GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 11, 2024, 08:53:40 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Μουστοκούλουρα
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μουστοκούλουρα  (Αναγνώστηκε 13498 φορές)
« στις: Σεπτέμβριος 24, 2008, 19:51:40 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Κορίτσια μήπως υπάρχει πρόχειρη συνταγή για μουστοκούλουρα με μούστο και ακριβείς δόσεις υλικών
Ευχαριστώ
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #1
« στις: Σεπτέμβριος 24, 2008, 21:34:05 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Ξανθούλα μου, δεν έχω φτιάξει ποτέ μα ποτέ μουστοκούλουρα αλλά σου δίνω δύο συνταγές με μούστο που βρήκα στο διαδίκτυο. Ίσως βοηθήσει. Καλή επιτυχία όπως κι αν τα φτιάξεις.  kissing

https://www.topatitiri.gr/aboutwine3.php?lang=1

https://www.madata.gr/index.php?news=7386
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Σεπτέμβριος 25, 2008, 11:03:12 πμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ξανθή καλημέρα, δεν έχω συνταγή να σου δώσω αλλά έχω ωραία συμβουλή που διάβασα πρόσφατα.
Εάν θέλεις τα μουστοκουλουρα να είναι μαλακά θα τα πλάσεις πιο χοντρά και αμέσως μόλις βγούν απο τον φούρνο
θα σκεπάσεις το ταψί που τα έψησες με ένα άλλο μέχρι να κρυώσουν - έτσι κρατούν την υγρασία και δεν
γίνονται σκληρά, διατηρούνται δε ερμητικά κλεισμένα. Εαν θέλεις να είναι σκληρά κανεις ακριβώς τ'αντίθετο.

καλή επιτυχία και ενημέρωσε!!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Σεπτέμβριος 25, 2008, 11:09:56 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Eμ, πές το μας ρε Μαράκι μου, διότι η μανα κάνει μεν ωραία μουστοκούλουρα αλλά σκληρά και λεει πως δεν εχει καλή συνταγή και ψάχνει μια να τα κάνει μαλακά!!
Που να της το πω! Θα πάθει πλάκα!
Ξανθή αν θες να σου πω την συνταγή της μαμάς μου αλλά θα περιμένεις μέχρι αύριο!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Σεπτέμβριος 25, 2008, 11:16:08 πμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ξέχασα να σας πω ότι εαν ο μούστος φτιάχτηκε λιγότερο απο 8-10 ώρες δεν χρειάζεται στάχτη γιατί δεν εχει
αρχίσει ακόμη η αλκοολική ζύμωση.  Για όσους δεν το γνωρίζουν,  η αλκοολική ζύμη  αρχίζει
αμέσως μετά τη σύνθλιψη της ρόγας και με τον τρόπο αυτό η γλυκόζη αρχίζει να μετατρέπεται σε οινόπνευμα.
Οταν ο μούστος προορίζεται για μουσταλευριά ή μουστοκούλουρα, φροντίζουν να αναστέλλουν τη δράση
του ζυμομύκητα, ώστε να μην περιορίζεται η ποσότητα της γλυκόζης.Αυτό γίνεται, συνήθως, με την στάχτη.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Σεπτέμβριος 25, 2008, 11:23:03 πμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Αγγελικούλα μου καλή σου μέρα,

Έπεσε στα χέρια μου πριν λίγο καιρό, ένα βιβλίο συνταγών το οποίο ήταν μάλιστα και δώρο
με κάποιο περιοδικό, μάλλον ηταν της Λοης,  ειχε πολλές τέτοιες συμβουλές και διάφορες
πληροφορίες που τις άκουγα για πρώτη φορά. Είχε και αρκετές συνταγές για μουστοκούλουρα.
 θα ψάξω να το βρω για να τις βάλω.

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Σεπτέμβριος 25, 2008, 11:24:49 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Αααα μπράβο!!
Τέτοια θελω να ακούω!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Σεπτέμβριος 25, 2008, 12:37:07 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Κορίτσια περιμένω εγώ με τα κουλούρια δεν έχω καλή σχέση έλα ντε που η κόρη θέλει μουστοκούλουρα κι ο μπαμπάς της μουσταλευριά.
Αποφάσισα να μη χαλάσω το χατήρι κανενός  αλλά όσες συνταγές βλέπω και στο διαδίκτυο και στα παραδοσιακά έχουν μια μικρή ασάφεια για την ποσότητα του αλευριού και το πόσο μαλακή θα είναι η ζύμη, που απ ότι κατάλαβα είναι καθοριστικό .
Για αυτό λέω βοήθεια κάποια καλή νοικοκυρά θα έχει εμπειρία.
Περιμένω λοιπόν Αγγελική τη συνταγή της μαμάς σου.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #8
« στις: Σεπτέμβριος 25, 2008, 13:02:32 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Μεγάλος μπελάς το μουστοκούλουρο απ' ότι διαβάσω. Που να ξέρω τι σοι μούστο έχω κλπ. απαπαπαπαππαααα Απορία
Δεν τυλίγω αμπελόφυλλα καλύτερα ? Αναποφασιστικότητα
Άστε αγοράζω καλύτερα τα έτοιμα.  stop
Χαρά στο κουράγιο σας κορίτσια.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Σεπτέμβριος 25, 2008, 13:05:35 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Ξανθή μου ποια μουστοκούλουρα αρέσουν στην κόρη σου? Τα μαλακά ή τα σκληρά?
Πάντως αν κάνεις λίγο υπομονή, το βράδυ που θα δω τον άντρα μου θα του ζητήσω και τις δύο συνταγές. Ελπίζω να τις αρέσουν τα μουστοκούλουρα του φούρνου.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Σεπτέμβριος 25, 2008, 13:37:53 μμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Αγγελικούλα και Μαράκι θέλουμε όλες σας τι συνταγές  kissing για να δούμε ποιά ταιριάζει στους
γευστικούς μας κάλυκες !!!! biggrin
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Σεπτέμβριος 25, 2008, 13:40:22 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Παράθεση από: MB04 για να δούμε ποιά ταιριάζει στους
γευστικούς μας κάλυκες !!!! biggrin[/quote
Αυτό μ άρεσε πάρα πολύ!!!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 25, 2008, 13:42:12 μμ από xanthibax » Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #12
« στις: Σεπτέμβριος 25, 2008, 18:41:28 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW

Άστε αγοράζω καλύτερα τα έτοιμα.  stop


συμφωνω  up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2008, 11:10:40 πμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Αγγελικούλα, το βρήκα το βιβλίο, σου παραθέτω ότι ακριβώς γράφει για το ψήσιμο.
Είναι απο το βιβλίο της Μαρίας Λόης ''φουρνιστά του αλωνάρη'' τίτλος συνταγής¨
''μουστοκούλουρα μαλακά'':

q u o t e

σε μια επιφάνεια εργασίας πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κουλουράκια και τα
βάζουμε στο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους, ώστε να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν
κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλλο ταψί λίγο μεγαλύτερο ώστε να ψηθούν στον ατμό τους.
Βάζουμε το σκεπασμένο ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά.

Οταν ψηθούν, τα βγάζουμε απο το φούρνο, τα αφήνουμε σκεπασμένα για 5-6 λεπτά να τραβήξουν
τα κουλουράκια τον ατμό τους, βγάζουμε το μεγαλύτερο ταψί, τα βάζουμε σε πιατέλα, τα αφήνουμε να
κρυώσουν και σερβίρουμε.

u n q u o t e

θα στείλω ολοκληρη την συνταγή με τα υλικά κλπ στις συνταγές το βράδυ.

φιλάκια 


Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2008, 13:29:33 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Μαράκι μου !!! Είσαι θεά!! Φιλί
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω