GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 27, 2024, 22:23:01 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Key lime pie
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Key lime pie  (Αναγνώστηκε 3220 φορές)
« στις: Νοέμβριος 13, 2008, 20:02:58 μμ »
Angelina247 Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 10
Μέλος από: Ιούλ, 2008

Προφίλ
Είδα αυτη τη πιτα/ταρτα σε μια σειρα και απο τοτε μου εχει καρφωθει στο μυαλο. Μιπως γνωριζει κανεις τη συγκεκριμενη συνταγη?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Νοέμβριος 13, 2008, 21:37:20 μμ »
Rena
Επισκέπτης
Angelina μου την σειρά που λες δεν την έχω δει, αλλά βρήκα την ακόλουθη συνταγή στο https://www.bbc.co.uk  τη μετέφρασα και την παραθέτω. Ελπίζω να προσεγγίζει ότι ζητάς.

Φωτογραφία δανεική από το net (https://ww1.prweb.com)



Συστατικά
375 γραμ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα
150 γραμ. ανάλατο βούτυρο
Ξύσμα και χυμός από 8 μεγάλα limes
570 ml κρέμα
397 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
Για τη διακόσμηση
Καραμελωμένη φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

1.   Λειώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα κι ανακατεύουμε.  Αδειάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα με σούστα πιέζοντας το να κάτσει στη βάση.  Παγώνουμε για όση ώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση.
2.   Για να φτιάξουμε τη γέμιση, βάζουμε το χυμό των lime σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε την κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα lime και ανακατεύουμε ελαφρά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα στη βάση των μπισκότων. Τοποθετούμε το γλυκό σε μια πιατέλα και παγώνουμε για 1-2 ώρες.
3.   Διακοσμούμε με τα καραμελωμένα lime.
Για να φτιάξουμε τα καραμελωμένα lime πλένουμε και στεγνώνουμε 2 ολόκληρα lime και τα τα ξεφλουδίζουμε με έναν καθαριστή πατάτας (λαχανικών). Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις φλούδες σε μικρά κομμάτια «σπίρτων». Τα βυθίζουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό. Στεγνώνουμε και τα βυθίζουμε σε παγωμένο νερό. Βάζουμε 50 γραμ. ζάχαρη  κρυσταλιζέ ή caster (ψιλοαλεσμένη ζάχαρη, αυτό που λέει στις συσκευασιες ψιλή) σε μια μικρή κατσαρόλα με αρκετό βραστό νερό να την καλύπτει. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να φτάσουν σε υψηλή θερμοκρασία (περίπου 180ο C). Προσθέτουμε τα στικς lime και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύουμε και βάζουμε τα στικς σε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μπωλ.  Καθώς παγώνει η ζάχαρη ξεχωρίζουμε τα στικς από τη ζάχαρη με ένα πηρούνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Όταν κρυώσουν παίρνουμε τα στικς από το σουρωτήρι και απομακρύνουμε την έξτρα ζάχαρη. Χρησιμοποιούμε όσα χρειαζόμαστε για τη διακόσμηση του γλυκού.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 13, 2008, 21:46:49 μμ από Rena » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Νοέμβριος 13, 2008, 21:48:12 μμ »
Angelina247 Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 10
Μέλος από: Ιούλ, 2008

Προφίλ
Ευχαριστω παρα πολυ Rena!! θα την φτιαξω το συντομοτερο!  Σαρκασμός Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Φεβρουάριος 12, 2009, 22:23:16 μμ »
karvelinio Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 7
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
telika den mathame ti egeine.  petuxe h suntagi Απορία
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω