GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 27, 2024, 21:28:42 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Αλουμινόχαρτο ?
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Αλουμινόχαρτο ?  (Αναγνώστηκε 17915 φορές)
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 12:15:18 μμ »
Nopi Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 23
Μέλος από: Αύγ, 2008

Προφίλ
Έχω μπερδευτεί με την σωστή χρήση του αλουμινόχαρτου. Όταν τυλίγουμε τρόφιμα ή σκεπάζουμε ταψί με σκοπό να το μαγειρέψουμε στο φούρνο, ποιά επιφάνεια του αλουμινόχαρτου ακουμπά στα τρόφιμα, η θαμπή ή η γυαλιστερή ? Συγχωρέστε με ακούγομαι αφελής.. Ντροπή Ντροπή Ντροπή
Καταγράφηκε
Χαμογελάτε...κάντε τους άλλους ν'ανησυχούν...
 
Απάντηση #1
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 12:32:46 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Νοpi χωρίς να ξέρω να σου απαντήσω το γιατί, το αλουμινόχαρτο το χρησιμοποιώ με την ματ όψη του να "ακουμπάει" το φαγητό και σκεπάζω πάντα τα ταψιά μου με την γυαλιστερή όψη προς τα πάνω.
Ετσι είδα την μαμά μου να κάνει έτσι κάνω.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 12:53:51 μμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
Σωστά η θαμπή όψη (εσωτερική) να ακούμπα τα τρόφιμα
Γιατί δεν την ακουμπάμε με τα χέρια μας.  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 13:24:23 μμ »
Nopi Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 23
Μέλος από: Αύγ, 2008

Προφίλ
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια . up
Καταγράφηκε
Χαμογελάτε...κάντε τους άλλους ν'ανησυχούν...
 
Απάντηση #4
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 13:31:29 μμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Κάποτε είχε το hungry ένα ωραίο αρθρο γιαυτό το θέμα, προσπάθησα να το βρώ για να σας παραπέμψω αλλά δεν μπόρεσα.
Λοιπόν μεταξύ άλλων έλεγε ότι το πρέπει να τυλίγουμε πάντα τα πράγματα απο την γυαλιστερή πλευρά και όχι απο την ματ –
εγώ πίστευα ότι το γυαλιστερό πρέπει να είναι απο την έξω μεριά για καλύτερη παρουσίαση –  biggrin

Οταν  ψήνουμε και βάζουμε αλουμινόχαρτο και θέλουμε να ψηθεί το φαγητό και να πάρει συγχρόνως χρώμα βάζουμε την ματ μεριά απ’εξω, εαν θέλουμε να ψηθεί και να μην πάρει χρώμα βάζουμε την  γυαλιστερή μεριά απ’εξω για να διώχνει την θερμοκρασία απο την
επιφάνεια. 

Γενικά όμως είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε λαδόκολα και όχι αλουμινόχαρτο. down
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 13:36:43 μμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ

Νοpi, μήπως είσαι απο την Θεσσαλονίκη και έγραφες και στο hungry Απορία

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 13:48:02 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Μαράκι κι εγώ αυτό γνωρίζω. Τα τρόφιμα τα τυλίγουμε στη γυαλιστερή πλευρά η οποία είναι κατεργασμένη.  Η ματ πλευρά είναι ακατέργαστη και μπορεί να βγάζει διάφορες ουσίες κατά την επαφή με τα τρόφιμα.  Βέβαια για να πω την αλήθεια δε το τηρώ, ξεχνιέμαι συνήθως.

Κάποτε είχε το hungry ένα ωραίο αρθρο γιαυτό το θέμα, προσπάθησα να το βρώ για να σας παραπέμψω αλλά δεν μπόρεσα.
Λοιπόν μεταξύ άλλων έλεγε ότι το πρέπει να τυλίγουμε πάντα τα πράγματα απο την γυαλιστερή πλευρά και όχι απο την ματ –
εγώ πίστευα ότι το γυαλιστερό πρέπει να είναι απο την έξω μεριά για καλύτερη παρουσίαση –  biggrin
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 13:51:44 μμ »
Nopi Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 23
Μέλος από: Αύγ, 2008

Προφίλ
Ναι είμαι Θεσσαλονικιά αλλά δεν έχω γράψει ποτέ στο hungry παρά μόνο εδώ στο greekmasa .
Καταγράφηκε
Χαμογελάτε...κάντε τους άλλους ν'ανησυχούν...
 
Απάντηση #8
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 13:58:26 μμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ

γειά σου Nopi, είχα γνωρίσει κάποτε μια συνονοματή σου - γλυκύτατη κοπέλα - απο την Θεσσαλονίκη
που έγραφε και στο hungry γιαυτό ρώτησα εαν είσαι εσύ.  Καλώς ήρθες στην παρέα μας είμαι σίγουρη
ότι θα περάσεις καλά και πιστεύω ότι θα μπορέσεις να έρθεις σε καποια συναντησή μας. up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 15:14:46 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Κι εγώ από την γυαλιστερή μεριά το χρησιμοποιώ πάντα.
Με είχε δει μια φορά η δ/ντριά μου να το βάζω με τη θαμπή να ακουμπάει τα τρόφιμα και κόντεψε να με σκίσει, ακόμα με κατσαδιάζει και μου είπε ακριβώς για το λόγο που ανέφερε και η Ρένα.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 08, 2008, 15:16:59 μμ από sgr » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 17:28:46 μμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Κι εγώ χρησιμοποιώ την γυαλιστερή πλευρά απ΄έξω.
Κάποια στιγμή μάλιστα που το χρησιμοποίησα από κεκτημένη ταχύτητα, από την άλλη πλευρά, τα σημεία που ακουμπούσαν πάνω στο φαγητό είχαν αλλοιωθεί πολύ έντονα, σαν να είχαν λιώσει, με αποτέλεσμα να πετάξω όλο το ταψί  Λύπη
Σε πολλές σκέψεις με βάλατε....... Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 08, 2008, 17:30:20 μμ από Flora » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 20:19:38 μμ »
Nopi Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 23
Μέλος από: Αύγ, 2008

Προφίλ
Τι να πω βρε κορίτσια και εγώ που έμεινα με την απορία ;  Πάντως πιο λογικό μου φαίνεται η γυαλιστερή πλευρά, που φαίνεται επεξεργασμένη, να είναι η κατάλληλη για να σκεπάζει τα τρόφιμα. Αν κάποιος γνωρίζει , ας μας υποδείξει το σωστό για να μαγειρεύουμε με ασφάλεια.
Καταγράφηκε
Χαμογελάτε...κάντε τους άλλους ν'ανησυχούν...
 
Απάντηση #12
« στις: Σεπτέμβριος 17, 2008, 12:02:14 μμ »
elie Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 644
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
Αν και σπάνια χρησιμοποιώ, κι εγώ ήξερα γυαλιστερή απ' έξω, θαμπή από μέσα. Να πάρουμε κανένα τηλ. τη SANITAS ή κάποιον άλλο;   Απορία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Σεπτέμβριος 17, 2008, 12:07:51 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ξέχασα να το γράψω, πήρα χθες τηλ. τη Sanitas και μου είπε ένας κύριος ότι δεν έχει καμμία σημασία από ποιά πλευρά θα το χρησιμοποιήσουμε.
Οπότε τώρα ξέρουμε από επίσημα χείλη.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Σεπτέμβριος 17, 2008, 12:13:01 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
βρε κοριτσια εγω μεχρι σημερα γιαιτ νομιζα οτι η γυαλιστερη πλευρα θα πρεπει να ειναι απεξω για λογους οπτικους και μονο???
 Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
την πεταξα εεεεεεεε?ΑπορίαΑπορίαΑπορία
χαχαχαχαχα
thanks sgr
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω