GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 28, 2024, 01:22:13 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Κάπαρη
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κάπαρη  (Αναγνώστηκε 42164 φορές)
« στις: Μάιος 30, 2008, 01:15:01 πμ »
anneceleste Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Έχω μαζέψει κάπαρη και την έχω στο νερό δύο μέρες να ξεπικρίσει. Μήπως ξέρει κανείς να μου πει πως θα την συντηρήσω; 
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Μάιος 30, 2008, 08:32:16 πμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Θα φτιάξεις μια άλμη με νερό και αλάτι. Για τη δοσολογία θα ρίξεις μέσα ένα αβγο (μην το σπάσεις  Σαρκασμός) και αν το αβγο επιπλέει και φαίνεται λίγο απο πάνω τότε είναι ΟΚ. Μπορείς να διατηρήσεις την κάπαρη σε βάζο με αυτή την άλμη αρκεί να είναι πάντα καλυμένη.
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #2
« στις: Μάιος 30, 2008, 15:03:09 μμ »
anneceleste Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Ευχαριστώ πολύ. Επειδή άκουσα διαφορες εκδοχές όπως ότι την απλώνεις στον ήλιο ραντισμένη με ξύδι, ή οτι τη συντηρείς στο λάδι όμως η αλμη μου φαίνεται η πιο κατάλληλη. Άλλωστε έτσι την αγοράζουμε  έτοιμη από τις Κυκλάδες.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Μάιος 30, 2008, 22:57:33 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Να ρωτήσω κάτι κι εγώ μια και έχει να κάνει με την κάπαρη.

Είχα αγοράσει κάποτε από ένα κατάστημα με βιολογικά ένα βάζο με φύλλα κάπαρης. Μου αρέσουν πολύ αλλά τι τα κάνει κανείς αυτά ?
Τα βράζω ? πρέπει να τα διατηρήσω σε λάδι ? τρώγονται έτσι ωμά στη σαλάτα ? ρωτάω γιατί ήταν λίγο σκληρούτσικα.



Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Μάιος 30, 2008, 23:03:18 μμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Μέσα σε άλμη τα διατηρείς κι αυτά και τα βάζεις στις σαλάτες σου. Εγώ πάντως προτιμώ τα καπαρόφυλλα από τους σπόρους . Τα φρέσκα που μου στέλνουν από το νησί δεν είναι καθόλου σκληρά ίσως τα μαλακώνει και η άλμη ομως.
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #5
« στις: Μάιος 30, 2008, 23:05:00 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ωμά δηλαδή ε ? οκ tnks
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Μάιος 30, 2008, 23:06:52 μμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Θα σου φέρω εγώ καπαρόφυλλα από τη Σύμη μαζεμένα από τα χεράκια της θείας να γλυφεις τα δάχτυλά σου!
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #7
« στις: Μάιος 30, 2008, 23:31:35 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
απλά τα περιμένω καλή μου. τι να φτιάχνω τώρα εγώ ειμαι και άσχετη.. αντε φερε
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Μάιος 31, 2008, 15:31:06 μμ »
YANNA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
Να συμπληρώσω και εγώ, ότι όταν βάζουμε την κάπαρη στο νερό για να ξεπικρίσει , θέλει πολύ συχνό άλλαγμα νερού (ακόμη και δύο φορές την μέρα) γιατί μυρίζει άσχημα και σαπίζει πολύ εύκολα. Συνήθως χρειάζεται  4-5 μέρες και διατηρείται με δύο τρόπους. Ή την αλατίζουμε καλά με χοντρό αλάτι και τη διατηρούμε σε βάζο (οπότε όταν την χρησιμοποιήσουμε την ξαλμυρίζουμε πολύ καλά) ή την διατηρούμε σε βάζο με άλμη όπως είπατε ,αλλά μισή μισή με ξύδι. Σε μερικά μέρη με αυτό τον τρόπο φτιάχνουν και τα τρυφερά βλαστάρια της κάπαρης και τα βάζουν στην ντοματοσαλάτα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Μάιος 31, 2008, 17:05:51 μμ »
THEOHARIS Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
τ Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.392
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Βρήκα κάτι στο gourmet για την κάπαρη τουρσί

Πριν ξεκινήσετε τη σχετική διαδικασία, θα πρέπει να έχετε μουλιάσει και ξεπλύνει την κάππαρη. Τις αφήνετε αποβραδίς σε μια μεγάλη γαβάθα με κρύο νερό και την επόμενη ημέρα τις σουρώνετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζετε 1 λίτρι κόκκινο ξίδι, 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και μισό κουταλάκι του γλυκού φρέσκους κόκκους μαύρου πιπεριού. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 3 λεπτά. Το κατεβάζετε έπειτα από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε την κάππαρη, που έχετε προηγουμένως στραγγίξει, σε ένα πήλινο βάζο και χύνετε μέσα και το βρασμένο ξίδι. Το σφραγίζετε και το αφήνετε για τουλάχιστον 3 μήνες πριν χρησιμοποιήσετε την κάππαρη

Πώς να φτιάξετε κάπαρη (τουρσί)
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 31, 2008, 21:01:59 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
ΜΟΥ ΛΕΊΠΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ
 
Απάντηση #10
« στις: Ιούνιος 02, 2008, 00:09:08 πμ »
anneceleste Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Κάποιοι μαζεύουν και ότι απομένει από το λουλούδι της κάπαρης, που μοιάζει με αγγουράκι αλλά νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερο ξεπίκρισμα. Εμένα πάντως η πρώτη εσοδεία μου χάλασε στο νερό (ίσως δεν το άλλαζα αρκετά συχνά). Ετοιμάζω την δεύτερη.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Αύγουστος 04, 2008, 11:20:35 πμ »
Elita Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Αύγ, 2008

Προφίλ
Γεια σας. Έχω μαζέψει φύλλα κάπαρης και θα ήθελα να τα αξιοποιήσω. Κάποιες οδηγίες για τουρσί? Ευχαριστώ!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Αύγουστος 05, 2008, 09:40:12 πμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
@Elita : Είδες φαντάζομαι όλες τις παραπάνω απαντήσεις.
@Χάρη: Πολύ καλη συνταγή. Πιο μπελαλίδικη αλλά σωστή.
@Sgr: Καλά κάνεις και περιμένεις τη Vago.
@Vago: Κι εμείς τι κάνουμε εδώ? εμείς δεν βάζουμε στη σαλάτα μας? Δεν τρώμε τρυφερά φυλλαράκια? Μια με τη ριγανη που δε μίλησα, μια με την κάπαρη.Ε τώρα βγάζω γλώσσα!Μμμάκια
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Μάιος 23, 2011, 17:01:51 μμ »
idor Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Μάι, 2011

Προφίλ
Θα σου φέρω εγώ καπαρόφυλλα από τη Σύμη μαζεμένα από τα χεράκια της θείας να γλυφεις τα δάχτυλά σου!
Vago,  μιας και είναι δοκιμασμένα, μήπως μπορείς να μου πείς πώς τα φτιάχνει η θεία σου;
Αγόρασα τα καπαρόφυλλα και η κυρία που μου τα πούλησε μου είπε να τα αφήσω 2εβδομάδες μέσα σε νερό, στον ήλιο,
χωρίς να κουνήσω καθόλου το νερό και μετά τις 2βδομάδες, αφού τα ξεβγάλω να τα βάλω σε άλμη με ξύδι για να τα συντηρήσω.

Μου φαίνετε όμως περίεργο και υπερβολικό το 2 εβδομάδες. Δεν θα μουχλιάσουν στο ίδιο νερό τόσες μέρες;
Ψάχνοντας στο internet διάβασα για αλλαγή νερού 2φορές την μέρα... Πώς να τα κάνω;  Αναποφασιστικότητα
Παρεμπιπτόντως, πανάκριβα τα καπαρόφυλλα! 3ευρώ ένα ματσάκι, πιο μικρό από το ματσάκι του μαϊντανού, στη λαϊκή.
Δεν λέει να τα μουχλιάσω!  Δεν είμαστε για τέτοια...  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω