GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 13:41:50 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Creme bruille
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Creme bruille  (Αναγνώστηκε 16228 φορές)
« στις: Οκτώβριος 11, 2008, 13:27:01 μμ »
MAROT Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Αναζητώ καλή συνταγή για Creme bruille.
Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
Ευχαριστώ πολύ
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 11, 2008, 15:18:18 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Τυχαία βρέθηκε στα χέρια μου free περιοδικό του Παρλιάρου. Από αυτό σου αντιγράφω συνταγή. Δεν την έχω φτιάξει, άμα τη φτιάξεις πες μας τη γνώμη σου.
750 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ γάλα φρέσκο
10 κρόκοι αυγού
165 γρ ζάχαρη
 1 κλωναράκι βανίλια
μαύρη και άσπρη ζάχαρη για το κάψιμο
Ζεσταίνουμε στη φωτιά  την κρέμα γάλακτος και το γάλα μαζί με το κλωναράκι βανίλιας το οποίο έχουμε σχίσει κάθετα και με το μαχαίρι καθαρίζουμε το εσωτερικό της έτσι ώστε οι κόκκοι να πέσουν μέσα στο μείγμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη.Ρίχνουμε μέσα σ' αυτούς το ζεστό μείγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε καλά για να έχουμε καλή ομογενοποίηση και αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας.
Γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα μπολ (μόνο τα 2 εκατοστά για να πετύχουμε καλύτερη υφή κατά το κάψιμο).Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο προσθέτουμε νερό. Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο  στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.Αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με τη μαύρη και την άσπρη ζάχαρη.Τα καίμε με φλόγιστρο ή με το ειδικό εργαλείο.
Το κάψιμο πρέπει να γίνει λίγο πριν το σερβίρισμα.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία αν το φτιάξεις και περιμένω εντυπώσεις

.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #2
« στις: Οκτώβριος 11, 2008, 21:42:19 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Η συνταγή είναι εγγύηση. Την έχω φτιάξει παλιότερα, όταν είχα δανειστεί ένα φλόγιστρο και το χρησιμοποίησα με τη βοήθεια φίλης. Έκτοτε δεν ξαναδοκίμασα, αφενός γιατί δεν έχω φλόγιστρο δικό μου κι αφετέρου γιατί και να είχα, μόνη δε θα το κάνα ποτέ. Είμαι λίγο φοβιτσιάρα, ούτε το γκαζάκι για καφέ δεν ανοίγω.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Οκτώβριος 11, 2008, 22:17:04 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
1. Πού θα βρούμε κλωναράκι βανίλια? Να υποθέσω ότι η κάψουλα με τη σκόνη βανίλια κάνει την ίδια δουλειά? 2. Γεμίζουμε τα πυρίμαχα μόνο με 2 εκατοστά μείγμα, ή αφήνουμε 2 εκατοστά από πάνω? 3. Αν κάψουμε τη ζάχαρη στο αντικολλητικό τηγάνι (δεν ξέρω πώς, λέω τώρα) ή κάνουμε σιρόπι, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το φλόγιστρο? Αντί για φλόγιστρο τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε?
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #4
« στις: Οκτώβριος 11, 2008, 23:03:37 μμ »
MB04 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 599
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ράνια, μπορείς να βρείς βανίλια ξυλαράκι στα μπαχαρικά. Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Οκτώβριος 11, 2008, 23:19:16 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
2. Γεμίζουμε τα πυρίμαχα μόνο με 2 εκατοστά μείγμα, ή αφήνουμε 2 εκατοστά από πάνω?
Ράνια η συνταγή είναι όπως ακριβώς τη γράφει το περιοδικό εγώ άλλωστε είπα δεν την έχω κάνει.
Τώρα για φλόγιστρο και τα υπόλοιπα ίσως η Ρένα που το έχει φτιάξει μπορεί να μας πει.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #6
« στις: Οκτώβριος 11, 2008, 23:20:37 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Έλα βρε Ξανθήηηηηη πέεεες μου. Τι καταλαβαίνεις εσύ? Μάλλον αφήνεις 2 εκ. από πάνω, είναι πιο λογικό, ε?
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #7
« στις: Οκτώβριος 11, 2008, 23:30:59 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Εγώ έχω πει κι άλλη φορά, χωρίς να υποτιμώ προς θεού κανέναν, ότι κάποιες δοσολογίες και κάποιες οδηγίες που διαβάζω περισσότερο μπελά μου φέρνουν παρά ευκολία
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #8
« στις: Οκτώβριος 11, 2008, 23:55:21 μμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
Ρίξε μια μάτια και εδώ είναι πολύ κατατοπιστικό   getlost

<a href="https://www.youtube.com/v/gpr9lDltc24" target="_blank">https://www.youtube.com/v/gpr9lDltc24</a>
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 12, 2008, 23:31:48 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Οκτώβριος 12, 2008, 00:00:28 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ειμαι σιγουρη οτι εχω δει στην τι βι αλλα δε θυμαμαι σε ποια εκπομπη αντι να χρησιμοποιουν φλογιστρο να βαζουν τα μπολακια μεσα σε ταψι με νερο και για λιγο στο γκριλ μεχρι να καει η ζαχαρη.εγω ετσι θα εκανα παντως.... (νομιζω μαμαλακης ηταν...)
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #10
« στις: Οκτώβριος 12, 2008, 00:06:19 πμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
το έχω κάνει και αυτο Μαργαρίτα και το μόνο που κατάφερα είναι να νερουλιάσει η κρεμά και να μην γίνει και η κρουστά σωστή Απορία
θέλει πολύ δυνατό γκριλ... μάλλον - από την άλλη το φλόγιστρο κοστίζει 8 ευρώ...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Οκτώβριος 12, 2008, 00:11:30 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ε αφου το εχεις κανει ΚΑΤΕ μου προφανως θα εχεις δικιο....εγω η αληθεια ειναι οτι δεν εχω δοκιμασει ποτε να φτιαξω το συγκεκριμενο γλυκο.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #12
« στις: Οκτώβριος 12, 2008, 00:20:06 πμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
καλά μην το λες - μπορεί άπλα μην τα κατάφερα... Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Οκτώβριος 12, 2008, 09:52:46 πμ »
Rena
Επισκέπτης
Ράνια ξυλάκια βανίλιας στα μπαχαρικά, όπως είπε και η Μαρία. Αν βάλεις κάψουλα απλά βάλε παραπάνω από μία γιατί το ξυλάκι έχει πιο έντονο άρωμα. Θα επέμενα στο ξυλάκι όμως. Τα φορμάκια τα γεμίζεις αφήνοντας αέρα (αφήνεις 2 εκατ. από πάνω-ίσως και λίγο παραπάνω). Μη φτιάξεις σιρόπι δεν θα είναι κρεμ μπρουλέ μετά. Η κρεμ μπρουλέ θέλει καραμελωμένη τη ζάχαρη, σχεδόν σαν καψαλισμένη, χωρίς όμως να είναι. Αν νοιώθεις άνετα με τη χρήση του φλόγιστρου καλύτερα να πάρεις ένα, δεν κοστίζουν ακριβά. Διαφορετικά πριν σερβίρεις προθέρμανε το γκριλ στο μέγιστο 240-250 βαθμούς και αφού έχει κάψει ο φούρνος σου βάλε τα φορμάκια για 1-2 λεπτά να καραμελώσει η ζάχαρη.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 12, 2008, 09:54:28 πμ από Rena » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Οκτώβριος 12, 2008, 15:22:03 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
πολυ καλη συνταγη ακουγεται
αλλα αφου ειναι του Παρλιαρου το σιγουρο ειναι οτι 8α ειναι τελειααααααααα up
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω