GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 18:30:35 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Creme bruille
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Creme bruille  (Αναγνώστηκε 16231 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Οκτώβριος 12, 2008, 23:28:35 μμ »
MAROT Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Ευχαριστώ κορίτσια, η συνταγή θα δοκιμαστεί εντός της εβδομάδος και θα σας στείλω εντυπώσεις (και φωτό αν τα καταφέρω). Βαρέθηκα να βλέπω τον καλό μου να τσακίζει τις creme bruille του ζαχαροπλαστείου και να μου μαζεύει πυρίμαχα μπωλάκια στα ντουλάπια... έτσι είπα να φτιάξω σπιτική για να τα αξιοποιήσω (και μετά να τον στείλω για εξέταση χοληστερίνης με τόσα αυγά)!!!  Σαρκασμός
Το φλόγιστρο είναι αναγκαίο απ' όσο ξέρω δεν γίνεται να καεί και να καραμελώσει η ζάχαρη με άλλο τρόπο.
Οσο για τα 2 εκατοστά, η συνταγή εννοεί 2 εκατοστά πάχος κρέμας, ανεξάρτητα απο το βάθος του σκεύους, για να μπορέσει να ψηθεί.
Βασικά όμως τα μπωλάκια είναι ρηχά και πλατιά, 3 εκ βάθος και διάμετρο 12 εκ. (μόλις μέτρησα αυτά του ζαχαροπλαστείου που μου έχει μαζέψει στο ντουλάπι.

Ευχαριστώ και για το βιντεάκι ήταν άκρως κατατοπιστικό, γιατί δεν είχα δεί ποτέ στην τιβι πώς γίνεται.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 12, 2008, 23:43:55 μμ από MAROT » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #16
« στις: Οκτώβριος 13, 2008, 14:22:39 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Οι συνταγές του Παρλιάρου είναι πολύ σωστές αρκεί να τις τηρήσεις κατά γράμμα. Ξυλάκια πραγματικής βανίλιας έχει και το γνωστό s/m της Γαλλικής αλυσσίδας. Για το φλόγιστρο δεν ξέρω πάντως όντως έχω δει να γίνεται στο γκριλ του φούρνου.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω