Angelina μου την σειρά που λες δεν την έχω δει, αλλά βρήκα την ακόλουθη συνταγή στο
https://www.bbc.co.uk τη μετέφρασα και την παραθέτω. Ελπίζω να προσεγγίζει ότι ζητάς.
Φωτογραφία δανεική από το net (
https://ww1.prweb.com)
Συστατικά375 γραμ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα
150 γραμ. ανάλατο βούτυρο
Ξύσμα και χυμός από 8 μεγάλα limes
570 ml κρέμα
397 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
Για τη διακόσμησηΚαραμελωμένη φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση1. Λειώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα κι ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα με σούστα πιέζοντας το να κάτσει στη βάση. Παγώνουμε για όση ώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση.
2. Για να φτιάξουμε τη γέμιση, βάζουμε το χυμό των lime σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε την κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα lime και ανακατεύουμε ελαφρά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα στη βάση των μπισκότων. Τοποθετούμε το γλυκό σε μια πιατέλα και παγώνουμε για 1-2 ώρες.
3. Διακοσμούμε με τα καραμελωμένα lime.
Για να φτιάξουμε τα καραμελωμένα lime πλένουμε και στεγνώνουμε 2 ολόκληρα lime και τα τα ξεφλουδίζουμε με έναν καθαριστή πατάτας (λαχανικών). Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις φλούδες σε μικρά κομμάτια «σπίρτων». Τα βυθίζουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό. Στεγνώνουμε και τα βυθίζουμε σε παγωμένο νερό. Βάζουμε 50 γραμ. ζάχαρη κρυσταλιζέ ή caster (ψιλοαλεσμένη ζάχαρη, αυτό που λέει στις συσκευασιες ψιλή) σε μια μικρή κατσαρόλα με αρκετό βραστό νερό να την καλύπτει. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να φτάσουν σε υψηλή θερμοκρασία (περίπου 180ο C). Προσθέτουμε τα στικς lime και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύουμε και βάζουμε τα στικς σε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μπωλ. Καθώς παγώνει η ζάχαρη ξεχωρίζουμε τα στικς από τη ζάχαρη με ένα πηρούνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Όταν κρυώσουν παίρνουμε τα στικς από το σουρωτήρι και απομακρύνουμε την έξτρα ζάχαρη. Χρησιμοποιούμε όσα χρειαζόμαστε για τη διακόσμηση του γλυκού.