολογικής διαταραχής και προσπαθούν να αποτρέψουν το μωρό τους από αυτή την «κακή» συνήθεια. Λάθος. Οι παιδίατροι δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη.

Το πιπίλισμα του δαχτύλου είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο για ένα μωράκι, γιατί κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του διάγει το «στοματικό στάδιο». Το στόμα είναι για το μωρό η μεγαλύτερη πηγή απόλαυσης, ένα πολύτιμο εργαλείο, όχι μόνο για να φάει αλλά και για να γνωρίσει -μέσα από αυτό - τον κόσμο γύρω του. Οσο για τα χεράκια του; Είναι το καλύτερό του παιχνίδι. Πιπιλώντας το δάχτυλό του, λοιπόν, διασκεδάζει και ηρεμεί. Ωστόσο, όσο μεγαλώνει, περνά στο επόμενο εξελικτικό στάδιο και συνήθως σταματά από μόνο του να βάζει το δάχτυλό στο στόμα. Η πλειονότητα των παιδιών εγκαταλείπει τη συνήθεια πριν από την ηλικία των πέντε χρόνων, προτού, δηλαδή, προλάβει η συνήθεια αυτή να βλάψει τα μόνιμα δοντάκια του.

Τα υπέρ

Η πιπίλα «κόβεται» πιο εύκολα από το πιπίλισμα του δαχτύλου. Οταν το μωράκι σας μεγαλώσει, μπορείτε να πετάξετε την πιπίλα. Υστερα από τα πρώτα γοερά κλάματα και τις αναπόφευκτες ανησυχίες που θα διαρκέσουν λίγες ημέρες, το μωρό (που έχει αδύναμη μνήμη) θα το ξεχάσει. Αντίθετα, το δαχτυλάκι του είναι πάντοτε διαθέσιμο, έτοιμο να «φωλιάσει» μέσα στο στόμα. Εξάλλου, όταν όλοι οι άλλοι τρόποι αποτυγχάνουν, η πιπίλα αποτελείτο τελευταίο και πιο αποτελεσματικό «όπλο» σας για να ηρεμήσει. Αντί να κλαίει, διοχετεύει όλη του την ενέργεια στην πιπίλα, ηρεμεί και κοιμάται γλυκά. Οι οδοντίατροι συμφωνούν ότι η πιπίλα βλάπτει τα δοντάκια του μωρού λιγότερο από το δάχτυλο. Τα μωράκια που πιπιλούν το δάχτυλο τους πιέζουν τα δόντια τους προς τα έξω και κινδυνεύουν να παρουσιάσουν προγναθισμό.

Τα κατά

Το μωρό, που έχει μάθει να ηρεμεί μόνο με την πιπίλα και του είναι απαραίτητη για να είναι ευτυχισμένο, αρχίζει σταδιακά να εξαρτάται από αυτήν. Μεγαλώνοντας, λοιπόν, δεν θα ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τον κόσμο, να γνωρίσει τους ανθρώπους, να διασκεδάσει με τα παιχνίδια του και υπάρχει ο κίνδυνος να απομονωθεί. Αλλά αυτό συμβαίνει όταν γίνεται κατάχρηση. Κάθε φορά, δηλαδή, που το μωράκι κλαίει, είναι νευρικό ή ανήσυχο, προτού βιαστείτε να του δώσετε την πιπίλα του για να ηρεμήσει, αναζητήστε τα αίτια του κλάματος και αναρωτηθείτε μήπως θέλει τη μανούλα του και όχι το «υποκατάστατο» της. Αν το μωρό σας συνηθίσει να κοιμάται με την πιπίλα, θα σας ξυπνάει τη νύχτα κάθε φορά που τη χάνει. Ωστόσο, μην κάνετε το λάθος και την κρεμάσετε από κάποια κορδέλα τυλιγμένη στο λαιμό του μωρού σας, με τη σκέψη ότι έτσι δεν θα τη χάνει, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πνιγεί.


Πριν αγοράσετε την πρώτη του πιπίλα λάβετε υπόψη σας τα εξής:

- Αγοράζετε πάντα πιπίλα με διάμετρο πάνω από 3 εκατοστά. Μικρότερες πιπίλες μπορούν να μπουν στο στόμα του μωρού και να το πνίξουν.
- Αγοράζετε πιπίλα που έχει δίσκο εφοδιασμένο με τρύπες ώστε να εξασφαλίζεται ο σωστός αερισμός της περιοχής γύρω από το στόμα και να αποφεύγεται η ασφυξία, αν κατά κακή τύχη μπει όλη η πιπίλα στο στόμα του μωρού.
- Αγοράζετε πάντα πιπίλα η οποία στη μία άκρη έχει κρίκο που το χρησιμοποιείτε κάθε φορά που θελήσετε να τη βγάλετε από το στόμα του μωρού ή σε περίπτωση που σφηνωθεί στο στόμα του.
- Διαλέξτε πιπίλα από αγνό καουτσούκ και όχι από σιλικονούχο ελαστικό, επειδή οι τελευταίες μπορεί να σπάσουν ξαφνικά στο στόμα του μωρού και να το πνίξουν.
- Ελέγχετε τακτικά την πιπίλα για τρύπες και σχισίματα. Μια σπασμένη πιπίλα μπορεί να σπάσει μέσα στο στόμα του μωρού σας και να προκαλέσει ασφυξία.
- Μη στερεώνετε την πιπίλα στο καροτσάκι ή στα ρούχα του μωρού με κορδόνι ή κορδέλα, γιατί μπορεί να πνιγεί.
- Μη χρησιμοποιείτε σιρόπι για να πείσετε το μωρό σας να θηλάσει την πιπίλα. Το σιρόπι υποβοηθά την τερηδόνα.
- Μη βάζετε στο στόμα σας την πιπίλα πριν τη δώσετε στο μωρό σας ή αν το μωρό σας τη ρίξει κάτω, γιατί μπορεί να του μεταδώσετε τα δικά σας μικρόβια.


Πηγή:  www.noikokyra.gr
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Μάιος 24, 2008, 22:12:49 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Εγώ του την έκοψα όταν ήταν περίπου ενάμιση έτους. Του είπα ότι την πήρε ο..... λαγός ! (τι στο καλό θα θύμωνε στο λαγό ?) χεχεχεχεεχεχεε και έπιασε!!
Σε 2 μερούλες η πιπίλα ήταν παρελθόν κορίτσια.

Όσο για το μπιμπερό ? χαχχα το πήρε ο "μπιμπεράς'. Τον είχα φυσικά προετοιμάσει ότι σε λίγες μέρες  θα περάσει ο μπιμπεράς να πάρει το μπιμπερό να το δώσει σε άλλο παιδάκι. Χαχαχα και αυτό έπιασε.

Είναι φατσουλάκια πάντως. Μεταξύ μας εγώ υπέφερα πιο πολύ από αυτόν που τα αποχωριζόταν.

 Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Μάιος 24, 2008, 22:34:02 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Τι γλυκά που είναι ώρες ώρεες...  Μεγάλο χαμόγελο Άκου ο... μπιμπεράς!!  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Μα, πόσο ευφάνταστη πρέπει να είναι πια αυτή η μάνα!... Απορία
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #3
« στις: Μάιος 25, 2008, 09:36:57 πμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ας ειναι καλά η sgr που μου έδωσε την ιδέα και μπόρεσα να του την κόψω ανώδυνα. Εμείς την δώσαμε στη γατούλα γιατι δεν είχε πιπίλα κι έκλαιγε  Σαρκασμός. Μονο μπάβο που δεν μου είπε   Ανεση. Να ρωτήσω και κάτι άλλο εγώ μια και έφερε τη κουβέντα, ο μπιμπεράς πότε περνάει ? Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #4
« στις: Μάιος 25, 2008, 12:05:48 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
καταρχην ρενακι μου ευχαριστω που εσπευσες να απαντησεις στην ερωτηση μου με ενα τοσο χρησιμο αρθρο.
να σα πω λοιπον τι επαθα... μου δημιουργηθηκε η εντυπωση οτι η πιπιλα εφερνε εκνευρισμο στο μωρο μου ετσι ρωτησα την παιδιατρο και μου ειπε οτι ειναι πολυ πιθανο καθως ειναι πολυ μικρουλης και ανακλυψε κατι καινουργιο και θελει να το εξασκει συνεχεια αντι να κοιμαται να ψαχνει το νεο του παιχνιδι.επισης μου ειπε οτι μεταξυ δαχτυλου και πιπιλας ειναι καλυτερη η πιπιλα σαφως φτανει να μπορεσουμε μεχρι 2 ετων να γινουμε 'αυστηροι' και να του την κοψουμε.
sgr πολυ χρησιμο το κολπακι το σημειωνω....
vago μολις μαθεις το ωραριο του 'μπιμπερα' γραψτο καπου σε παρακαλω θα το χρειαστω σε καναδυο χρονια  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
 
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #5
« στις: Μάιος 25, 2008, 21:18:55 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Δυστυχώς δεν θυμάμαι πότε του έκοψα το μπιμπερό (θερίζει το Αλτσχάιμερ χιιχι). Πάντως δεν βιάστηκα και τον πέρασα κατευθείαν στο γυάλινο ποτήρι με ένα χοντρό καλαμάκι με μια τρύπα νααααααα για να κατεβαίνει πιό γρήγορα το γάλα.  Κλείσιμο ματιού
Ακόμα με το νεροσωλήνα το πίνει πάντως.  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Μάιος 25, 2008, 22:54:43 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Μαργαρίτα μου και ο δικός μου παιδίατρος ήταν περισσότερο υπέρ της πιπίλας από το δάχτυλο. Εγώ πάντως που έζησα και τις δύο περιπτώσεις σου λέω ότι η πιπίλα κόβεται εύκολα. Το δάχτυλο, πάλι, πολύ δύσκολα.
Η κόρη μου με την πιπίλα εκνευρίστηκε μια μέρα (1,5 χρονών) και την πέταξε. Της είπα και γω ότι πέρασε ο μανάβης και την πήρε. Περάσαμε 2-3 μέρες μια γκρίνια αλλά τελείωσε.
Ο γιος μου που έβαζε δάχτυλο, άργησε να το κόψει (5 χρονών). Είχα δοκιμάσει διάφορες πατέντες (κάλτα, χανζαπλαστ, πιπέρι) αλλά δεν το έκοβε. Το έβαζε ασυναίσθητα στον ύπνο του.
Τελικά το έκοψε χωρίς πιέσεις στα 5 του χρόνια. Έχω ακούσει όμως περιπτώσεις παιδιών να βάζουν δάχτυλο στα 12 και στα 13 τους.
Γι αυτό προσπάθησε όσο μπορείς να μάθει την πιπίλα.
Όσο για το μπιμπερό νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν ο γιος σου είναι φαγανό παιδάκι (που έτσι δείχνει) θα το σταματήσει γρήγορα γιατί δεν θα του αρκεί το υγρό και το πολτοποιημένο. Θα θελήσει γρήγορα να βάλει και πιρούνι. Ο γιος μου το έκανε πολύ γρήγορα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Μάιος 26, 2008, 08:27:30 πμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Κάποιος μου είπε όταν περάσει ο "μπιμπεράς", αναγκαστικά θα μειωθεί και η ποσότητα γάλακτος που θα πίνει το παιδί. Αυτό γιατί το μπιμπερό τους αρέσει πολύ περισσότερο και πολλές φορές πίνουν γάλα και για χουζόύρι. Ισχύει??
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #8
« στις: Μάιος 26, 2008, 09:29:22 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Σε μένα Βάγγο έγινε. Δεν νομίζω όμως ότι έχει να κάνει με το ότι το απολαμβάνουν καλύτερα με το μπιμπερό.
Είναι φυσιολογικό μεγαλώνοντας να μειώνει την ποσότητα που πίνει, μην ξεχνάς ότι αρχίζει και τρώει και περισσότερο φαγητό. Πάντως απ' ότι διαπίστωσα πίνει όλο και λιγότερο γάλα. Κάθε πέρσι και καλύτερα που λένε.

Νομίζω πάντως ότι έχει να κάνει με το παιδί. Υπάρχουν παιδιά που πίνουν το γάλα μαζί με το φαγητό σαν νερό.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Μάιος 26, 2008, 11:06:00 πμ »
smp Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 453
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Στο θέμα πιπίλα δεν είχα πρόβλημα γιατί το ένα παιδί δεν την έπιασε καθόλου,(αν και με πιέζανε να του την μάθω),και τα αλλα δυο την έπιαναν μόνο στον ύπνο.Την σταματήσαμε περίπου 1,5 χρονών αφού εκοψα λίγο την άκρη με ψαλίδι και είπα ότι τη έφαγε το σκυλάκι της γειτόνισσας,.
Το μπιμπέρο το ένα παιδί το σταμάτησε περίπου  6 -7 χρονών αν θυμάμαι καλά , δεν τον πίεσα καθόλου για να μην σταματήσει να πίνει γάλα.
Γάλα τους έδινα υποχρεωτικά 5 ποτηρια την ημέρα ,ακόμα και όταν ξεκινησαν  να τρώνε και αλλες τροφές.
 
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 26, 2008, 11:11:05 πμ από smp » Καταγράφηκε
Να ζεις καλά - Να γελάς συχνά - Να αγαπάς πολύ!!!
 
Απάντηση #10
« στις: Μάιος 26, 2008, 11:48:23 πμ »
xrysa Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Koρίτσια πιάσατε ένα θέμα που με "πονάει" , η μικρή μου είναι 2,5 τώρα και προσπαθώ να της κόψω την πιπίλα εδώ και λίγο καιρό, το κακό είναι ότι μόλις της την πάρεις δεν βάζει απλώς ένα δάχτυλο αλλά χούφτα ολόκληρη με αποτέλεσμα να αναγουλιάζει πολλές φορές και να κάνει εμετό.Οπότε δεν ξέρω τι να κάνω. Ο γιός μου την είχε κόψει εύκολα σχετικά την είχαμε πετάξει στην θάλασσα για να την πάρουν τα δελφινάκια όταν πηγαίναμε διακοπές. Το μπιμπερό το έκοψε μόνος του, του είχα αγοράσει ποτηράκια με σχέδια και ότι άλλο μπορούσα να φανταστώ και δεν τα ήθελε ώσπου μια μέρα γύρω στα 4 πρέπει να ήταν, μου είπε είμαι μεγάλος και θα πίνω σε ποτήρι αυτό ήταν. Με  την μικρή δεν πρόλαβα να σκεφτώ πως θα της κόψω το μπιμπερό εδώ και ένα μήνα έκοψε το γάλα. Εχω δοκιμάσει ότι γάλα κυκλοφορεί στην αγορά έχουμε πάρει ποτηράκια barbie μπας και την ξεγελάσουμε τίποτε και μόνο που το βλέπει κλαίει πολλές φορές ούτε καν το δοκιμάζει και δεν ξέρω τι να κάνω. Ο μεγάλος ακόμα και τώρα πίνει 2-3 ποτήρια καθημερινά. Θεωρώ το γάλα πολύ σημαντικό και στεναχωριέμαι.
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
 
Απάντηση #11
« στις: Μάιος 26, 2008, 12:43:17 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
πω πω χρυσα μου ολα μαζι σου επεσαν.
για να δουμε τι θα σου πουν οι  εμπειρες μαμαδες.
οπως και να εχει υπομονη!!
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #12
« στις: Μάιος 26, 2008, 13:21:32 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Με πίεσαν εκείνα τα χρόνια να του δώσω πιπίπλα για να μη συνηθίσει δάχτυλο. Πιστεύω κι εγώ ότι η πιπίλα κόβεται ευκολότερα. Πάντως ίσως να μη γίνεται χωρίς πιπίλα γιατί από ειδικά βιβλία που έχω χαζέψει, διαπιστώνω ότι το μωρό στην κοιλιά της μανούλας του βάζει πιπίλα το δάχτυλο. Είχα 3-4 πιπίπλες και όλες χρησιμοποιημένες για να μην περάσουμε καμιά κρίση στέρησης νυχτερινή. Τις είχα δέσει στο κρεβάτι του μωρού για να είμαι βέβαιη 1) ότι δεν θα την ψάχνω μ ένα μάτι μες τη νύχτα αν τούχει φύγει και 2) για να είμαι σίγουρη ότι δεν θα του κάνει κάπου ζημιά. ΄Αφησα κυρίως μία να λιανίζει για να χαλάσει περίπου όταν ήταν 15 μηνών κι όταν ξεφτυλίστηκε εντελώς, πήγε και την πέταξε στα σκουπίδια. Τη νύχτα τη γύρεψε, δεν έδωσα απ τις άλλες, του θύμησα ότι την πέταξε ο ίδιος στα σκουπίδια και τελειώσαμε. Αλλά, τι να πω, κάθε παιδί σε καθοδηγεί με το χαρακτήρα του σε συμπεριφορές. Γενικώς δεν είχα προβλήματα οπότε ούτε και η πιπίλα έγινε. Κουράγιο και υπομονή νεαρές μαμάδες. Κι όσο μπορείτε να μιλάτε στο μωρό με θεατρικό ύφος και χαμηλό τόνο για να μαθει να σας παρακολουθεί και ακούει. ΄Ετσι αργότερα θα συνεννοείστε περισσότερο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Μάιος 26, 2008, 13:25:28 μμ »
IRINI
Επισκέπτης
Τελικά βλέπω κορίτσια απο φαντασία σκίζουμε.  Μεγάλο χαμόγελο
Εμάς πάντως την πιπίλα την πήρε ο σκουπιδιάρης. Χαχαχαχα...
Εμένα μπορώ να πω ότι την έβαζε αρκετά μες την μέρα. Οταν πια την έκοψε ήταν 3 ετών, όπου την είχαμε προετοιμάσει αρκετές μέρες πριν, ότι όταν θα φτάσουν τα γενεθλιά της μετά θα πετάξουμε και την πιπίλα.
Ευτυχώς δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, ένα σαββατοκύριακο κράτησε η γκρινίτσα (κι αυτό όχι κάτι υπερβολικό) και μετά τέλος.
Βέβαια για κάποιες μέρες μετά που έβλεπε στο δρόμο σκουπιδιάρικο όλο μου έλεγε: "Αααα μαμά σκουπιδιάρικο, λες να έχουν και την πιπίλα μου?" Αλλά μετά και αυτό ξεχάστηκε.
Πάντως πιστεύω ότι πολύ ρόλο παίζει και η προετοιμασία. Να το ξέρουν λίγο διάστημα πριν ότι την τάδε μέρα θα σταματήσουν την πιπίλα.

Αυτόν τον καημό πάντως με το γάλα το έχω κι εγώ... Οσο πάει και μειώνεται. Ελπίζω μόνο να είναι μια περιόδος και μετά να επανέλθει. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι οτι τη δικιά μου την πιάνει προς το καλοκαίρι και το μειώνει.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω