GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 26, 2024, 16:23:22 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Γλυκά
| | | |-+  Κέικ σοκολάτας
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κέικ σοκολάτας  (Αναγνώστηκε 3263 φορές)
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 03:53:23 πμ »
mara Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 10
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Ένα από τα πολλά είδη κέικ σοκολάτας το οποίο προτειμώ πολύ εγώ και οι υπόλοιποι που το τρώνε είναι:

- 3 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα γάλα
- 5 αυγά
- 1 φακελάκι μπέικιν
- μία βανίλια
- 1 βιτάμ (πλάκα) σε θερμοκρασία δωματίου
- κουβερτούρα σε κομματάκια (κατά προτείμηση ένα φακελάκι από αυτά που πουλούν "σταγόνες")
- 1 ή 2 κουταλάκια κακάο
- και άχνη ζάχαρη για τον  - στολισμό - συμπλήρωμα της γεύσης

εκτέλεση
 
καλό είναι να έχουμε όλα τα υλικά δίπλα μας
μέσα στο αλεύρι έχουμε αναμείξει το μπείκιν και τη βανίλια. αν γίνεται (προαιρετικά) το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο.
στο μπολ χτυπάμε καλά το βιτάμ με τη ζάχαρη και έπειτα ανακατεύουμε ένα - ένα τα αυγά με τη σειρά.
εφόσων τελειώσουμε με τα αυγά ρίχνουμε λίγο γάλα και μετά αλεύρι, εναλλάξ. τελευταίο μπαίνει πάντα το αλεύρι.
αφού τελειώσουμε με αυτά ρίχνουμε και τη κουβερτούρα και τα ανακατεύουμε λίγο για να ενσωματωθούν τα κομματάκια.
βγάζουμε σε ένα άλλο μπολ κάποια ποσότητα από το "χυλό" και ρίχνουμε το κακάο το οποιό ανακατεύουμε  καλά.
σε βουτηρωμένη φόρμα το βάζουμε λίγο από το άσπρο μείγμα και έπειτα το μείγμα με το κακάο και τελειώνουμε με το άσπρο ξανά.
ένα μυστηκό είναι για να γίνει αφράτο το χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ πολύ καλά και στο τέλος όταν ρίχνουμε τη τελευταία ποσότητα αλεύρι χτυπάμε λίγο
και πάντα καλό θα ήταν να έχουμε την ίδια φορά χτυπήματος. και όχι μια από δεξιά και την άλλη από αριστερά. και να αφήνουμε κανα δάχτυλο απόσταση
στη φόρμα όταν την γεμίσουμε γιατί φουσκώνει.

στον δικό μου φούρνο το ψήνω περίπου στους 190 oC αλλά οι φούρνοι ποικίλουν. κάποιο δυνατοί φούρνοι θα το κάψουν από έξω και μέσα θα μείνει ωμό.
γνωρίζοντας τι φούρνο έχετε ψήνεται ανάλογα. στην αντίθετη περίπτωση από τη δικιά μου ψήνεται στους 160 - 170 οC.
για να ξεκολλήσει όλο το κέικ από τη φόρμα άλλο μυστηκό είναι οι βρεγμένη και κρύα πετσέτα. αφού τελειώσει και η βυθισμένη οδοντογλειφίδα δεν βγει με ωμό
μείγμα τότε είναι έτοιμη η φόρμα για αναποδογύρισμα σε μια πιατέλα και από πάνω στη φόρμα κάνουμε κρύες κομπρέσες. συστολή - διαστολή. και είναι έτοιμο.
μην ξεχασω, αφού κρυώσει ρίχνω και την άχνη. ισσορροπεί στη γλυκύτητα με την κουβερτούρα.
αρέσει στα μικρά αρέσει και στους μεγάλους, δοκιμάστε το. εύκολο και νοστιμότατο. Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 08, 2008, 19:06:05 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 12:47:10 μμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
 Κλείσιμο ματιού Σ΄ ευχαριστούμε πολύ Μάρα   
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω