GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 10:17:21 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Σούπα σπανάκι
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Σούπα σπανάκι  (Αναγνώστηκε 5606 φορές)
« στις: Σεπτέμβριος 17, 2008, 10:46:07 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Με αφορμή το γκούλας που είδα στην αρχική, θυμήθηκα πως όταν είχα πάει στην Πράγα είχα δοκιμάσει μια καταπληκτική σούπα σπανάκι.
Το χρώμα της ήταν σκούρο πράσινο και δυστυχώς δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω στη γεύση κανένα υλικό εκτός από το σπανάκι.
Μήπως κάτι σας έρχεται στο νού ? Έρχεται και χειμώνας μια τέτοια σούπα θα είναι σούπερ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Σεπτέμβριος 17, 2008, 11:03:17 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Εχω μια συνταγή για βελουτέ με σπανάκι.
Αν θες να περιμένεις μέχρι αύριο να στην βρω.Πάντως σίγουρα θα έχει μέσα πράσο και κρεμμύδι κρέμα γαλακτος ή γιαούρτι  ίσως και πατάτα για να δώσει σώμα στο βελουτέ.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 17, 2008, 11:29:07 πμ από al1975 » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Σεπτέμβριος 17, 2008, 11:58:20 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ωραία Αγγελικούλα την περιμένω. Ευχαριστώω kissing
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Σεπτέμβριος 18, 2008, 09:00:59 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Συνταγή υποσχέθηκα και συνταγή θα λάβεις:
Σούπα σπανάκι
-μισό κιλό καθαρισμένο σπανάκι
-4 φρέσκα κρεμμύδια
-1 μεγάλο κρεμμύδι
-100 γρ. βούτυρο
-2 1/2 φλυτζάνια ζωμό
- φλυτζάνια νερό
-1/3 του φλυτζανιού αλεύρι
-Παρμεζάνα
-κρεμα γαλακτος χτυπητή

Κοβουμε όλα τα λαχανικά.Σοτάρουμεστο βουτυρο  τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν , ρίχνουμε το σπανάκι και τα αφήνουμε ολα να μαραθούν καλα.Ριχνουμε βροχή το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.Ριχνουμε το ζωμό και νερο και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα.
Σιγοβραζουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σούπα.
Την καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και μολις γίνει χλιαρή
την περνάμε απο το μούλτι λίγη λίγη μέχρι να γίνει βελουτέ.
Την ξαναβαζουμε στη κατσαρόλα την ζεσταίνουμε και της ρίχνουμε λίγη παρμεζάνα.Σερβίρουμε με μια κουταλια κρέμα γάλακτος.
Αν θες την γνωμη μου εγω θα έβαζα μια κουταλιά στραγγιστό γιαουρτι.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Σεπτέμβριος 18, 2008, 09:58:18 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Νομίζω ότι με κάλυψες. Θα την φτιάξω οπωσδήποτε Αγγελική γιατί με είχε ξετρελλάνει.
Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ  kissing kissing kissing
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω