GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Δεκέμβριος 03, 2021, 23:46:14 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Πώς θα σφραγίσω ένα βάζο;
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Πώς θα σφραγίσω ένα βάζο;  (Αναγνώστηκε 7159 φορές)
« στις: Οκτώβριος 07, 2008, 14:40:22 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Βοήθεια και τα φώτα σας!! Πώς θα σφραγίσω ένα βάζο, ούτως ώστε να το ανοίξω μετά από καιρό και να μην έχει πάθει τπτ το περιεχόμενό του;;  Λύπη
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 07, 2008, 14:56:27 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Εξαρτάτε τι θα βάλεις μέσα.
Αν βάλεις μαρμελάδα π. χ. αποστειρώνεις το βάζο στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά το γεμίζεις ,όταν είναι ακόμη ζεστό με τη μαρμελάδα ζεστή , μέχρι πάνω και το κλείνεις αμέσως . Η μαρμελάδα σου δεν θα πάθει τίποτα όπως και τα γλυκά του κουταλιού.
Αν θέλεις να βάλεις κάτι σε λαχανικό πρέπει να βράσεις το βάζο με το περιεχόμενο του σε νερό που καλύπτει τα 3/4 του βάζου για 15 λεπτά .
Έχει σημασία  όμως και η σύνθεση του συντηρητικού των λαχανικών. Μπορείς να τα βάλεις σε άρμη οπότε τα κρατάς σε ψυγείο και δεν παθαίνουν τίποτα.
Αν θέλεις γράψε τι θέλεις ακριβώς να συντηρήσεις και ίσως υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #2
« στις: Οκτώβριος 07, 2008, 15:03:42 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Α! Λέω να φτιάξω τη μουστάρδα που μου πρότεινες!!
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #3
« στις: Οκτώβριος 07, 2008, 15:19:24 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Αποστείρωσε το βάζο και βάλε μέσα τη μουστάρδα κλείστε  μετά  το βάζο κι άφησέ το .
Το βάζο σου πρέπει να είναι κάποιο που κλείνει καλά .
Η μουστάρδα δεν έχει υλικά που να χαλάνε εύκολα.
Μόνο μην ξεχάσεις όταν το ανοίξεις να αφαιρείς μουστάρδα πάντα με καθαρό κουτάλι, να το κλείνεις καλά και  να το διατηρείς στο ψυγείο.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #4
« στις: Οκτώβριος 07, 2008, 15:24:51 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Ακολούθα τις  πολύ ωραίες οδηγίες που δίνει η Ξανθή και βάλε την μουστάρδα σου σε αυτα τα βάζα που κλείνουν με την σούστα και το λάστιχο.Η μουστάρδα που παίρνω ειναι σε τέτοιο βαζάκι.
Όταν κάνω πελτέδες  και γενικά σάλτσες σπτικες ψυγείου απο πάνω βάζω μια καλή στρώση λάδι που την ανανεώνω μόλις βγάλο υλικό απο το βάζο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Οκτώβριος 07, 2008, 15:31:42 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Σας ευχαριστώ πολύ και τις δύο για τις συμβουλές σας!! Πάω να...δημιουργήσω!!
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #6
« στις: Οκτώβριος 07, 2008, 16:19:04 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Σας ευχαριστώ πολύ και τις δύο για τις συμβουλές σας!! Πάω να...δημιουργήσω!!


Εντάξει Μαρινάκι... είμαι έτοιμη. Έκλεισα τ’ αυτιά μου. Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός


Εγώ συνήθως όταν είναι να βάλω κάτι ζεστό αποστειρώνω το βάζω στο φούρνο όπως η Ξανθή το γεμίζω μέχρι επάνω με το υλικό μου όσο είναι ζεστό ακόμα και το γυρίζω ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Οκτώβριος 07, 2008, 16:30:17 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
κι ελεγα τι θα κανω τον αποστειρωτη του μπεμπη....χιχιχιχιιχι  Κακία
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #8
« στις: Οκτώβριος 07, 2008, 22:44:27 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Μαργαριταράκι, μια χαρά σε βρίσκω. Κι έχω τον αποστειρωτή του μικρού φυλαγμένο ακόμη...ε και τι έγινε που περάσαν 11 χρόνια, λετε να μη δουλεύει? Με έφτιαξες τώρα. Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Οκτώβριος 08, 2008, 11:30:42 πμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Καλημέρα! Αχ τώρα είδα τα μηνύματα! Δεν το γύρισα τούμπα το βάζο, αλλά εντάξει πιστεύω καλό θα γίνει και πάλι! Ήταν καλή η συνταγή αν και απορώ πως κρατήθηκα και δεν έβαλα και λίγο λάδι μέσα..μου φαίνεται θα ταίριαζε! Σε μια εβδομάδα πάντως θα σας πω αν πήγαν όλα καλά!!!!!! Το  πάντως το γλίτωσα!!!!!!! Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω