GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νοέμβριος 25, 2020, 10:55:53 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Εμείς, το GreekMasa ...
| |-+  Αρχείο συζητήσεων
| | |-+  Τι θα φάμε σήμερα;
| | | |-+  2008
| | | | |-+  Ιούνιος 2008
| | | | | |-+  Πεμπτη 12/6/2008, Τι θα φάμε σήμερα
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Πεμπτη 12/6/2008, Τι θα φάμε σήμερα  (Αναγνώστηκε 5365 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Ιούνιος 12, 2008, 13:29:36 μμ »
Pan Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 102
Μέλος από: Ιούλ, 2007

Προφίλ
Για σήμερα πρωτοτύπησα. Το ονόμασα σουφλέ κολοκύθι. Θα πρέπει να την γράψω αυτή την συνταγή, μια και μου βγήκε πεντανόστιμο! Μεγάλο χαμόγελο Χαμόγελο

Το συνόδευσα με αγγουράκι σαλάτα. Τυρί είχε ήδη μέσα ως σουφλέ που ήταν.... Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
Η ζωή θέλεις να της χαμογελάς. Γιατί όταν χαμογελάς, θα σου χαμογελάσει και αυτή. Χαμόγελο
 
Απάντηση #16
« στις: Ιούνιος 12, 2008, 13:34:57 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
καλημερα σημερα τρωμε γεμιστα και γλυκο καρυδακι που εφτιαξα χτες και εγινε καταπληκτικο Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί
Κωνσταντίνα σε ζηλεύω, γιατί δεν μπόρεσα φέτος να βρω καρυδάκια για γλυκό Λύπη
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #17
« στις: Ιούνιος 12, 2008, 13:38:41 μμ »
al1975
Επισκέπτης
ρε κορίτσια καλά, βάλτε καμμια συνταγή για καρυδάκι γλυκό αλλά χωρις κανελογαρύφαλλα αν γίνεται.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #18
« στις: Ιούνιος 12, 2008, 13:39:07 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Ατα, σου δίνω τη συνταγή για το παγωτό καϊμάκι. Την έχω βρει από το Hungry και είναι του Αλέξανδρου.

Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια γάλα
3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλάκια σαλέπι
1/2 κουταλάκι μαστίχα Χίου κοπανισμένη
 
Ετοιμασία
Χτυπάμε στο μίξερ 1/2 φλιτζάνι γάλα, 1 κουταλιά ζάχαρη και την κοπανισμένη μαστίχα μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Διαλύουμε το σαλέπι σε 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα της μαστίχας και το μείγμα με το σαλέπι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε την κρέμα να βράσει για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Αν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το παγωτό στη παγωτομηχανή να παγώσει.
Εάν όχι, το ρίχνουμε σε πυρέξ και το βάζουμε στην κατάψυξη σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Οταν πήξει, το βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε για να μην πιάσει πάγο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία κάθε μισή ώρα ώστε να γίνει το παγωτό μας αφράτο.
Σερβίρουμε σε μερίδες και γαρνίρουμε με σιρόπι βύσσινο και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Σημείωση: Μισή ώρα πριν σερβίρουμε το παγωτό το βάζουμε στην συντήρηση για να μαλακώσει.


 
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 12, 2008, 13:40:43 μμ από Rena » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #19
« στις: Ιούνιος 12, 2008, 13:43:11 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Σήμερα πρέπει να είναι η ημέρα της μπριζόλας, απ ότι είδα πολλοί τρώμε μπριζόλες.
Εγώ θα φτιάξω και μια πατζαροσαλάτα για να τις συνοδεύσουμε.
Καλή συνέχεια σε όλους
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω