GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 07:39:21 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Μαρμελάδα αχλάδι
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μαρμελάδα αχλάδι  (Αναγνώστηκε 8444 φορές)
« στις: Σεπτέμβριος 03, 2008, 19:56:59 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Ήρθε η μαμά μου από το νησί και μου έφερε τουλάχιστον 10 κιλά αχλάδια. Ξέρετε καμμιά συνταγή για μαρμελάδα ή για γλυκό του κουταλιού?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Σεπτέμβριος 04, 2008, 08:57:51 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Λαμβάνεις τα αχλάδια, τα καθαρίζεις, τα  κοβεις σε κομμάτια και τα βάζεις σε κατσαρόλα μαζί με το χυμό ενός λεμονιού.
Βάζεις ζάχαρη όση και το βαρος του φρούτου αλλά αν θες βάλε λιγότερη ή περισσότερη.Αν βαλεις λιγότερη βάλε μαζι με τα φρούτα στην κατσαρόλα και ένα καθαρό τουλπανάκι όπου θα έχεις βάλει μέσα τα κουκούτσια του αχλαδιού έτσι ώστε να δέσει καλύτερα.
Βράζεις σε πολύ πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύεις συνεχώς επειδή το αχλάδι είναι ευαίσθητο και το χρώμα του απο το παραδέσιμο γίνεται άσχημο.
Μόλις δέσει η μαρμελάδα, της ρίχνεις λίγη βανίλια και την κατεβάζεις απο την φωτιά.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Σεπτέμβριος 04, 2008, 10:23:22 πμ »
IRINI
Επισκέπτης
Τι να πω... Ολα πια να τα ξέρει αυτή η κοπέλα!!!!!! Ααααααααχ να δω σε τι χέρια θα πέσει το κορίτσι μας.... Μαύρο θα τον κάνω όποιον την πικράνει! Ακούυυυυυυυυυυς εσύυυυυυυυυυ εκει πάνωωωωωωωωωω.....
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Σεπτέμβριος 04, 2008, 10:33:00 πμ »
al1975
Επισκέπτης
χααχαχαχαχα!!!
Μην νομίζεις έχω ειδοποιήσει πως αν κακοπέσω έχω μια φίλη καλή γειτόνισα με βαρύ χέρι!
Ακούει Ειρήνη και κόβει λάσπη!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Σεπτέμβριος 04, 2008, 22:52:45 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Χρυσοχέρα μου εσύυυυυυ!!!!
Όταν λες ότι το χρώμα τους γίνεται άσχημο τι εννοείς?
Μαυρίζει?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Σεπτέμβριος 05, 2008, 08:53:33 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Σκουραίνει πάρα πολύ.
Αυτή είναι η συνταγή της μαμάς μου που σου έδωσα και την κάνω και εγω άμα έχω στοκ σε αχλαδι.
Εδώ στο γραφείο μου είπε μια κοπέλα πως πρώτα βράζει το φρούτο μαζι με το λεμόνι και λίγο νερό χωρίς την ζάχαρη και αφού πιει όλα τα υγρά του μετά του ρίχνει την ζάχαρη και το δένει.
Δεν το έχω δοκιμάσει, εγώ όλες μου τις μαρμελάδες τις κάνω έτσι.
Α, να σου πω και κάτι ακόμα.Άμα το χρώμα δεν σε ξετρελαίνει επειδή είναι ουδέτερο μπορείς να ρίξεις λιγο κουρκουμά να κιτρινισει.Επίσης μπορείς να πειραματιστείς με μπαχαρικά όπως το τζίντζερ ή κακουλέ ή ακόμα καλύτερα λίγη μαστίχα σκόνη ή λικέρ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Σεπτέμβριος 05, 2008, 20:31:06 μμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
Τάρτα αχλαδιού με σαφράν και παγωτό βανίλια!!! Καλό ακούγετε...

https://www.icookgreek.com/index.asp?a_id=207&r_id=75
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω