GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 28, 2024, 02:53:45 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Κουπέκι;;
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κουπέκι;;  (Αναγνώστηκε 4123 φορές)
« στις: Νοέμβριος 03, 2008, 21:19:44 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Μου περιέγραψε ο άντρας μου ένα γλυκό των παιδικών του χρόνων στο χωριό, που πολύ του άρεσε, και θα ήθελα να το βρω.
Πριν λοιπόν αρχίσω τα πειράματα, μήπως το ξέρει κανείς;
Από την περιγραφή είναι μια κρέμα σαν του γαλακτομπούρεκου, ψημένη στον φούρνο, που τη σερβίρουν με κανέλλα από πάνω, και τρώγεται είτε ζεστή είτε κρύα την άλλη μέρα.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #1
« στις: Νοέμβριος 04, 2008, 00:01:18 πμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Είδα κάτι παρόμοιο στην εκπομπή του Η. Μαμαλάκη χθες το απόγευμα, με νισεστέ στην κατσαρόλα, και σερβίρεται έτσι σκέτη, με κανέλα και καρύδια.  Δεν θυμάμαι πώς ονομάζεται το γλυκάκι, νομίζω στην Κω το φτιάχνουν. Θα το ψάξω μήπως είναι κάτι παρόμοιο...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 04, 2008, 01:49:34 πμ από Katerina » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Νοέμβριος 04, 2008, 00:04:07 πμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Λοιπόν, βρήκα κάτι στο site του Η. Μαμαλάκη, αυτό που είδα χθες. Ρίξε μια ματιά εδώ: https://www.eliasmamalakis.gr/recipe.asp?syntagi_cat_id=5&syntagi_id=278
Ίσως να είναι μια ιδέα να ξεκινήσεις τουλάχιστον τα πειράματα. Ελπίζω, βέβαια, να το γνωρίζει κάποιο από τα μέλη, να γλιτώσεις και τον κόπο...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 04, 2008, 00:06:15 πμ από Katerina » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Νοέμβριος 04, 2008, 07:41:20 πμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Μου κάνει κάτι σε γαλατόπιτα χωρίς φύλλο αυτό που αναφέρεις. Ρίξε μια ματιά εδώ https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1422&Itemid=49
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 02, 2010, 01:24:42 πμ από ArXoS » Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #4
« στις: Νοέμβριος 04, 2008, 14:02:10 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Αρχοντία, αν όντως λέγεται κουπέκι, δε γνωρίζω τη συνταγή. Όμως νομίζω ότι αναφέρεσαι στο πουπέκι, το οποίο είναι γλύκισμα (παραδοσιακή Σαλαμίνια συνταγή) ακριβώς όπως το περιγράφεις. Με αυτό οι Σαλαμίνιοι, εννοούν πλέον το γαλακτομπούρεκο και το φτιάχνουν με φύλλο, παλιότερα όμως γινόταν μόνο με την κρέμα και το πασπάλιζαν με κανέλλα. Η κρέμα ακριβώς ίδια με του γαλακτομπούρεκου, σιμιγδαλένια.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Νοέμβριος 04, 2008, 20:05:30 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Όπως λέει κι η Ρένα ως πουπέκι οι Σαλαμίνιοι εννοούν ένα είδος γαλακτομπούρεκου (είναι αρβανίτικη η λέξη) το οποίο τώρα το παρασκευάζουν τις αποκριές και το σερβίρουν και σε ομαδικές γιορτές . Είναι με πολύ λεπτή στρώση κρέμας χωρίς φύλλο.(αυτά από μαρτυρία μόνιμου κατοίκου Σαλαμίνας).
Δεν αναφέρεις όμως Αρχοντία την καταγωγή του συζύγου σου ώστε να ρωτήσουμε τις ανάλογες πηγές.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #6
« στις: Νοέμβριος 09, 2008, 08:13:13 πμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Σας ευχαριστώ πολύ όλες!
Λοιπόν έχετε δίκιο, και πράγματι, για το πουπέκι ψάχναμε, το είχα ακούσει λάθος.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #7
« στις: Νοέμβριος 10, 2008, 16:17:10 μμ »
THEOHARIS Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
τ Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.392
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Όμως νομίζω ότι αναφέρεσαι στο πουπέκι, το οποίο είναι γλύκισμα (παραδοσιακή Σαλαμίνια συνταγή) ακριβώς όπως το περιγράφεις. Με αυτό οι Σαλαμίνιοι, εννοούν πλέον το γαλακτομπούρεκο και το φτιάχνουν με φύλλο, παλιότερα όμως γινόταν μόνο με την κρέμα και το πασπάλιζαν με κανέλλα. Η κρέμα ακριβώς ίδια με του γαλακτομπούρεκου, σιμιγδαλένια.

Αχ αυτό το πουπέκι βαρέθηκα να το ακούω από τους συναδελφους Κουλουριώτες (Σαλαμίνιους)  Θυμός
Καταγράφηκε
ΜΟΥ ΛΕΊΠΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ
 
Απάντηση #8
« στις: Νοέμβριος 10, 2008, 21:30:56 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Λογικό Χάρη μου, αν δεν έχει η Σαλαμίνα "πιλαφάκια" ποιος θα ΄χει? Και δε το λέω ειρωνικά και τα αδέλφια μου έτσι (αν και δεν είμαστε Σαλαμίνιοι) ο ένας πιλάφι κι ο άλλος μοδίστρα  Σαρκασμός Γλώσσα  Πάντως κακώς που δε ζήτησες την συνταγή  Λύπη
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω