GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 05, 2024, 18:19:26 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Ρυζοτο με λαχανικα
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ρυζοτο με λαχανικα  (Αναγνώστηκε 6589 φορές)
« στις: Αύγουστος 03, 2007, 14:02:57 μμ »
LITSA5
Επισκέπτης
Λια μου που ειναι η συνταγουλα σου το ρυζοτο λαχανικων?μου εχεις βαλη αποριες στο στομαχι μου και θελω να δοκιμασω μια και ειμαι ρυζου μεγαλη χα..χα..χα Στριφογύρισμα ματιών Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Αύγουστος 05, 2007, 10:14:34 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης

 Kαλημέρα, Λιτσάκι, τώρα είδα πως ζητούσες τη συνταγή του ριζότο  Έκπληξη Λύπη

 Ρυζότο

1 ,5 διάφορες πιπεριές χρωματιστές όχι πράσινη
μισό ποτήρι κρασί
1, 5 ποτήρι νερό ή ζωμό (κύβος)
1 ποτήρι ρύζι
μανιτάρια
λάδι ή βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

_ Σοτάρω στο λάδι τις πιπεριές και τα μανιτάρια να μαραθούν
_ Ρίχνω να σοταριστεί και το ρύζι
_ Βάζω νερό ή ζωμό και ανακατεύω
_ Αλάτι και πιπέρι
_ Αφήνω να βράσει όπως το κανονικό πιλάφι

Καλή επιτυχία!  Ανεση Φιλί

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Αύγουστος 06, 2007, 10:41:47 πμ »
LITSA5
Επισκέπτης
Σ'ευχαριστω!!!!Λια μου γλυκεια, οπως πάντα η βοήθεια σου σύντομη και αποτελεσματικη!!..   Φιλί Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Αύγουστος 06, 2007, 19:31:22 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Διορθώνω ένα λάθος που έγινε στη συνταγή με το ρυζότο που έδωσα.

Μετά από το σοτάρισμα με το ρύζι, σβήνω με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτω το νερό ή ζωμό.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Ιούλιος 22, 2008, 15:24:47 μμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
δεν ξερω αν εχει γραφτει καπου,αλλα θα σας παρακαλουσα,εσας τις χρυσοχερες και τους χρυσοχερηδες αν εχετε καμια συνταγη για ριζοτο με κιτρινη κολοκυθα.ολες οι παραλλαγες μου αρεσουν.οσοι πιστοι...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Ιούλιος 22, 2008, 15:36:06 μμ »
al1975
Επισκέπτης
-ρύζι αρμπόρι ή καρναρόλι
-κολοκύθα σε κύβους
-ζωμος λαχανικών ή κρεατος ή κοτοπουλου
-κρεμμύδι
-πρασο και κρεμμυδακι φρεσκο
-βουτυρο
-παρμεζάνα
-φασκόμηλο
-λάδι

Τσιγαρίζουμε με λαδι το  μισό κρεμμύδι με το πράσο και το φρεσκο κρεμμυδακι και προσθετουμε την κολοκύθα.Την αφήνουμε να μαλακώσει πολύ καλα  και αν χρειαστει προσθετουμε και λιγο νερό ή ζωμό και ρίχνουμε αλατι πιπερι, φασκόμηλο.Την αφήνουμε στην άκρη.
Τσιγαρίζουμε το υπολοιπο κρεμμύδι σε βούτυρο και ριχνουμε μεσα το ρύζι και τα γυρίζουμε μεχρι να ασπρίσει.Σταδιακά ρίχνομε ζωμό δλδ μόλις απορροφηθει ρίχνουμε και αλλο ανακατευοντας συνεχώς μεχρι να χυλώσει το ρύζι αλλα να κρατάει στο δόντι.
Πριν ρίξουμε την την τελευταια μας δόση ζωμου, ρίχνουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε μαλακα.
Κατεβαζουμε απο την φωτια, ρίχνουμε λιγο βουτυρο και παρμεζάνα και δοκιμαζουμε στο αλατι.
Σερβίρουμε αμέσως!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Ιούλιος 22, 2008, 16:46:15 μμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
al,σ ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου.μηπως θα μπορουσα να προσθεσω και κρεμα γαλακτος για να γινει πιο κρεμωδες?

επισης μ αρεσουν οι συνταγες που εχουν μια πρωτοτυπια.αν εχει κανεις καμια παραλλαγη... Γλώσσα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Ιούλιος 23, 2008, 09:03:21 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Μπορείς να βάλεις κρέμα γάλακτος αν και αν το θες πιο κρεμώδες θα σου πρότεινα  καλύτερα στο τέλος να βάλεις λίγο μασκαρπόνε.
Επίσης μπορείς να λιώσεις την κολοκύθα στο μπλέντερ για να γίνει πουρές πριν την βάλεις στο ριζότο σου.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Ιούλιος 23, 2008, 11:02:13 πμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
μμμ...δεν θα μπορουσα να φανταστω πιο ωραιο τελειωμα με μασκαρπονε.και παλι ευχαριστω για τις 'υψηλες' ιδεες σου
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω