Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάιος 04, 2024, 10:45:44 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Συνταγές
Γλυκά
Προφιτερόλ
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Προφιτερόλ (Αναγνώστηκε 17414 φορές)
«
στις:
Σεπτέμβριος 22, 2008, 15:24:07 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Προφιτερόλ
Κορίτσια πώς γίνεται το προφιτερόλ???
Ξέρω ότι θα χρειαστώ σουδάκια, μους σοκολάτας για τη γέμιση και σοκολάτα σιρόπι. Το μόνο που ξέρω να φτιάχνω όμως είναι η μους σοκολάτας! (Έχω υπόψη μου τη
μους σοκολάτας της Zoi
). Και φαντάζομαι ότι το σιρόπι σοκολάτας θα γίνεται με λιωμένη κουβερτούρα και, ίσως, λίγο βούτυρο, σωστά? Τα σουδάκια πάλι δεν ξέρω καθόλου πώς γίνονται...
Για πείτε γιατί στο internet γράφονται πολλά και δεν ξέρω τι ισχύει από όσα βρίσκω...
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #1
«
στις:
Σεπτέμβριος 22, 2008, 15:35:47 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Προφιτερόλ
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=877&Itemid=49
Αυτά τα σου της Ρένας ειναι εγγύση δεν μου έχουν αποτύχει ποτέ!
Τώρα για την σος θα σου έλεγα να κόψεις κουβερτουρα και να της ρίξεις απο πάνω ζεστή κρέμα γαλακτος τόση όση να αποκτήσει την επιθυμητη ρευστότητα.
Καταγράφηκε
Απάντηση #2
«
στις:
Σεπτέμβριος 22, 2008, 16:12:38 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Προφιτερόλ
εγω δεν μπορω να μην προτεινω αυτο της λαμπρινουλας ειναι φοβερο
https://hungryforhungry.blogspot.com/2008/01/blog-post_4132.html
οσο για σου εχω δωσει και εγω συνταγη για σουδακια με μους σολωμου κρατας το σου αφαιρεις το σολωμο κια εισαι ετοιμη
καλη επιτυχια
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #3
«
στις:
Σεπτέμβριος 22, 2008, 16:26:08 μμ »
giota
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Προφιτερόλ
https://www.nistikoarkoudi.gr/Recipe.asp?rl=4&rc_id=147
Ρανια αυτη η συνταγη απο το νηστικο αρκουδι μοιαζει πολυ ωραιαα
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/user/staroula1000
Απάντηση #4
«
στις:
Σεπτέμβριος 22, 2008, 17:42:08 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Προφιτερόλ
Eυχαριστώ κορίτσια μου
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #5
«
στις:
Σεπτέμβριος 22, 2008, 18:27:25 μμ »
xrysa
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 964
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Προφιτερόλ
Ράνια την συνταγή από το hungryforhungry για την σοκολατένια κρέμα την έχω κάνει και είναι φοβερή, η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν ότι πρόσθεσα λίγη περισσότερη ζάχαρη. Και επειδή βαριόμουν να φτιάξω σουδάκια την έβαλα σε ποτήρια όπου μέσα είχα τρίψει λίγο μπισκότο σαβαγιάρ και από πάνω έβαλα μετά λίγη σαντυγί. (Μας το είχαν φέρει έτσι σε ένα ταβερνάκι στην θεσσαλονίκη). Από τότε το κάνω συχνά. Αν δεν βαρεθείς και κάνεις και τα σουδάκια με την κρέμα τότε φαντάζομαι πως θα γίνει τέλειο.
Καταγράφηκε
Μπορείς να μάθεις την αξία ενός ανθρώπου παρατηρώντας τα ελλατώματά του.
Απάντηση #6
«
στις:
Σεπτέμβριος 22, 2008, 18:50:23 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Προφιτερόλ
Ki αυτή καλή ιδέα Χρύσα! Τα σαβαγιάρ τα βρίσκω στα σούπερ μάρκετ? Επίσης βρε κορίτσια, κορνέ πού θα βρω?
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #7
«
στις:
Σεπτέμβριος 22, 2008, 19:38:47 μμ »
xanthibax
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Προφιτερόλ
Ράνια τι τα θες αυτά κορίτσι μου δεν έχεις τι να κάνεις τώρα που είσαι άνεργη;;
Πάμε στον Ανδριά να πάρουμε ένα μεγάλο σε κερνάω
Καταγράφηκε
Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
Απάντηση #8
«
στις:
Σεπτέμβριος 22, 2008, 22:32:42 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Προφιτερόλ
Παράθεση από: xanthibax στις Σεπτέμβριος 22, 2008, 19:38:47 μμ
Ράνια τι τα θες αυτά κορίτσι μου δεν έχεις τι να κάνεις τώρα που είσαι άνεργη;;
Πάμε στον Ανδριά να πάρουμε ένα μεγάλο σε κερνάω
Πάμε να πάρουμε γλυκά για το σπίτι! Και μετά πάμε για ποτό, πιο wild καταστάσεις
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #9
«
στις:
Σεπτέμβριος 23, 2008, 16:41:39 μμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Προφιτερόλ
Νομίζω πως έχω δώσει συνταγή για σουδάκια που ειναι και πανεύκολη αλλά να την ξαναγράψω. Πάντως τα σου για γνήσιο προφιτερόλ πρέπει να γεμίζονται αποκλειστικά με παγωτό βανίλια την τελευταία στιγμή που θα τα σερβίρουμε (2 ή 3 στον καθένα ανάλογα το μέγεθος των σου) και να περιχύνονται σε κάθε πιατάκι με καυτή σος σοκολάτας. Τώρα αν οπωσδήποτε αυτό πέφτει δύσκολο, καλά ειναι να τα γεμίζουμε με κρέμα πατισερί και να περιχύνονται με σος σοκολάτας. Αυτό μπορεί να έχει γίνει από πριν και να σερβίρεται ο καθένας τα κομμάτια του.
Αν, λοιπόν, δεν τα θες με παγωτό και τα προτιμάς με κρέμα μια λύση αρκετά καλή είναι ο "Ανδριάς" στη Φιλοθέη, πάνω στην Καποδιστρίου. Και κάνε κάτι άλλο να περάσει η ώρα σου.
Υλικά για σου:
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
Αλάτι, λίγο
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι (σκληρό, αλλά χρησιμοποιώ το για όλες τις χρήσεις)
4 αυγά ολόκληρα
Πως γίνεται:
Σε κατσαρολάκι βράζετε το βούτυρο με το νερό και το ελάχιστο αλάτι. Μόλις διαλυθεί το βούτυρο ρίχνεται με μιας το αλεύρι κι ανακατεύετε ζωηρά με ξύλινη σπάτουλα, ώσπου να γίνει μια μπάλα. Τραβάτε απ την φωτιά και σε 5 λεπτά (να χλιάνει κάπως δηλ.) ρίχνετε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά. Σ αυτή τη φάση μπορείτε και να τα μεταφέρετε σε μίξερ και να χτυπήσεε με το γάτζο σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά, ώστε να χτυπηθούν ακόμα καλύτερα. Με αυγοδάρτη όμως γίνεται επίσης καλή δουλειά.
Η ζύμη είναι έτοιμη και μπορείτε να κάνετε τα σου είτε για αλμυρά είτε για γλυκά.
Πως τα ψήνετε:
Τοποθετείτε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα ή στρωμένη με χαρτί φούρνου κουταλιές ή κουταλίτσες από τη ζύμη σε κάποια μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ξανθίνουν. Ανοίγετε το φούρνο και τρυπάτε μ ένα μαχαίρι λίγο τα σου και τα ξαναψήνετε σε μέτριο φούρνο για άλλα 20 λεπτά για να στεγνώσουν.
΄Οταν θελήσετε να τα γεμίσετε τα ανοίγετε στη μέση και βάζετε τη γέμιση που σας αρέσει. Στη φάση που ειναι ψημένα και άδεια μπορείτε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη για πολύ καιρό.
Καταγράφηκε
Απάντηση #10
«
στις:
Σεπτέμβριος 23, 2008, 17:09:51 μμ »
Ranja
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Προφιτερόλ
Nένα, ευχαριστώ πολύ!
Καλά, ναι, το αυθεντικό προφιτερόλ είναι μία ουτοπία, γιατί λέμε, αν έχεις καλεσμένους, πρέπει να είσαι 20 λεπτά στην κουζίνα για να τα μοντάρεις
(πώς φαίνεται ότι βαριέμαι τις πολύπλοκες καταστάσεις όμως, ε???
)
Μου ζήτησε προφιτερόλ ο καλός μου, αλλά είμαι ακόμα στη φάση που μαζεύω κουράγιο για να το φτιάξω, γιατί ακόμα και στην ελληνική εκδοχή του είναι μπελαλίδικο... Αλλά θα το φτιάξω, πού θα μου πάει! Και, αν πετύχει (
) θα βάλω ολοκληρωμένη συνταγή
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
Απάντηση #11
«
στις:
Νοέμβριος 17, 2008, 09:36:03 πμ »
filitsa
Mέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 104
Μέλος από: Νοέ, 2008
Απ: Προφιτερόλ
κοριτσια ειναι πολυ ευκολο το προφιτερολ επειδη στην ζαχαροπλαστικη ειμαι αχρηστη ουτε κεικ ξερω να φτιαχνω το προφιτερολ το κανω μουρλια με δικα μου σουδακια ... συνταγη θα βαλω αυριο
Καταγράφηκε
Ο Dukan με βοηθεισε να χασω κιλα και να βρω την υπομονή
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...