GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 05, 2024, 18:39:20 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Μουστάρδα
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μουστάρδα  (Αναγνώστηκε 12103 φορές)
« στις: Σεπτέμβριος 23, 2008, 23:35:59 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Γεια σας!!
 Γνωρίζει κάποιος μια νόστιμη συνταγή για σπιτική μουστάρδα; Λέω να αποφύγω την έτοιμη, που απ'ό,τι λένε έχει αρκετά καρκινογόνα.
Ευχαριστώ! Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #1
« στις: Σεπτέμβριος 24, 2008, 09:31:11 πμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Marinaki μια εύκολη συνταγή για μουστάρδα είναι αυτή πες μου τη γνώμη σου όταν τη φτιάξεις.
1 φλιτζάνι κόκκους σιναπιού
2 κουταλιές σκόνη μουστάρδας
1 φλιτζάνι νερό
2/3 του φλιτζανιού ξίδι μπαλσάμικο
1/4 του φλιτζανιού ξίδι από λευκό κρασί
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές αλάτι
8 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
Περνάμε τους σπόρους του σιναπιού από μύλο μέχρι να γίνει σκόνη
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε  τη σκόνη που προέκυψε από τους σπόρους με τη σκόνη μουστάρδας.
Προσθέτουμε  το νερό αναμιγνύοντας συνεχώς και αφήνουμε  το μείγμα να «κάτσει» για 4 ώρες ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Βάζουμε το μείγμα στο μίξερ και προσθέτουμε  τα 2 είδη ξιδιού, τη ζάχαρη, το αλάτι και το σκόρδο.
Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
Βάζουμε τη μουστάρδα στα βάζα και τα σφραγίζουμε. Aφήνουμε τη μουστάρδα να ωριμάσει για μία εβδομάδα πριν ανοίξουμε τα βάζα.
Όταν ανοίξουμε ένα βάζο, μπορούμε  να διατηρήσουμε τη μουστάρδα στο ψυγείο για μήνες.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #2
« στις: Οκτώβριος 18, 2008, 16:26:41 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Την έφτιαξα και σήμερα επιτέλους την άνοιξα να την δοκιμάσω! Η "πρώτη επαφή" μαζί της, δλδ με την όσφρηση μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε, το ίδιο και η γεύση της. Τρώγοντας όμως μια δεύτερη..τρίτη μπουκιά μού φάνηκε περισσότερο από το κανονικό πικάντικη. Μού θύμισε μια μουστάρδα που είχα πάρει από τη Γαλλία και απογοητεύτηκα λίγο δυστυχώς. Δεν λέω ότι δεν θα τη φάμε, απλώς την περίμενα πιο απαλή. Να πω επίσης ότι έβαλα πολύ λιγότερο σκόρδο, νομίζω μόνο 2 σκελίδες. Αυτά! Σε ευχαριστώ πάντως Ξανθή! Την επόμενη φορά ίσως και να μου πετύχει καλύτερα.!! Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #3
« στις: Οκτώβριος 18, 2008, 17:00:52 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
μπραβο Μαρινακι χρυσοχερα up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Οκτώβριος 19, 2008, 09:29:30 πμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Μαρίνα το πικάντικο ή όχι είναι θέμα γούστου κι εμένα τα πολύ πικάντικα δεν μου πολυταιράζουν.Όμως πρέπει να ξέρεις  ότι το ξύδι που θα χρησιμοποιήσεις  παίζει ένα μεγάλο ρόλο αν είναι πολύ δυνατό.Εύχομαι να βρεις τους κατάλληλους συνδυασμούς για σένα.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #5
« στις: Οκτώβριος 20, 2008, 11:36:33 πμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Πρώτα πρώτα μπράβο και στις δυο σας για τη συνταγή. ΄Επειτα, ξέρω πως σιναπόσπορος κυκλοφορεί σε δύο χρώματα. Ξανθός και σκούρος καφέ. Μήπως αυτό παίζει ρόλο στο πόσο πικάντικη βγαίνει τελικώς η μουστάρδα; Μήπως ακόμα για να γίνει πιο ελαφρυά, δεν χρειάζεται σιναπόσπορος αλλά μόνο η σκόνη μουστάρδας;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Οκτώβριος 20, 2008, 15:36:49 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Δεν ξέρω..εγώ χρησιμοποίησα έναν σχετικά ανοιχτόχρωμο. Πάντως μιας και πήρα σκόνη μουστάρδας είπα να φτιάξω και λίγη από τη συνταγή που αναγραφόταν πάνω στο κουτί. Δεν την έφτιαξα με νερό αλλά με γάλα που λέει ότι βγαίνει πιο απαλή...ήταν χάλια. Την πέταξα κατευθείαν....αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως έπρεπε να μείνει λίγο να ωριμάσει...
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #7
« στις: Οκτώβριος 31, 2008, 08:34:37 πμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Καλημέρα! Έχω πάρα πολύ καιρό να περάσω από εδώ, και γράφω αργοπορημένα.
Τις πολύ πικάντικες μουστάρδες τις ελαφραίνω ανακατεύοντας με λίγη μαγιονέζα - όχι πολύ, ίσα ίσα να ελαφρύνει λίγο γιατί και γώ δεν αντέχω τα καυτερά.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #8
« στις: Οκτώβριος 31, 2008, 16:45:58 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Καλή ιδέα Αρχοντία. Μάλιστα τελευταία κυκλοφορεί και στο εμπόριο ένα παρόμοιο προϊόν μαγιονέζα με μουστάρδα ή το ανάποδο. Πρέπει να ταιριάζει γευστικά.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Νοέμβριος 01, 2008, 01:08:08 πμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Πολύ καλή ιδέα πράγματι..αλλά δυστυχώς αυξάνονται οι θερμίδες κατακόρυφα!!
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #10
« στις: Νοέμβριος 02, 2008, 19:44:05 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Ναι... αλλά με μια κουταλιά;  Μήπως με light;
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #11
« στις: Νοέμβριος 02, 2008, 19:58:50 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
συμφωνω οτι η μαγιονεζα ειναι πολυ καλη ιδεα και σιγουρα θα μαλακωνει η γευση αλλα τοτε εχω την εντυπωση οτι το προιον θα εχει ημερομηνια ληξης λογω των συστατικων της μαγιονεζας και κυριως του αυγου που περιεχει .με βαση την παραπανω συνταγη θα μπορουσαμε να διατηρησουμε τη μουσταρδα για μηνες με την προσμειξη της μαγιονεζας ποσο θα μπορουμε να διατηρηθει λετε?
παρεπιπτοντως αρχοντια καλως ηρθες.!!   
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #12
« στις: Νοέμβριος 03, 2008, 09:44:26 πμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Καλημέρα και ευχαριστώ,
να σας ζήσει το μωράκι!!

Τη μαγιονέζα τη βάζω την τελευταία στιγμή στην ποσότητα μου θα σερβίρω, όχι σε όλο το βάζο.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #13
« στις: Νοέμβριος 03, 2008, 10:28:06 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ααα καλη ιδεα!!! up
ευχαριστω γισ τις ευχες
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω