GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 27, 2024, 18:09:36 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας)
| |-+  Cinema, Θέατρο, TV
| | |-+  Γλυκές Αλχημείες
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 4 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Γλυκές Αλχημείες  (Αναγνώστηκε 57522 φορές)
Απάντηση #45
« στις: Οκτώβριος 25, 2009, 16:21:30 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Τελικά δεν πρόλαβα να το δω από την τηλεόραση..το είδα όμως στο site του maga και μου φάνηκε πολύ ωραίο γλυκό και απλούστατο. Μιλώ για τη σοκολάτα με ουΐσκυ και καραμέλα. Αν τη φτιάξω και μου αρέσει θα την ανεβάσω. Αν την κάνει κανένας άλλος ας πει εντυπώσεις!
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #46
« στις: Αύγουστος 21, 2010, 00:52:35 πμ »
dieselakias Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Αύγ, 2010

Προφίλ
Ηρεμία, κορίτσια... Ο Παρλιάρος έχει σπουδάσει ζαχαροπλαστική σε Γαλλία και Ελβετία, έχει δουλέψει σε ζαχαροπλαστεία της Γαλλίας και είναι αυτονόητο πως ο άνθρωπος ξέρει καλά τι λέει και τι κάνει. Από εκεί και πέρα, όπως πολύ σωστά τόνισε και μία φίλη, στη ζαχαροπλαστική πρέπει να έχεις χειρουργική ακρίβεια, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την ποσότητα του κάθε υλικού, αλλά... pretty much about everything! Την ποιότητα των υλικών, τη σειρά που θα τα χρησιμοποιήσουμε, τις θερμοκρασίες, τις ώρες παραγωγής (πόσα λεπτά χρειάζεται να κάνουμε το καθετί), τον τρόπο χτυπήματος και ανάμειξης, τον τρόπο ψύξης / ψησίματος... τα πάντα! Η ζαχαροπλαστική είναι χημεία (εξου και οι... Γλυκιές Αλχημείες), οπότε τα πάντα παίζουν ρόλο. Όπως είδα, άλλωστε, πολλές που ακολουθήσατε κατά γράμμα μια συνταγή του, το αποτέλεσμα σας ενθουσίασε.

Επίσης, κάτι άλλο: πολλά πράγματα μαθαίνονται μέσω εμπειρίας. Δεν είναι δυνατόν ο Παρλιάρος (και ο κάθε Παρλιάρος) σε κάθε συνταγή του να αναφέρει συνεχώς τα ίδια πράγματα (όπως το ότι τα φρούτα θέλουν καλό βράσιμο πριν χρησιμοποιηθούν). Πολλά tips τα αναφέρει στις εισαγωγές των βιβλίων του, όπως για παράδειγμα το ότι τη σοκολάτα δεν κάνει να τη χτυπάς με σύρμα γιατί κάνει φουσκάλες και δεν στρώνει ή ότι την κρέμα γάλακτος δεν κάνει να τη χτυπάς πολλή ώρα γιατί κόβει. Αν εγώ, φερ'ειπείν, δεν ήξερα το tip για την κρέμα γάλακτος και την άφηνα λίγο παραπάνω στο μίξερ για να κάνω ζάπινκ με αποτέλεσμα να μου βγει το γλυκό... ξινό, θα έλεγα μετά ότι η συνταγή δεν είναι καλή, κ.λπ. Είναι δυνατόν όμως να αναφέρει σε κάθε συνταγή "αν χτυπήσετε 11 λεπτά και όχι 10 την κρέμα γάλακτος θα γίνει νερό"; No, way.

Όπως και να 'χει, κι εγώ νέος είμαι στο άθλημα και έχω πολλά να μάθω. Για να μάθω όμως, πρέπει να έχω και οδηγούς, χα! Διάβασα ότι μια κοπέλα έχει τα βιβλία του. Δοθήσεις της ευκαιρίας, θα ήθελα να ζητήσω, είτε από αυτήν είτε από κάποια άλλη κοπέλα που έχει τα βιβλία του, αν μπορεί να σκανάρει τη σειρά "Γλυκιές Αλχημείες" και να την ανεβάσει σε pdf. Όποια το κάνει αυτό να είναι σίγουρη ότι θα έχει γαλουχήσει τον αντικαταστάση του Παρλιάρου!  Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #47
« στις: Αύγουστος 21, 2010, 04:52:25 πμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
... Όποια το κάνει αυτό να είναι σίγουρη ότι θα έχει γαλουχήσει τον αντικαταστάση του Παρλιάρου!  Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα
.. και θα έχει εξασφαλίσει και μια θέση στον "παράδεισο", παρανομώντας  Θυμός
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #48
« στις: Αύγουστος 21, 2010, 11:23:47 πμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
πιστευω πως ειναι αυθεντια ο Παρλιαρος στη ζαχαροπλαστικη οσο και να προσπαθουν αλλοι
οχι απλα δεν τον φτανουν αλλα ουτε τον πλησιαζουν
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 4 Πάνω