GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 28, 2024, 00:33:30 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ....
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ....  (Αναγνώστηκε 16504 φορές)
« στις: Αύγουστος 08, 2007, 12:56:21 μμ »
BIKY76 Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Πώς θα μπορούσα να φτιάξω λιαστές ντομάτες στο φούρνο της κουζίνας μου;
Γιατί κρίμα να πετάξω τις ωραίες ντοματούλες που αγόρασα....
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Αύγουστος 08, 2007, 14:27:36 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Bίκυ, σου γράφω τον τρόπο που μπορούν να γίνουν οι λιαστές ντομάτες στο φούρνο της ηλεκτρικής κουζίνας μας.
Για να φτιάξουμε τις λιαστές μας ντοματούλες στον ηλεκτρικό φούρνο της κουζίνας μας χρειαζόμαστε

• Ντοματάκια πομοντόρια χωρισμένα  στα 2.
• Χοντρό αλάτι

Πλένω, σκουπίζω και χωρίζω κάθετα στα 2 τις ντοματούλες μας
( η ποικιλία αυτής της ντομάτας έχει λίγα υγρά και είναι η πιο κατάλληλη για λιαστή). Μετά τις βάζω σε ταψί με λαδόκολλα - η κομμένη επιφάνεια επάνω- , αφού ρίξω χοντρό αλάτι στη μια πλευρά της ντομάτας, τις ψήνω στο φούρνο στους 100 ο γκριλ και αντιστάσεις όλη τη νύχτα. Το πρωί τινάζω το πολύ αλάτι από την αφυδατωμένη ντομάτα και στη γιάλα με σκόρδο και λάδι.
Αν κάποιες ειναι ιδιαίτερα ξερές, τις μουλιάζουμε για λίγο και μετά στο λάδι, σκόρδο. κάπαρη ή ό,τι άλλο θέλουμε για να μοσχομυρίσουν. Αν κάποιες είναι πιο νωπές, μπαίνουν απευθείας στο λάδι κτλ.
Οι λιαστές ντομάτες γίνονται και τηγανιτές σε κουρκούτι με τυρί ή χωρίς και μυρωδικά.
Καλή επιτυχία!!! Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Λία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Αύγουστος 08, 2007, 14:36:45 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Γεια σας κορίτσια! Έκανα κι εγώ ντομάτάκια λιαστά. Έγιναν σε 3-4 μέρες στο μπαλκόνι σκεπασμένες με τούλι. Λία γίνονται το ίδιο νόστιμες στο φούρνο; Κατάλοιπο που μου έμεινε από την Ιταλία, τις τρώω ακόμα και σκέτες σαν τσιπς.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #3
« στις: Αύγουστος 08, 2007, 14:44:22 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Αρχοντία το ίδιο νόστιμες με τις έτοιμες. Βάλε μέσα και μυρωδικά και είναι καταπληκτικές.
Για 2 ταψιά, θα μπει μόνο ο αέρας του φούρνου και οχι οι αντιστάσεις.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω