GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 03:07:43 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  κοτοπουλο...
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: κοτοπουλο...  (Αναγνώστηκε 3247 φορές)
« στις: Ιανουάριος 13, 2009, 13:55:02 μμ »
FAYE1908 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 423
Μέλος από: Νοέ, 2007

Προφίλ
μαριναρισμενο με χυμο απο πορτοκαλια και κανελα.παιζει καμια συνταγη?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιανουάριος 13, 2009, 14:37:59 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ααα εισαι στο στοιχειο μου  Μεγάλο χαμόγελο
δες αυτα.. αν  καποιο το κανεις και με ντοματα του παει η κανελλα αλλα δεθα πρεπει να βαλεις μουσταρδα παντως το πορτοκαλι ειναι στανταρ

https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=725&Itemid=49

https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1600&Itemid=49
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #2
« στις: Ιανουάριος 13, 2009, 15:20:51 μμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
"Οι φτερούγες της Μαργαρίτας" ειναι πολυ καλο

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Ιανουάριος 13, 2009, 17:29:18 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Φαίη αυτή τη συνταγή κάνω συνήθως τα Χριστούγεννα. Αν θέλεις κάτι διαφορετικό σε γεύση τη δοκιμάζεις.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΆΛΙ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ

ΥΛΙΚΆ
1φλυτζ. αλεύρι
1 κουταλ. γλυκού αλάτι
1/2 κουταλ. γλυκού άσπρο πιπέρι
1 κοτόπουλο 
2/3 φλυτζ. φυτίνη ή καλαμποκέλαιο
1 φλυτζ. χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλυτζ. λιωμένο ανανά
1 φλυτζ. άσπρο κρασί
125 γρ. σταφίδες ξανθές
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
1/4 κουτ.γλυκού γαρύφαλο
125 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και αλευρώνουμε καλά το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μερίδες.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα απ όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε ταψί ή πυρέξ.
Αναμιγνύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το λιωμένο ανανά και το κρασί και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε τις σταφίδες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη κανέλα και γαρύφαλο και ραντίζουμε με τα κοπανισμένα αμύγδαλα.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 14, 2009, 02:08:12 πμ από Fey » Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #4
« στις: Ιανουάριος 13, 2009, 19:07:06 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Οι δυο  συνταγές τις Μαργαριτας ειναι καταπληκτικές να τις δοκιμάσεις, αλλά και η συνταγή της Fey φαινεται πολύ καλή.
Εγώ θα σου δώσω μια για κοτόπουλο ολοκληρο.
-1 ποτηράκι κονιάκ
-1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα απο ένα πορτοκαλι
-Βούτυρο
-κανέλα ή all spice
-1 κοτόπουλο παστρεμένο
-1 μικρό πορτοκάλι και ενα ξύλο κανέλας.
-αλάτι πιπέρι
-λάδι
-2 κεφάλια σκόρδο ολόκληρο

Αποβραδίς ή απο το πρωί βάζουμε σε μπωλ το κοτόπουλο σε μπωλ με το κονιάκ, το χυμό και λίγο λάδι.
Την επόμενη το βγάζουμε απο την μαρινάτα του και κάνουμε ένα μείγμα με βούτυρο ξύσμα κανέλα σκόνη και περνάμε το κοτόπουλο μέσα έξω  και κάτω απο το δέρμα του κοτόπουλου και φροντίζουμε να μας περισσέψει.Το αλατοπιπερώνουμε καλά μέσα έξω και βαζουμε στην κοιλιά του ένα πορτοκαλι που το έχουμε τρυπήσει με  2 μεγαλες μαχαιριάς απο την μια άκρη ως την αλλη.Στερεώνουμε μέσα στο πορτοκάλι το ξύλο της κανέλας.βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψάκι λαδωμένο και βάζουμε στο ταψί και τα δυο κεφάλια σκόρδο.
Ψήνουμε κανονικά χωρίς να γυρίσουμε το κοτόπουλο καθόλου.Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο, το βγάζουμε απο το φούρνο και το ξαναβουτυρώνουμε καλά.
Αποτελειώνουμε το ψήσιμο.
Παίρνουμε τα σκόρδα, τα κόβουμε στη μέση και τα πιέζουμε απαλά σαν να τα στίβουμε για να βγουν οι ψημένες σκελίδες και τα πιέζουμε με πιρουνι να λιώσουν καλά
Βάζουμε την μαρινάτα σε κατσαρόλι και την βράζουμε να πήξει σε σάλτσα.Ρίχουμε τα λιωμένα σκόδρα βραζουμε μέχρι να δέσει και σερβίρουμε με το κοτόπουλο.
Το
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Ιανουάριος 13, 2009, 19:22:15 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Τι καταπληκτικές συνταγές είναι αυτές , ακόμη κι εγώ που δεν συμπαθώ την κανέλα είμαι έτοιμη να τις δοκιμάσω.
Κορίτσια βάλτε τις συνταγές σας στις συνταγές μελών να τις βλέπουμε όλοι σε κάθε αναζήτηση μας!!
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω