GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 27, 2024, 14:22:31 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Έχω κόσμο το βράδυ!
| | |-+  Το κρασάκι μας με τι θα το συνοδεύσουμε;
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Το κρασάκι μας με τι θα το συνοδεύσουμε;  (Αναγνώστηκε 10796 φορές)
« στις: Σεπτέμβριος 19, 2007, 14:35:20 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
 Μεγάλο χαμόγελο Βάλτε κανένα χεράκι και γράψτε, φίλες και φίλοι, καμιά πρόταση για μεζέ, που θα συνοδεύει το κρασάκι μας.  Το φθινόπωρο είναι κοντά και ο χειμώνας μακρύς. Οι συγκεντρώσεις αρκετές, όλο με τα ίδια και τα ίδια θα τραπεζώνουμε τους φίλους μας; Να ακούσω προτάσεις pls.  Ανεση Μεγάλο χαμόγελο και θα ψάξω και εγώ τα κιτάπια μου και βλέπουμε.

<a href="https://www.youtube.com/v/D1Aj2yODys0" target="_blank">https://www.youtube.com/v/D1Aj2yODys0</a>
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 30, 2007, 12:40:26 μμ από Lia_P » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Σεπτέμβριος 19, 2007, 15:28:40 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Για  μία βραδυά με κρασί με φίλους έχω κάνει διάφορα,άπο απλά πραγματα μέχρι πολύ σύνθετα με πιατέλες με αντιπαστι με διαφορετικό κρασί σε κάθε πιάτο κλπ.
Ένα μενού πρόχειρο που μου ήρθε είναι το εξής:
-Σαλάτα πολίτικη
-σαλάτα πιπεριες φλωρίνης ψητές με σκόρδο και λαδόξυδο( τις ψήνω αυτήν την εποχή κα τις φυλάω σε σακουλάκια στην κατάψυξη και έτσι έχω όλο το χρόνο)
-τυροκαφτερή με γιαούρτι
-κεφτεδάκια με πικάντική σάλτσα κα λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι απο πάνω
-τηγανιά, με κοτόπουλο ή χοιρινό ή μπεκρή μεζέ
-λουκανικο ψητό με πράσο
-μπακαλιάρος παστος κομμένος με σε στικς και τηγανισμένος με σκορδαλια ή κροκέτες (εγώ κανω την κλασική με το ψωμί και την σερβίρω μέσα σε παντζαράκαι)
-πιπεριές τηγανιτές σκεπασμένες με μιά σάλτσα ντομάτας που τη φτιάχνω με φρέσκια ντομάτα, λίγο απο το λάδι που τηγανίστηκαν οι πιπεριες αλάτι πιπέρι κάι λίγη ζάχαρη, αφήνω να εξατμιστουν όλα τα υγρά της και να πήξει και τη ρίχνω πάνω απο τις πιπεριες.
-μικρά παστουρμαδοπιτάκια, όπως η πίτα Καισαρειας αλλά  σε ατομικά μπουρεκάκια, τα έχω κάνει έτσι και είναι πολύ βολικα
-πατάτες φούρνου με κύμινο και πορτοκάλι ή πατάτούλες ψητες με συνοδεία σος γιαουρτιού
-Μικρα λεχματζούν , εγώ τα κάνω σε πίτες για σουβλάκι ή αραβικές ατομικές.
-γεμιστά κρεμμύδια με κιμά ή λαχανικά
-Μαρουλοντολμαδάκια με λαχανικα, γίνονται όπως οι λαχανοντολμάδες αλλά στη γέμιση βάζω λαχανικά διάφορα ψιλοκομμένα, κρεμμυδάκι, μανιταράκι, κολοκύθι, μελιτζάνα, καρότο τριμμένο και φυσικά ρύζι .Αν θες τους κάνεις και αυγολέμονο εμένα μου αρέσουν σκέτοι όλοι οι ντολμάδες και τους σερβίρω με γιαούρτι
-χαλούμι ψητό με δυόσμο, παίρνω χαλούμι το ψήνω  στο μαντέμι απο τη μια πλευρά ,κολάω 1-2 φυλλαράκια δυόσμο στην άψητη τα γυρίζω προσεκτικά να μην φύγει ο δυόσμος και συνεχίζω το ψήσιμο.Μόλις ψηθούν σερβίρω με μια φέτα ντομάτας απο πάνω.
-μπουκίτσες κοτόπουλο κρασάτες.Γίνονται όπως ο κόκκορας ο κρασάτος άλλα δεν χρειαζεται μαρινάρισμα απο την προηγούμενη.
-Ψητά μήλα για το τέλος.

Αν θες κάτι σε πιο σοφιστικέ μενού, πες μου να  γράψω.
 
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Σεπτέμβριος 21, 2007, 16:11:54 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Χρυσοχέρα μου, εσύ!!!! Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Πολύ καλές ιδέες αυτές που έδωσες.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2007, 13:06:24 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Μια πολύ καλή επιλογή όταν έχεις καλέσει πολύ κόσμο είναι το ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ. Μου έχει δώσει τη συνταγή ο Ηλίας Μαμαλάκης και το έχω κάνει σε πάρα... μα πάρα πολλά τραπέζια. Γιατί βγαίνει αρκετό σε ποσότητα, νόστιμο και το τρώνε όλοι. Από πιτσιρίκια ως και παππούδες.
Χρειάζεσαι υλικά ανάλογα με τον κόσμο που θα έχεις. Π.χ. για 6 άτομα: 1/2 κιλό μοσχάρι (από ποντίκι ή χτένι), 1/2 κιλό χοιρινό (από σπάλα), 1/2 κιλό αρνί (από μπούτι), 2 μεγάλα κρεμμύδια, 1/2 κιλό γραβιέρα πικάντικη, αλάτι, πιπέρι αρκετό, 3-4 σκελίδες σκόρδο, 2-3 κουταλιές βούτυρο και 3 λαδόκολλες.
Κόβεις όλα τα κρέατα σε μερίδες. Κόβεις τα κρεμμύδια σε ροδέλες χοντρές. Τα ρίχνεις όλα σε μια λεκάνη και τα αλατοπιπερώνεις. Προσθέτεις και το σκόρδο και το βούτυρο. Ανοίγεις την πρώτη λαδόκολλα και τα αραδιάζεις όλα μέσα. Την τυλίγεις σε σχήμα φακέλου. Παίρνεις την δεύτερη και αφού γυρίσεις το άνοιγμα της πρώτης λαδόκολλας προς το κάτω μέρος βάζεις και την δεύτερη. Και συνεχίζεις με την τρίτη. Πρέπει η τελευταία λαδόκολλα να έχεις το άνοιγμά της προς τα πάνω (για να μη φύγουν τα ζουμιά). Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα. Ψήνεις ανάλογα με την ποσότητα του κρέατος. Δηλαδή όσα κιλά είναι το κρέας συν 1 ώρα παραπάνω. Στην προκειμένη περίπτωση έχεις 1,5 κιλό κρέας θέλεις περίπου 2.5 ώρες ψήσιμο. Όταν περάσουν οι ώρες του ψησίματος. Ανοίγεις τις λαδόκολλες και ρίχνεις την γραβιέρα κομμένη σε χοντρά κομμάτια. Το βάζεις για 10 λεπτά ξανά στο φούρνο (με τις λαδόκολλες ανοιχτές) για να λιώσει το τυρί. Σερβίρεται όπως είναι στο κέντρο του τραπεζιού και με πολλές σαλάτες γύρω του. Από μαρούλι και χωριάτικη, ως και τζατζίκι. Κάντο και θα με θυμηθείς.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2007, 13:17:30 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Mary , πολύ καλή ιδέα το γκιούλμπασι και σηκώνει άφθονο κρασάκι. Κλείσιμο ματιού Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2007, 13:24:16 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Και με κρασί και με μπύρα και με ούζο είναι εξίσου καλό. Εγώ το έχω φτιάξει για 40 άτομα (από 3 κιλά κρέας το κάθε είδος) και άφθονες σαλάτες (πατατοσαλάτα, τζατζίκι, μακαρονοσαλάτα). Όλοι έμειναν χορτάτοι και ευχαριστημένοι πάντως. Και όλοι μου ζήτησαν τη συνταγή.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2007, 13:28:10 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Ξέχασα να σου πω κάτι σημαντικό. Αν αναρωτηθείς πως το έψησα τόσο κρέας (9 κιλά) στο φούρνο σου λέω ότι ο άντρας μου είναι ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ. Ευτυχώς σ’ αυτό το θέμα έχω καλές λύσεις. Εσύ όμως αν έχεις τόσο πολύ μπορείς να το χωρίσεις και να το κάνεις 2-3 πακέτα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2007, 13:30:55 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
μαιρη βαλε τη συνταγη για γκιουλμπασι (σε νορμαλ βεβαια ποσοτητα) στις συνταγες
να την εχουμε γιατι θα την χασουμε εδω και πολυ με ενδιαφερει
ευχαριστω
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #8
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2007, 14:22:22 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Ευτυχώς σ’ αυτό το θέμα έχω καλές λύσεις.
Mary, μάλλον εννοείς  ότι έχεις λύσεις για τραπεζώματα με πολλά άτομα ή για τραπεζώματα γενικά. Αυτό είναι πολύ καλό και για σένα και για μας,  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο διότι αν βάλεις αυτές τις λύσεις που έχεις στο φόρουμ και στη στήλη " έχω κόσμο το βράδυ" θα μας διευκολύνεις πάρα μα πάρα πολύ, όταν θα έχουμε παρόμοια περίσταση και εμείς. Να είσαι καλά!!!! Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Σεπτέμβριος 27, 2007, 23:04:36 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Εξαρτάται τι εννοείς λύσεις. Εγώ κάθε φορά που έχω προκαθορισμένο τραπέζι δεν κάνω άσχετους μεταξύ τους μεζέδες. Επιλέγω πάντα ένα θέμα. Δηλαδή φέτος στον παιδιών μου τα γενέθλια επειδή τους είχα κανονίσει παράσταση με Καραγκιόζη το μενού που έκανα ήταν Τούρκικο (Μαντί, Πίτες Καισάρειας, Πασά κιοφτέ, Τσομπάν σαλάτα, κ.λπ.). Την άλλη φορά περίμενα φίλους που τους αρέσει να πειραματίζονται σε νέες γεύσεις είχα φτάξει κινέζικο. Έχω δοκιμάσει αμερικάνικη κουζίνα, γαλλική, ιταλική, μεξικάνικη, κινέζικη, τούρκικη, ελληνική (αλλά όχι ανακατεμένα. Πάλι με θέμα Κερκυραίικη, Σκοπελίτικη, Κρητική κ.λπ.). Και πάει λέγοντας το θέμα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2007, 09:25:43 πμ »
LITSA5
Επισκέπτης
Να μια καλή ιδέα, να αρχιοθετούμε τις συνταγές κατά τοπική κουζίνα,ειναι πολυ ομορφη η ιδέα σου ΜΑΙΡΗ ,ξεκίνα λοιπον απο μερικές ιδέες τραπεζιού που ήδη εχεις κανη οπως π.χ.που ειπες για τη τούρκικη,και στη συνέχεια γράφουμε μια-μια τις συνταγές.ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!! Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2007, 09:43:58 πμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
ΟΚ Λίτσα. Το βραδάκι που θα γυρίσω στο σπίτι και θα δω τα κιτάπια μου θα σας στείλω τα μενού.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Οκτώβριος 05, 2007, 00:21:25 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Εύκολες ιδέες για κρασί ή ούζο της τελευταίας στιγμής

Μπαλάκια τυριού
Χτυπάμε ασπράδια αυγών σε ελαφριά μαρέγκα και ανακατεύουμε τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τόσο όσο χρειάζεται να γίνει μια ζύμη που να πλάθετε. Τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο και μετά πλάθουμε μπαλάκια όσο ένα φουντούκι, γιατί φουσκώνουν πολύ. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Με ένα ασπράδι 10 περίπου τυρομπαλάκια.

Μανιτάρια με τυρί
Σοτάρουμε φρέσκα μανιτάρια ή και κονσέρβας σε φέτες στο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με λεμόνι. Αμέσως πασπαλίζουμε με κίτρινο τυρί τριμμένο (εγώ με παρμεζάνα) . Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Ψωμοτύρι
Λιώνουμε φέτα με το πιρούνι. Χτυπάμε 1-2 αυγά και ανακατεύουμε με τη φέτα. Πασπαλίζουμε με δυόσμο και πιπέρι. Βάζουμε λίγο από το μείγμα πάνω στις φέτες του ψωμιού και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 05, 2007, 19:05:13 μμ από Lia_P » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Οκτώβριος 26, 2007, 23:37:59 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ε, ας καταχωρήσει κάποιος αυτές τις συνταγές να υπάρχουν......
Δεν περνάνε στο ντούκου αυτές...
Ευχαριστούμε πολύ Λία !
 Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω