GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 02:23:43 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Μουστοκούλουρα
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μουστοκούλουρα  (Αναγνώστηκε 13452 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Νοέμβριος 05, 2008, 21:14:38 μμ »
Line Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 193
Μέλος από: Ιούν, 2008

Προφίλ WWW
Μόλις τώρα είδα ότι ζητάς συνταγή για μουστοκούλουρα.Εγώ φτιάχνω αυτή την συνταγή και είναι πολύ νόστιμα.
Υλικά
2 ποτήρια λάδι καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια μούστο
2 1/4 ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανελογαρίφαλλα
1 πακέτο φαρινάπ 1 κιλό περίπου αλεύρι μαλακό

Η σόδα διαλύεται με το κονιάκ. Την εκτέλεση την ξέρεις γίνεται όπως όλα τα κουλούρια απλά η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή.
Για να διατηρηθούν αφράτα όπως είναι μισοζεστά τα κλείνουμε σε τάπερ με καπάκι.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #16
« στις: Νοέμβριος 05, 2008, 21:34:32 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Line σε ευχαριστώ πολύ ήδη έχω φτιάξει μια συνταγή  της MB04 που αναρτήθηκε τον Σεπτέμβριο κι έχω βάλει και φωτογραφίες στα σχόλια.
βέβαια θα φτιάξω μια άλλη φορά και τη δική σου δεν μας πρόλαβες  μόλις σήμερα πριν 2 ώρες ξαναφτιάξαμε .
Δες πάντως κι εκείνη τη συνταγή ο τρόπος ψησίματος είναι αποτελεσματικός.
Και πάλι σε ευχαριστώ
Φιλιά.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #17
« στις: Νοέμβριος 10, 2008, 23:10:34 μμ »
Milagros Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Υλικα
3 1/2 φλιτζανια τσαγιου αλευρι μαλακο.
2 φλιτζανια του καφε λαδι.
2 φλιτζανακια του καφε ζαχαρη.
Μια κουταλια σουπας κοφτη κανελογαρυφαλλα.
Λιγο μοσχοκαρυδο τριμμενο.
1 φλιτζανακι του καφε πετιμεζι.
2 φλιτζανακια του καφε νερο.
2 κουταλιες σουπας ουζο.
1/2 λεμονι, το χυμο.
Μια κουταλια σουπας κοφτη σοδα.
1 κουταλακι γλυκου γεματο αμμωνια.
             
            Εκτελεση
Ραντιζετε το αλευρι με το λαδι και το τριβετε.
Προσθετετε τη ζαχαρη και τα μπαχαρικα.
Ανακατευετε το πετιμεζι, το νερο,το ουζο,το χυμο λεμονιου,τη σοδα και την αμμωνια.
Ριχνετε το μειγμα αυτο στο μειγμα του αλευριου και ζυνωνετε ελαφρα τη ζυμη.
Την πλαθετε σε κουλουρακια και τα βαζετε σε λαδωμενο ταψι .
Τα ψηνετε σε μετριο φουρνο για 18 λεπτα περιπου.


 Σημειωση.=Αν η ζυμη γινει πολυ σφιχτη,προσθετετε λιγο πετιμεζι αραιωμενο με νερο.
-Αντικαθιστατε το ουζο με κονιακ.
-Πλαθετετη ζυμη σε μπαλακια στο μαγεθος που εχει ενα μεγαλο βερικοκο,τα βαζετε σε ταψι λαδωμενο και τα ψηνετε σε μετριο φουρνο δηλαδη 180 βαθμους

 


ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ,ΟΜΟΡΦΙΑ,ΔΙΑΙΤΕΣ,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #18
« στις: Νοέμβριος 23, 2008, 00:58:39 πμ »
Rena
Επισκέπτης
Mμμμ, κι επιτέλους έχω πετιμέζι. Ας είναι καλά η Ξανθούλα που μου 'δωσε βάζο ολόκληρο  Σαρκασμός Κι έχουμε και συνταγή για μαλακά μουστοκούλουρα που τρελλαίνεται η οικογένεια. Έλα μου όμως που εγώ κόβω φλέβα για τα τραγανά...Για πείτε καμιά συνταγούλα, κανένα tip ?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #19
« στις: Νοέμβριος 23, 2008, 01:18:08 πμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ρενάκι καλησπέρα, και εμένα τα τραγανά μου αρέσουνε αλλα δεν εχω συνταγή.  Μας είχε υποσχεθεί η Μαίρη να μας δώσει αλλά μας ξέχασε ....... Οταν τα φτιάξεις φωναξε με να τα τσακίσουμε παρέα.

Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω