GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 11, 2024, 00:30:38 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  κοκκινιστα
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: κοκκινιστα  (Αναγνώστηκε 3928 φορές)
« στις: Σεπτέμβριος 14, 2008, 23:37:07 μμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
παιδια,ψαχνω για σαλτσα για κοκκινιστα.αυτες που φτιαχνω μονη μου ειναι οκ,αλλα θα ηθελα κατι πιο ιδιαιτερο..
αν καποιος εχει κανενα τιπ ας προτεινει up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Σεπτέμβριος 15, 2008, 09:00:29 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Faye δώσε μας καμμιά πληροφορία ακόμα.Θες τιπς για κρέας, λαχανικά;Και τι κάνεις στα κοκκινιστά σου που δεν σε ενθουσιάζει;;
Θα σου πω μερικά κόλπα που κάνω και είμαι σίγουρη πως τα κάνουν και οι περισσότερες.
Ντομάτες αν είναι οι εποχή τους, βάζω φρέσκες και ενισχύω το χρώμα με λίγο πελτέ τον οποίο τον βάζω απο την αρχή να κάψει λίγο με το λάδι.Τις ντομάτες αν κάνω κοκκινιστό κρέας κατσαρόλας και το θέλω αυτο που λεμε βιλουδ, τις ξεσποριάζω αλλα δεν πετάω το ζουμάκι τους διότι εκεί κρύβεται όλη η νοστιμιά και τις περνάω απο το ρεντέ αλλά απο την πολύ ψιλή πλευρά.Το χειμώνα βάζω ντομάτα του κουτιού και πελτέ και στις 2 περιπτώσεις δλδ και στη φρέσκια και στο κουτί βάζω πάντα ζάχαρη.
Στο μοσχάρι κατσαρόλας αλλά και σε όλα τα  κρέατα  σβήνω πάντα με κρασί βάζω μπαχάρι, κανέλα και ένα κλωνάρι σέλινο το οποίο και αφαιρώ μόλις κατεβάσω το φαί απο την φωτιά.
Στον κιμά άφου τον σβήσω με κρασί του βάζω μπαχάρι, κανέλα, ρίγανη ή θυμάρι,πάπρικα γλυκειά, πιπέρι και λιγο κύμινο ίσα στην μύτη του κουταλιού.
Στο αρνάκι το κοκκινιστό βάζω μαιντανο θυμάρι και δεντρολίβανο.
Στα λαδερά όπως φασολάκια, μπάμιες, ιμάμ, γεμιστά, μελιτζάνες κοκκινιστές, μπριαμ, τουρλου  που τα κάνω πάντα το καλοκαίρι και χρυσιμοποιώ φρέσκια ντοματα χοντροτριμμένη και αφήνω και τα νοστιμα σποράκια εκτός απο το ζουμάκι.
Το ίδιο κάνω και στα θαλασσινά που βάζω ή φρέσκια ντομάτα ή κονκασέ.
Αμα μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες θα σου πω περισσότερα.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 15, 2008, 10:00:21 πμ από al1975 » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Σεπτέμβριος 15, 2008, 13:44:57 μμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
al...τι να πω....εισαι εκπληκτικη! μετα απ αυτο,πως να σου πω οχι σε ο τι ζητησεις kissed angel
πολυ χρησιμα αυτα που μου ειπες,πολλα απ αυτα τα ξερω.κυριως αυτο που αναζητουσα ειναι ενα μικρο τιπ στις σαλτσες,κυριως για κρεας.ειχα φαει μια φορα σ ενα εστιατοριο μοσχαρακι ραγου και ηταν τοσο ωραιο..που μου καρφωθηκε.εκτος απ τα μπαχαρια ειχε κατι που το εκανε ξεχωριστο αλλα δεν μπορουσα να εντοπισω το υλικο.
σ ευχαριστω παντως οπως και να χει up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Σεπτέμβριος 15, 2008, 13:53:23 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Να σαι καλά Φαίη μου για τα καλά σου λογια!
Λοιπόν το μοσχάρι ραγού θελει δάφνη και μπολικο κρασί κοκκινο.Δοκιμασε το
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω