GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 26, 2024, 21:24:13 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Γλυκά
| | | |-+  Μηλόπιτα ρολό
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μηλόπιτα ρολό  (Αναγνώστηκε 2690 φορές)
« στις: Ιούνιος 04, 2008, 11:54:42 πμ »
akkat Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 9
Μέλος από: Ιούν, 2008

Προφίλ
ΥΛΙΚΑ
6 Μηλα
6 Φλυτζανακια του καφε μικρα φαριναπ κοκκινη
1 Βιταμ
4 Αυγα
6 Φλυτζανακια του καφε μικρα ζαχαρη
Κανελα οση σηκωνει ο οργανισμος σας
Λιγο γαλα
2 βανιλιες
Λιγη αχνη ζαχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε το μισο βιταμ με τα 3 φλιτζανια ζαχαρη βαζουμε και τα αυγα,προσθετουμε τις βανιλιες.Χτυπωντας συνεχεια προσθετουμε και το αλευρι.Αν το μειγμα ειναι σφιχτο,τοτε προσθετουμε γαλα μεχρι το μειγμα να γινει ενας αραιος χυλος.
Παιρνουμε το ρηχο ταψι που εχει ο φουρνος μας.
Τριβουμε εκει μεσα τα μηλα στον χοντρο τριφτη.
Λιωνουμε το υπολοιπο βιταμ και περιχυνουμε τα μηλα.
Πασπαλιζουμε με τα υπόλοιπα 3 φλυτζανακια ζαχαρης και βαζουμε και οση κανελα θελουμε.
Ανακατευουμε τα υλικα και τα στρωνουμε στο ταψι σε ενα λεπτο στρωμα.
Απο πανω απλωνουμε το χυλο.
Ψηνουμε στους 180-190 βαθμους μεχρι να παρει χρωμα και να ψηθει ο χυλος.
Αφου ψηθει βγαζουμε το ταψι απο τον φουρνο και το αναποδογυριζουμε σε πετσετα οσο ειναι ακομα ζεστο ετσι ωστε να παει απο κατω η ζυμη και απο πανω το ψημενο μηλο.
Με την βοηθεια της πετσετας στριβουμε σε ρολο για να γινει η μηλοπιτα μας σαν κορμος! 
Πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη και κανελα.
Σημασια εχει να κανουμε αυτην διαδικασια κατευθειαν μολις βγαλουμε το ταψι απο του φουρνο γιατι αλλιως θα "σπάσει" η ζυμη.

Περιμενω τις εντυπωσεις σας !  Χαμόγελο
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 04, 2008, 12:28:10 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω